MADDE 21 - KONUT DOKUNULMAZLIĞI

Konut dokunulmazlığı
Madde 21- (1) Kimsenin konutuna dokunulamaz.
(2) Millî güvenliğin, kamu düzeninin, genel sağlığın, genel ahlâkın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması veya suç işlenmesinin önlenmesi sebepleriyle usulüne uygun olarak verilmiş hâkim kararı olmadıkça; yine bu sebeplere bağlı olarak gecikmesinde sakınca bulunan hallerde kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça, kimsenin konutuna girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz. Yetkili merciin kararı yirmidört saat içinde görevli hâkimin onayına sunulur. Hâkim, kararını el koymadan itibaren kırksekiz saat içinde açıklar; aksi halde el koyma kendiliğinden kalkar.

37 yorum:

Adsız dedi ki...

(1) Hiç kimsenin konutuna, iş yerine, araç ve gereçlerine dokunulamaz. ( Kişilerin mekânları sadece konutları değildir. Bu sebeple maddeye iş yeri ve araç ifadesi eklenmiştir.)
"...kanunla yetkili kılınmış merciin yazılı emri bulunmadıkça, kimsenin konutuna, iş yerine, aracına girilemez, arama yapılamaz ve buradaki eşyaya el konulamaz." Şeklinde düzeltilmesinde yarar vardır.

Adsız dedi ki...

bence bu maddeye konutta ikamet eden kişilerin izni olmadan girilemeyeceğide eklenmeli ( çünkü hırsız giriyo istediğini yapıyo ve suç işlemedin serbestsin deniyor. )

ergün dedi ki...

konut dokunulmazlığı sucundan yargılandım 2 ay kütüphanede c.tesi ve pazar günde 2 saat okuma cezası aldım memur olduğumdan dolayı 7 ay acıkta kaldım bu görevimi tamamladıktan sonra benden kesilen 3/1 maaşımı alabilirmiyim.

hukukçu dedi ki...

güzel

Adsız dedi ki...

bilmiyorum ne desem ki ödewim için açtrım zaten bn küçüğüm böyle yorum yapmayıda bilmem iyi nese size hyrlı aksamlar

Adsız dedi ki...

arkadaslar komut dokunulmazlığını koruyan hukuksal düxenlemelr olmasaydı,sizce neler olurdu?



cwp bekliorum .. ..

Adsız dedi ki...

Bende bugün derste bir şey öğrendim ama pekte iyi bir şey değil. Anayasaya göre konut dokulmazlığını ihlal eden biri ev sahibinin yatak odasına girerse onu vurma hakkına sahip. Ev sahibi malesef kendini korumak için bile olsa o suçluyu vuramıyor. Bu açıklardan dolayı ise suçlu kişiye yardım oluyor.

Adsız dedi ki...

borctan dolayı eve haciz geliyor mu 7gün icerisinde mahkeme görülecektir diyo borcu taksite baglarlarmi ne olur hemen cevap yazin

cevap bekliyorum dedi ki...

borctan dolayı eve haciz geliyor mu 7gün icerisinde mahkeme görülecektir diyo borcu taksite baglarlarmi ne olur hemen cevap yazin

Haciz Mağdurları dedi ki...

Konut dokunulmazlığı varda nasıl var eve icra memurları mahkeme kararı olmadan girip talan ediyor bu nasıl konut dokunulmazlığı

Adsız dedi ki...

bu maddeye göre hırsızlar da anayasayı ilga suçundan yargılanır:)))

Adsız dedi ki...

1969 yılında parası verilip tapusu alınmayan 200m yere babamlar ev yaptılar.Şu anda satışı yapanların mirasçıları yerin kendilerine ait olduğunu idda ederek kentsel dönüşüme müracaat ederek mütahitle kat karşılığı anlaşmışlar.Kendi evlerini yıkarken bizim eve de biraz bilerek zarar verip elektirik ve suyumuzu keşmişler Şu anda ben ne yapabilirim.Tapuda yer onların üzerinde görünüyor

can dedi ki...

is yeri dokunulmazligi ile konut dokunulmazligi aynimidir ?

Adsız dedi ki...

Evet aynıdır.

Adsız dedi ki...

Yakalanırsa! bencede sence.

Adsız dedi ki...

Araçlar içinde arama yapılamaz görüşüne hala sahiplenirsiniz acaba?. Canlı bombalar bomba yüklü araçlar kol gezsin ortalıkta

Adsız dedi ki...

Veletler ödevinizi yaptınız mı hadi sütünüzü içip yatın.

Hatice Atagul dedi ki...

Benim adım Bayan Hatice Atagül. Ankara'da yaşıyorum ve bugün çok mutlu bir kadınımdır? Hayatımı ve ailemi değiştirebilecek olan herhangi bir Kredi veren kuruluşun kredi talep eden herkese danışacağını söyledim. Bana ve aileme mutluluk verdiklerine göre, 250,000.00 TL'lik bir krediye ihtiyacım vardı 3 çocuğa sahip bir dul olarak hayatımı başlatmak için bu dürüst ve ALLAH'tan korkan kredi borç verme şirketinden çevrimiçi olarak 250.000 TL Türk Lirası borç ile yardım ettim, onlar gerçekten İnsanlardan korkan İnananlar, Saygın bir kredi şirketidir.

Geçen hafta onlardan borcumu ödediğim için çok mutluyum. Krediye ihtiyacınız varsa ve krediyi% 100 geri ödemekten mutlaka lütfen onlarla iletişime geçin ve lütfen Bayan Hatice Atagül'nun sizi onlara yönlendirdiğini söyleyin.

Whatsapp: +15184181390
E-posta yoluyla iletişim kurun: creditfinancierhome@gmail.com

Unknown dedi ki...

Araç içerisinde savcı izni olmadan arama yapılamaz. Oda zaten trafik. Ve avm görevlilerine verilşyor diye biliyorum.

Unknown dedi ki...

Küresel sermaye ülkeyi yerle bir ederdi .Sadece küresel sermaye değil ülke bütünündeki şirketler arsamıza izinsiz bina yapılabiridi. Yada ülke tamamen kamu malı olurdu yani komünist rejim .

Timothy Kober dedi ki...

Merhaba beyefendi / hanımefendi,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.

Email: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +1 (518) 5465079

Timothy Kober dedi ki...

Yatırım kredileri, proje finansmanı ve dünyadaki bireylere, işletmelere finansal destek gibi her türlü krediyi sağlıyoruz. % 3 faizle fon veriyoruz. Borcunuzu yedi (7) iş günü içinde alın.


E-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

Favor Roland dedi ki...

Mali olarak aşağı mısın? Bir kredi mi arıyorsunuz?
Kişisel Krediler, Ticari Krediler, Öğrenci Kredileri, Taşıt Kredileri ve Kredileri sunuyoruz.
Faturaları 8000 Dolardan 14.000.000 Dolara,% 3 Dolara
faiz oranı. Krediler yasal ve yasal amaç için olmalıdır. Eğer ihtiyacın varsa
finansal yardım / Krediler şu anda doğrudan bizimle iletişime geçin:
peterheymannloanoffer@gmail.com
Saygılarımızla,
Bay pater L Scott.
İletişim E-postalar: Peterheymannloanoffer@Gmail.com
************* ******************************************************** *****************
NOT: SPAM FOLDERİNİZDE UYARI MESAJI OLARAK BU MESAJI GÖRÜYORSANIZ
E-POSTA DOMAIN AĞ SAĞLAYICINIZA BAĞLI.

Timothy Kober dedi ki...

Yatırım kredileri, proje finansmanı ve dünyadaki bireylere, işletmelere finansal destek gibi tüm kredi türlerini sunuyoruz. % 3 faizle fon veriyoruz. Borcunuzu yedi (7) iş günü içinde alın.
E-posta adresi: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +18474539904

muhammed dedi ki...

We Facilitate Bank instruments SBLC for Lease and Purchase. Whether you are a new startup, medium or large establishment that needs a financial solution to fund/get your project off the ground or business looking for extra capital to expand your operation,our company renders credible and trusted bank guarantee provider who are willing to fund and give financing solutions that suits your specific business needs.

We help you secure and issue sblc and bank guarantee for your trade, projects and investment from top AA rated world Banks like HSBC, Barclays, Dutch Ing Bank, Llyods e.t.c because that’s the best and safest strategy for our clients.e.t.c




Interested Agents,Brokers, Investors and Individual proposing international project funding should contact us for directives.We will be glad to share our working procedures with you upon request.



Name: Muhammed Emir Harun

Contact Mail :info.financewizardltd@gmail.com

Skype: info.financewizardltd@gmail.com

Adsız dedi ki...

Bu, böbrek satmak isteyen herkese açık bir ilan, böbrek nakli ihtiyacı olan hastalarımız var, bu nedenle böbrek satmakla ilgileniyorsanız, lütfen iowalutheranhospital@gmail.com adresindeki e-posta adresimizden bizimle iletişime geçin.
Ayrıca +1 515 882 1607 numaralı telefondan whatsapp'ı arayabilir veya bize yazabilirsiniz.

NOT: Güvenliğiniz garanti altındadır ve hastamız, onları kurtarmak için böbrek bağışı yapmayı kabul eden herkese büyük miktarda para ödemeyi kabul etmiştir. Sizden haber almayı umuyoruz, böylece bir hayat kurtarabilirsiniz.

Timothy Kober dedi ki...

Krediye ihtiyacın var mı? İşte finansal problemi olanlar için ve hayatlarında maddi canlanma isteyenler için bir fırsat, çok makul bir faizle kredi veriyoruz, her türlü borç borç kredisi, işletme kredisi, sağlık kredisi, ev kredisi, öğrenci veriyoruz Ülkeye maddi sıkıntıdan kurtulmak için kredi vb. Firma Adı: PLUTO KREDİ FİNANSI EVİ. Bugün bize ulaşın
Office e-postası: plutocreditfinancier@gmail.com
Telefon: +18474539904

SUSAN BENSON dedi ki...

Merhaba Bayanlar ve Baylar, Bir işletme kredisine, kişisel kredinize veya ipotek kredisine acil ihtiyacınız var mı? Cevabınız evet ise, ödemenizi almak için bu e-posta adresi (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) aracılığıyla Sunshine Financial Group'tan bizimle iletişime geçmenizi önereceğim.

Sunshine Financial Group, uzun vadeli finansal başarınızı artırmanıza yardımcı olacak kararlı bir finansal hizmet şirketidir. Özelleştirilmiş programlarımız kişiselleştirilmiş hizmet ve uzmanlık sunarak servetinizi büyütmenize, korumanıza ve korumanıza yardımcı olmak için tasarlanmıştır.

Yerel bankalardan ya da diğer finans kurumlarından hisse senedi kredisi almayı çok zor buluyorsanız, artık endişelenmeyin, çünkü tüm dünyada finansal zorluklarla karşı karşıya olan çok sayıda kişi ve kuruluşa yardım ettik. Bizimle başvuru yaptığınızda, finansman ihtiyaçlarınızı önemseyen güvenilir bir şirketle başvuru yapıyorsunuz. Tüm süreç boyunca halledilir.

ÖNEMLİ FAYDALARI;

- İstediğiniz zaman, istediğiniz yerde uygulayın.
- 24 saatten daha kısa bir sürede nakit para alın
- 2000 - 20 Milyon Euro arasında borçlanma
- Gizli suçlama yok.
- Düşük faiz oranı% 3
- Geri Ödeme Tarihini Seçme Şansı Var, 1-30 yıl boyunca haftalık, aylık veya yıllık.
- Hem güvenli hem de teminatsız krediler sunuyoruz

24 saat içinde acil bir krediye ihtiyacınız varsa, lütfen daha fazla bilgi için aşağıdaki e-postaya yazın.
Email İletişim: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com)
WhatsApp İletişim: +447903159998

Sizden haber almak için sabırsızlanıyoruz

Timothy Kober dedi ki...

İyi ve kaliteli müşteri hizmeti ile dünya genelindeki vatandaşlara% 3 düşük faiz oranıyla kredi sunuyoruz. Büromuzda bizimle iletişime geçin: plutocreditfinancier@gmail.com veya whatsapp: +18474539904

"ISKANDAR LENDERS" dedi ki...

Aşağıdakileri içeren çok çeşitli finansal hizmetler sunuyoruz: İş Planlaması, Ticari ve Gelişme Finansmanı, Mülkler ve İpotekler, Borç Konsolidasyon Kredileri, Ticari Krediler, Özel krediler, Bireyler, şirketler ve kurumsal kurumlar için yıllık faiz oranına sahip Konut Finansmanı Kredileri. Aileniz için en iyisini alın ve Genel Kredi programımızla birlikte hayalinizdeki evin sahibi olun. İlgilenen başvuru sahipleri BBM INVITE yoluyla bize ulaşmalıdır: {D8980E0B}
Sadece WhatsApp: (+ 44) 7480 729811
Tel .... (+ 44) 7480 729811
E-posta: (iskandalestari.kreditpersatuan@gmail.com)

Howard Finance dedi ki...

Mali Gereksinimlerinize Uygun Çok Çeşitli Krediler.

İnternet üzerinden yasal krediler aramak zaman alıcı olabilir ve gereksinimlerinizi karşılayacak doğru krediyi bulmak genellikle zordur. Howard Financial, tüm dünyada çok çeşitli kredi seçenekleri sunar ve sizin için doğru krediyi sağlayabiliriz.

Bireysel krediler, Ödeme günü kredileri, Ev kredileri, Borç konsolidasyon kredileri, Araç finansmanı, Kara listeye alınmış cep telefonu sözleşmeleri, İşletme kredileri mevcut.

Danışmanlardan birinin iletişim kurmasını ve doğru krediyi bulmanıza yardım etmesini istiyorsanız, E-posta: Howardfinancialaid@yahoo.com

Büyük miktarda bir kredi veya daha küçük bir nakit kredi arıyorsanız, her türlü krediyi sunuyoruz. Şimdi bizimle iletişime geçin ve size nasıl yardımcı olabileceğimizi görün. Her türlü kredi için bugün bize ulaşın

E-posta: Howardfinancialaid@yahoo.com

En iyi dileklerimle.

Global loan dedi ki...

ACİL KREDİ! ACİL KREDİ !! ACİL KREDİ !!!

Kişisel bir amaç için veya iş ihtiyaçlarınız için acil mali yardıma mı ihtiyacınız var? İşte sizin için bazı iyi haberler. Bireylere veya kurumsal firmalara yıllık en düşük yüzde oranı% 2 ile kredi sunuyoruz.

Almak için bugün bizimle iletişime geçin: -

* Araç Kredileri

*İş kredisi

* Borç Konsolidasyon Kredisi

*Bireysel kredi

* İşletme Genişletme Kredisi

*Öğrenci kredisi

* Tarımsal Kalkınma Kredisi

Ve çok daha fazlası.

Bugün bize ulaşın (Expressglobal55@gmail.com) veya (+12606355412)

Teşekkürler.

Ahmad Asnul Brunei dedi ki...

Good morning I'm Ahmad Asnul Brunei and I live in Latvia After months of trying to get a loan on the internet I want to talk about the goodness of God in my life and got scammed so I despaired of getting a loan on the internet a loan from a legitimate lender, then a comment from a friend of mine named Walter Chad I saw it and mentioned this legit loan company where he got his loan quickly and easily without any stress, so he introduced me to a lady named lady. That's why I applied for a $75,000.00 loan at a low interest rate of 2%, so the loan was approved and deposited into my bank account, says Julian Hoffman, who runs a company called Credit Credit Institutions. this is how i was able to get my loan to keep my broken job and pay my bills so i advise anyone looking to get a loan to contact him quickly and easily by email to loan company: (loancreditinstitutions00@gmail.com) / or Whatsapp: +393512114999 you need Thank you for reading the greatest reference of my life, for months to get any credit.

Ahmad Asnul Brunei dedi ki...

Günaydın ben Ahmad Asnul Brunei adım ve Letonya'da yaşıyorum İnternetten kredi almak için aylarca uğraştıktan sonra hayatımda Tanrı'nın iyiliği hakkında konuşmak istiyorum ve dolandırıldım bu yüzden kredi almakta umutsuzluğa kapıldım İnternette yasal bir borç verenden bir kredi, sonra Walter Chad adında bir arkadaşımın bir yorumunu gördüm ve kredisini hızlı ve kolay bir şekilde herhangi bir stres olmadan aldığı bu yasal kredi şirketinden bahsetti, bu yüzden beni bayan adında bir bayanla tanıştırdı. Kredi Kredi Kuruluşları adlı bir şirketi yöneten Julian Hoffman, bu nedenle %2 gibi düşük bir faiz oranıyla 75.000,00 dolarlık bir kredi başvurusunda bulundum, bu nedenle kredi onaylandı ve banka hesabıma da yatırıldı. bozuk işimi sürdürmek ve faturalarımı ödemek için kredimi bu şekilde alabildim, bu yüzden kredi almak isteyen herkese hızlı ve kolay bir şekilde onunla iletişime geçmelerini tavsiye ediyorum Kredi şirketine e-posta ile: (loancreditinstitutions00@gmail.com) ) / veya Whatsapp: +393512114999 ihtiyacınız olan her türlü krediyi almak için aylarca, hayatımın en büyük referansını okuduğunuz için teşekkür ederim.

Martha Loiussa dedi ki...

Herkese selam. Kredi Kredi Kuruluşlarından kredisini almış kişilerin yorumlarını gördüm ve onların tavsiyesi üzerine başvurmaya karar verdim ve birkaç saat önce kendi kişisel banka hesabımda talep ettiğim toplam 30.000$'ı teyit ettim. Bu gerçekten harika bir haber ve gerçek krediye ihtiyacı olan herkese e-posta yoluyla (loancreditinstitutions00@gmail.com) başvurmalarını tavsiye ediyorum, onlara WhatsApp (+393512114999) üzerinden mesaj atmaya karar verebilirsiniz. İstediğim krediyi aldığım için mutluyum.

Mussen dedi ki...

Merhaba, borç konsolidasyon kredisi, teminatsız krediler, işletme kredileri, ipotek kredileri, araba kredileri, öğrenci kredileri, kişisel krediler, risk sermayesi vb. mi arıyorsunuz? Ben özel bir borç verenim, şirketlere ve bireylere% 2'lik düşük ve makul faiz oranlarıyla kredi veriyorum. E-posta adresi: christywalton355@gmail.com

Dr Kate/Albert dedi ki...

Herkese merhaba.

Adım Dr Kate Adams, Adams Hastanesi'nde Frenolog olarak görev yapıyorum. Hastanemiz Böbrek Cerrahisi konusunda uzmanlaşmıştır ve aynı zamanda uygun bir donörle böbreklerin satın alınması ve nakli ile de ilgilenmekteyiz. Dubai, Türkiye, ABD ve Malezya'da bulunuyoruz. Böbrek satmak veya satın almakla ilgileniyorsanız lütfen e-posta yoluyla bizimle iletişime geçmekten çekinmeyin: kateadams946@hotmail.com.

Saygılarımla.

Doktor Kate Adams.

Whatsapp Telefon Numarası: +2348146161694.

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?