MADDE 42 - BİLGİ EDİNME, DİLEKÇE VE BAŞVURU HAKLARI

Bilgi edinme, dilekçe ve başvuru hakları
Madde 42- (1) Herkes bilgi edinme, dilekçe ve başvuru haklarına sahiptir. Yabancılar için bilgi edinme hakkı karşılıklılık esasına düzenlenir.
(2) Anayasa ile tanınmış hak ve hürriyetleri ihlâl edilen herkes, yetkili makama başvurma hakkına sahiptir. Devlet, işlemlerinde, ilgili kişilerin hangi kanun yollarına ve mercilere başvuracağını ve sürelerini belirtmek zorundadır.

10 yorum:

Mustafa HAHOLU dedi ki...

1.Fıkraya ilaveten; ''Herkesin bilgi edinme,dilekçe ve başvurularına ilgili kurum tarafından cevap vermesi zorunludur.''

oneiro dedi ki...

Bilgi talep etmekle iş bitmiyor. Bilginin alınabilmesi güvence altına alınmalı.Bu devletin görevlerinde de belirtilebilir.

Adsız dedi ki...

(1) Herkes bilgi edinme, dilekçe ve başvuru haklarına sahiptir. İlgili kurumlar tarafından 15 gün içinde cevap verilmesi zorunludur. Vatandaşından alınacak bilgi içinde 15 günlük süre tanır. Bilgiler devletin güvecesi altındadır. Yok edilemez, tahrifat yapılamaz. Yorumlanamaz, yalın halde verilir. Yabancılar için bilgi edinme hakkı karşılıklılık esasına düzenlenir. ( Devlet kendisine müracaatlara 15 gün içinde cevap verebildiğine göre vatandaş dan alacağı bilgiye de 15 süre tanımalıdır. Bu durum çıkarılacak kanunlarda da dikkate alınmalıdır.)

Adsız dedi ki...

aa siktir ordan be ne güsel yazmış adam

Adsız dedi ki...

zhaaaaa

Adsız dedi ki...

artık uzay çağındayız yok efendim dilekçe yaz adresini belirt falan bunlar bazı iş kollarında çalışanların vermek istemedikleri bilgileri içeriyor.örneğin tsk personeli şikayette bulunmak istediği amirini üsulsüz ve kanunsuz işler yaptığı gerekçesi ile sikayet etmek isterse kendi bilgilerini vermek istemez.örneğin savunma bakanlığı ve genel kurmay başkanlığı sitelerin de internet üzerin den şikayette bulunamıyorsunuz bunların kaldırılmasını ve yapılan hertürlü şikayetlerin titizlikle değerlendirilmesini istiyorum.

Adsız dedi ki...

HOW I BECAME A VICTOR AFTER SO MANY FAILED ATTEMPT OF GETTING A LOAN.

I feel so blessed and fulfilled. I've been reluctant in applying for a loan i heard about online because everything seems too good to be true, but i was convinced & shocked when my friend at my place of work got a loan from Progresive Loan INC. & we both confirmed it and i also went ahead to apply, today am a proud owner of my company and making money for my family and a happy mom. Well i'm Annie Joe by name from Pauls Valley, Oklahoma. As a single mom with three kids it was hard to get a job that could take care of me and my kids and I had so much bills to pay and to make it worst I had bad credit so i couldn't obtain a loan from any bank. I had an ideal to start a business as an hair stylist but had no capital to start, Tried all type of banks but didn't work out until I was referred by my co-worker to a godsent lender advertising to give a loan at 2% interest rate. I sent them a mail using their official email address (progresiveloan@yahoo.com) and I got a reply immediately and my loan was approved, and I was directed to the Bank site where I withdrawed my loan directly to my account. To cut the story short am proud of my hair stylist company and promise to testify to the world how my life was transformed.. If you are in need of any kind of loan, i advise you contact Progresive Loan INC and be financially lifted Email: progresiveloan@yahoo.com OR Call/Text +1(603) 786-7565



Unknown dedi ki...

İyi günler ben Josef Lewis. Saygın, meşru ve akredite bir borç veren. Her türlü krediyi çok hızlı ve kolay bir şekilde veriyoruz, Kişisel Kredi, Araç Kredisi, Ev Kredisi, Öğrenci Kredisi, İşletme Kredisi, Mucit kredisi, Borç Konsolidasyonu. vb

Bugün bir iş veya kişisel krediler için onay alın ve aynı hafta içinde para alın. Bu kişisel krediler krediniz ne olursa olsun onaylanabilir ve bu iddiayı destekleyecek çok sayıda mutlu müşteri vardır. Ancak sadece ihtiyacınız olan kişisel krediyi elde edemezsiniz; en ucuz olanı alacaksın. Bu bizim sözümüzdür: Ücretsiz teminat faydaları olan tüm krediler için en düşük oranı garanti ediyoruz.

Müşterilerimin beklentilerini, yaptığım her şeyde aşarak olumlu bir izlenim bırakmaya çalışıyoruz. Amacımız, sizlere en kaliteli hizmeti zamanında sunarken, saygınlık ve saygıyla davranmaktır. Sosyal güvenlik yok Gerekli sayı ve kredi kontrolü gerekli değil,% 100 Garantili. Bir kredi ile ilgileniyorsanız ve dolandırıcılıktan arınmışsanız aşağıdaki detayları kullanarak derhal yanıt veriniz ..

Email: progresiveloan@yahoo.com
Çağrı / WhatsApp: +16626183756
Web sitesi: https://progresivefunding.wordpress.com


Melih Samur dedi ki...

The legendary medicinal honey from Turkey’s Black Sea region is now accessible to everyone.
Turkish Mad Honey, or “Deli Bal” ,”Tutan bal ” as it’s called by locals, is a product shrouded in mystery. Until recently most people outside of the regions where it has been produced for thousands of years have never heard of it. But we’re working to change that.
We are working for everyone taste this miracle.
Now this Miracle Honey on sale Please visit us for more
Turkish Mad Honey

LOAN OFFER dedi ki...

Size ve ailenize merhaba. Bir bulut finansal çözümler şirketinin CEO'suyum. Geri ödeme için maksimum 1 ila 15 yıl arasında% 3 faiz oranıyla kredi sağlıyoruz. İlgileniyorsanız, lütfen bu e-postadan benimle iletişime geçin: vystarcreditunionbank@fastservice.com

Bizimle WhatsApp üzerinden de iletişime geçebilirsiniz: +55 11 97763-9143

Bay Sean Ryan
E-posta: seanryaninvest993@gmail.com
Banka e-postası: vystarcreditunionbank@fastservice.com
WhatsApp: +55 11 97763-9143

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?