MADDE 58 - ANDİÇME

Andiçme
Madde 58- Milletvekilleri göreve başlarken aşağıdaki şekilde andiçerler:
“Devletin bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; insan haklarına, hukukun üstünlüğüne, demokratik ve lâik Cumhuriyete, Atatürk ilke ve inkılâplarına bağlı kalacağıma; Anayasaya sadakattan ayrılmayacağıma; Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

9 yorum:

Adsız dedi ki...

başlangıçta türk devletinin denilip son paragrafında da yüce türk milletinin denmesi daha uygun olur bunlardan neden kaçınılıyor anlamış değilim

Adsız dedi ki...

parlementoya seçilen kürt milletvekillerin kendi anadili olan kürtçe ile and içmenin olanakları yaratılmalıdır

Adsız dedi ki...

son paragrafta geçen türk halkı yerine türkiyede yaşayan tüm halkların önünde

Adsız dedi ki...

"Yüce" türk milleti denmesine gerek. İlköğretim seviyesi müsamere mantığından çıkmalıyız. Vekil andiçerken neden iltifatla uğraşsın ki?

Adsız dedi ki...

Sen ne demek sitiyorsun isimsiz arkadaş. Ne demek kürt milletvekili kürtçe and içsin. Burası Türkiye Cumhuriyeti. yaşadığın yere ihanet etme. Eğer O şanlı devlet olmasa sen nefes bile alamazsın. Lütfen daha sygılı olalım

Adsız dedi ki...

"Vatanımı ve milletimi canımdan aziz bilerek, Anayasaya bağlı kalarak hizmet edeceğime TBMM. önünde namusum ve şerefim üzerine söz veriyorum."
(Yemin merasimini ilköğretim okullarındaki gibi törenlere dönüştürmeden sözü uzatıp, gevelemeden kısa öz anlaşılır bir şekilde yapılması bizi alçaltmaz, bilakis yüceltir. TBMM. önünde yapılmış bir yemin hem devleti ve hemde millet kapsamaktadır.)

e-SerdarK dedi ki...

Demekki mevcut metinde bazılarını rahatsız eden, söylemekten erindikdikleri birşeyler var. Bir devletin başbakanı "Ne mutlu Türküm diyene..." demekten kaçınır, gereksiz bulursa başka kafalardan da başka sesler çıkar elbette...

talip dedi ki...

DOĞRUSU “KURANA bağlı kalacağıma, ŞERİATTAN ayrılmayacağıma, İSLAM hukukun üstünlüğüne,Devletin bağımsızlığını, vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü, milletin kayıtsız ve şartsız egemenliğini koruyacağıma; , Türk milleti önünde namusum ve şerefim üzerine andiçerim.”

Adsız dedi ki...

doğrusu bu gerizekalı milleti adam edeceğime kafası çalışmayıp aziz nesini haklı çıkaran bu öküzleri önce adam edeciğime allah allah deyip insanları soyup soğana ceviren bu din şarlatanlarını yok edeceğime masum insanların kanıyla beslenen bu vampirlerin soyunu sopunu yok edeceğime ve bütün herkesi ilim ve irfan sahibi yapacağıma dünyada olan hiç kimseyi etik sınıfı ne olursa olursa olsun yargılamanın haddim olmayacağını bileceğime 3 günlük dünyada bana ne dünyadan ve herkesten her şeyden diyeceğime söz veriyorum.

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?