MADDE 67 - MİLLETLERARASI ANDLAŞMALARI UYGUN BULMA

Milletlerarası andlaşmaları uygun bulma
Madde 67- (1) Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devletlerle ve milletlerarası veya milletlerüstü kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır.
(2) Ekonomik, ticarî veya teknik ilişkileri düzenleyen ve süresi bir yılı aşmayan andlaşmalar, Devlet maliyesi bakımından bir yüklenme getirmemek, kişi hallerine ve Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlarının yabancı ülkelerdeki mülkiyet haklarına dokunmamak şartıyla, yayınlanma ile yürürlüğe konabilir. Bu takdirde bu andlaşmalar, yayınlarından başlayarak iki ay içinde Türkiye Büyük Millet Meclisinin bilgisine sunulur.
(3) Milletlerarası bir andlaşmaya dayanan uygulama andlaşmaları ile kanunun verdiği yetkiye dayanılarak yapılan ekonomik, ticarî, teknik veya idarî andlaşmaların Türkiye Büyük Millet Meclisince uygun bulunması zorunluğu yoktur. Ancak, bu fıkraya göre yapılan ekonomik, ticarî veya özel kişilerin haklarını ilgilendiren andlaşmalar, yayınlanmadan yürürlüğe konulamaz.
(4) Türkiye Cumhuriyeti kanunlarında değişiklik gerektiren her türlü andlaşmaların yapılmasında birinci fıkra hükmü uygulanır.
(5) Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz.
(6) Kanunlar, usulüne uygun olarak yürürlüğe konulmuş temel hak ve hürriyetlere ilişkin milletlerarası andlaşmalara aykırı olamaz.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Meclis bu antlaşmaları onaylarken ülke bütünlüğü, egemenlik haklarına ve ülke çıkarlarını gözetmelidir. egemenlik haklarına aykırı olan antlaşmalar onaylanmamalıdır.

Adsız dedi ki...

Meclis bu antlaşmaları onaylarken ülke bütünlüğü, egemenlik haklarına ve ülke çıkarlarını gözetmelidir. egemenlik haklarına aykırı olan antlaşmalar onaylanmamalıdır.

Adsız dedi ki...

Milletler arası her türlü anlaşmalar konusunda uzman bir üst kurulun onayı alınmadan TBMM. tarafından yürürlüğe sokulamaz.

Unknown dedi ki...

Merhaba, ben Bay parker Robert, kredi veren özel bir kredi borç veren. acilen borç ödemek veya işinizi geliştirmek için bir kredi ihtiyacı bir kredi gerekiyor mu? Sen Bankalar ve diğer mali kuruluşlar tarafından reddedilmiştir? Bir konsolidasyon kredi veya ipotek gerekiyor? Daha fazla bilgi için arayan tüm mali sıkıntılara geçmişte yapmak için buradayız çünkü. Biz kötü bir kredi var ya da para ihtiyacı% 2 oranında iş yatırım için, faturaları ödemek için mali yardım ihtiyacı olan bireyler, para kazandırıyor. Ben güvenilir yardım ve alıcı sağlamak ve kredi sunmak için istekli olacağını sizi bilgilendirmek için bu orta kullanmak istiyorum. parkerrobertloanfirm@gmail.com: Yani e-posta ile bize bugün

Timothy Kober dedi ki...

Merhaba beyefendi / hanımefendi,
İşe başlamak için acil bir krediye ihtiyacınız var mı, yoksa yeniden finanse edilmek için bir krediye ihtiyacınız var, Borcunu ödemek için bir krediye ihtiyacınız var mı? Bir araba ya da ev satın almak için bir krediye mi ihtiyacınız var? Evet, daha fazla endişe etmeyecek olursak, kredi kontrolü olmadan her türlü krediyi uygun bir faiz oranıyla sunuyoruz! E-posta ile bugün bize ulaşın.

Email: plutocreditfinancier@gmail.com
Whatsapp: +1 (518) 5465079

LOAN OFFER dedi ki...

Size ve ailenize merhaba. Bir bulut finansal çözümler şirketinin CEO'suyum. Geri ödeme için maksimum 1 ila 15 yıl arasında% 3 faiz oranıyla kredi sağlıyoruz. İlgileniyorsanız, lütfen bu e-postadan benimle iletişime geçin: vystarcreditunionbank@fastservice.com

Bizimle WhatsApp üzerinden de iletişime geçebilirsiniz: +55 11 97763-9143

Bay Sean Ryan
E-posta: seanryaninvest993@gmail.com
Banka e-postası: vystarcreditunionbank@fastservice.com
WhatsApp: +55 11 97763-9143

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?