MADDE 52 - SEÇİM DÖNEMİ

Seçim dönemi
Madde 52- (1) Türkiye Büyük Millet Meclisinin seçimleri dört yılda bir yapılır.
(2) Meclis, bu süre dolmadan seçimin yenilenmesine karar verebilir. Süresi biten milletvekili yeniden seçilebilir.
(3) Yenilenmesine karar verilen Meclisin yetkileri, yeni Meclisin seçilmesine kadar sürer.

3 yorum:

Adsız dedi ki...

meclisin süresi dolmadan seçimi yenilemesi ve erken seçim kararı alması kesinilke iptal edilmelidir. demokrasi değişmez kurallar sisteminin yürümesi ile olur. daha öncede görüldüğü üzere erken seçimi iktidar sürekli olarak kendine avantaj elde etmek ve rakiplerini hazırlıksız yakalamak için fırsat olarak kullanmaktadır. bu nedenle 2 ve 3 maddeler kaldırılmalıdır. ve sistem ona göre yerleşmelidir.

Adsız dedi ki...

Seçim dönemi çok az. Dört yılda hiçbir şey yapılamaz. Bir yıl bakanlıkların tanınması, son yılda seçim havasına girlmesi ülketi zor duruma düşürür. bu yüzden 52.maddenin biirnci fıkrası:

"Seçim dönemi yedi yıldır". şeklinde düzenlenmelidir.

Adsız dedi ki...

1) Türkiye' deki bütün seçimler genel, mahalli, cumhurbaşkanlığı beş yılda bir yapılır.
(2) Meclis, bu süre dolmadan mücbir sebep olması halinde bütün seçimlerin yenilenmesine karar verebilir. Süresi biten bütün seçilmişler yeniden seçilebilir.
(3) Yenilenmesine karar verilen bütün seçilmişlerin yetkileri, yeni Meclisin seçilmesine kadar sürer.
( TBMM. seçimleri, Mahalli seçimler, Cumhurbaşkanlığı seçimleri derken neredeyse ülke her 1,5 - 2 yılda bir seçime gidecektir. Bu durumda sık sık seçim atmosferine girilecek, itiş, çekiş, kampanyalar...vs. ülke kalınması hızı düşecek, yatırımlar düşecek, dış ve iç baskılar idarecilerimizi bunaltacak ve geçmişte yaşanan sıkıntılar tekrar, tekrar yaşanacaktır. İstikrar ve sürekli kalkınma için bütün seçimlerin aynı anda yapılması, mücbir sebep olmadıkça ara seçim yapılmaması ülkenin hayrına olacaktır.)

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?