MADDE 123 - SAYIŞTAY

Sayıştay
Madde 123- (1) Sayıştay, genel ve özel bütçeli idarelerin, düzenleyici ve denetleyici kurumların, sosyal güvenlik kurumlarının, mahallî idarelerin, kanunlarla anonim ortaklık şeklinde kurulmuş olanlar da dahil olmak üzere diğer kamu idarelerinin ve siyasî partilerin bütün gelir ve giderleri ile mallarını, Türkiye Büyük Millet Meclisi adına denetlemek ve sorumluların hesap ve işlemlerini kesin hükme bağlamak ve kanunlarla verilen inceleme, denetleme ve hükme bağlama işlerini yapmakla görevlidir. Sayıştayın kesin hükümleri hakkında ilgililer yazılı bildirim tarihinden itibaren onbeş gün içinde bir kereye mahsus olmak üzere karar düzeltilmesi isteminde bulunabilirler. Bu kararlar dolayısıyla idarî yargı yoluna başvurulamaz.
(2) Sayıştayın kuruluşu, işleyişi, denetim usulleri, mensuplarının nitelikleri, atanmaları, ödev ve yetkileri, hakları ve yükümlülükleri ve diğer özlük işleri, Başkan ve üyelerinin teminatı kanunla düzenlenir.

2 yorum:

Admin dedi ki...

Hiç bir anlamı olmayan tehlikelere açık kötü ellerde felaketlere vesile olabilecek bir yasa bunun derhal çıkarılmasını talep esiyorum

kadenceige dedi ki...

Citizen Eco Drive Titanium Watch - Titanium Art
Titanium Art Collection by nano titanium babyliss pro Titanium titanium 4000 Art titanium keychain - Titanium Art collection. Titanium Art citizen titanium dive watch Collection. 3. 1,903.00. 3,990.00. The Tinti is titanium a metal Art Collection. 2,719.00. The Tinti Art Collection.

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?