MADDE 25 - DÜŞÜNCE, VİCDAN VE KANAAT HÜRRİYETİ

Düşünce, vicdan ve kanaat hürriyeti
Madde 25- (1) Herkes düşünce, vicdan ve kanaat hürriyetine sahiptir.
(2) Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce, vicdan ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz; düşünce ve kanaatleri sebebiyle kınanamaz ve suçlanamaz.

14 yorum:

Adsız dedi ki...

bu maddedeki 2 fıkra Her ne sebep ve amaçla olursa olsun kimse, düşünce, vicdan ve kanaatlerini açıklamaya zorlanamaz;düşünce ve kanaatleri bölücü yıkıcı olmaığı takdirde kınanamaz ve suçlanamaz olursa daha korumacı olur ve sağlıklı olur

Adsız dedi ki...

"Hiç kimse Devletin bağımsızlığını ve bütünlüğünü bozacak, birliğini bölecek, cumhuriyet rejimini yıkacak düşünce ve faaliyetler içinde olmadığı takdirde kınanamaz ve suçlanamaz" şeklindeki bir ifade daha iyi olur.

odtuluemre dedi ki...

AYNEN KALMALI

Adsız dedi ki...

güzel madde ama kusurlu zira; fikir hürriyetiyle,fikir terörizmi ayrımını yansıtmaması maddenin artniyete açık kullanımını sağlıyor. 2.fıkrada yapılacak ufak bir değişiklikle otokontrolü sağlanır ve sağlıklı olur kanaatindeyim

oneiro dedi ki...

fikir terörizmi ne demektir ? nasıl bir değişiklik öneriyorsunuz ?

Adsız dedi ki...

armagan uretene katılıyorum anayasa tc anayasasıdır ve turkiye cumhuriyetini korumak ilk amacıdır sahıslar sonra gelir paranoyamıdır yazdıgım ? yani ulkemiz tehdit altında degilmidir ?" dusunce ozgurlugu olsunda eyleme gecince bakarız mı" diyecegiz.

Adsız dedi ki...

(1) Herkes düşünce, vicdan, ifade ve kanaat hürriyetine sahiptir.
(3)Herkes düşünce, kanaat ve ifade hürriyetini aşağılama, iftira, karalama, alaya alma, küfür ve hakaret içermeden yazılı, sözlü ve görsel olarak tek başına ve toplu olarak kullanma hakkın sahiptir.
( Bu maddeyi iyice açmazsak herkes kendisine bir yol bularak fikri hür, vicdanı hür bir toplum oluşturamayız.)

Adsız dedi ki...

düşünce ve kanaatler kafa içinde kalacak şeylermiş gibi düşünülmüş gibi sanki. bazı düşünce ve kanaatlerin yazılı, görsel ve işitsel ortam ve araçlarla yayılması, yayınlanması dolaylı ve dolaysız olarak belli bir grup ve/veya toplumun tümüne karşı hakaretvari, tahrik edici, düzen bozucu vb içerikler taşıdığında ne yapılacaktır? Kaldı ki yanılmıyorsam ceza yasalarında bu maddeye uymayan hükümler bulunmaktadır.

Adsız dedi ki...

'düşünce ve kanaatleri bölücü, yıkıcı olmadığı sürece kınanamaz yada şuçlanamaz' boyle birşey eklenemez eklenmesi gereken birşey varsa 'düşünebilir fakat faaliyete geçiremez' olucaktır. komünizmde cumhuriyetten farklı bir rejimdir. 21. yuzyılda 'komünist' olduğu için kınanması yada suçlanması dışardan bakanlar için çok güzel bi dalga konusu olabilir. Yazmadan önce birkere daha düşünüp tartalım.

KASIRGA dedi ki...

Sınırsız düşünme özgürlüğünden bahsediyorsanız ben bir Türk Rap müzik sanatçısıyım şansa 25 . maddeye bakarken bu siteye denk geldim .Yurt dışında nereye giderseniz gidin rahatlıkla özgürce bunu sölersem ne olur diye düşünmeye gerek kalmadan ayını mesleği yapan dostalarımız var burdaki ince çizgi amerikalı bir rapçi cumhur başkanlarının deney tüplerinde klonlandıgını yazdımış ve hala rahat maddeyi bilmem ama o seviyede bir özgürlük bizim ülkemizde çok zor gibi gelior genede başarılar dilerim olursa en mutlu olacak olanlardan biriyim

Adsız dedi ki...

Mehdi'ye dokunulmazlık!!!

Adsız dedi ki...

Mehdi'de bu yasadan yararlanıyor :)

Adsız dedi ki...

Bu madde değiştirilmeden sunulmuştur. Nokta ve virgül değişimleri dikkate alınmaz.

BirÖğrenci dedi ki...

Keşke anayasada yazan her şey gerçek hayatta kullanılsa :)

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?