MADDE 29 - ÇALIŞMA, TEŞEBBÜS VE SÖZLEŞME HÜRRİYETİ

Çalışma, teşebbüs ve sözleşme hürriyeti
Madde 29- (1) Herkes, dilediği alanda çalışma, teşebbüs ve sözleşme hürriyetlerine sahiptir.
(2) Çalışma, teşebbüs ve sözleşme hürriyetleri, millî güvenliğin, genel sağlığın, genel ahlâkın veya başkalarının hak ve hürriyetlerinin korunması amaçlarıyla sınırlanabilir.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

(3) Çalışma, teşebbüs ve sözleme hürriyetlerinin önündeki bütün engeller devlet tarafından kaldırılır. Bu hürriyetler tek elden yürütülür. Bu hürriyetlere engel olan, geciktiren, görevini ihmal eden bürokratlar kanunla cezalandırılır. ( Çalışma, teşebbüs, sözleşme ve yatırımcının önündeki engeller kaldırılmak yerine bürokratlar tarafından yeni engeller oluşturulması nedeni ile yatırımcı yıldırılmış, bezdirilmiş, küstürülmüştür. Halen teşebbüs sahipleri yatırımlarını dışarıya yapmaktadırlar. Yerli ve yabancı teşebbüs sahiplerine cazip teklifler yapılmalı, alt ve üst yapı hazır edilmeli, proje verilmeli, üretime geçmeden önce hiçbir vergi alınmamalı, üretim sürecinde cazip muafiyetler oluşturularak hızla kalkınma sağlanmalıdır.)

Adsız dedi ki...

Hala çok sorunlu bir madde bence. Özellikle ikinci fıkrası yoruma açık, çok belirsiz. Türkiye koşullarında düzenleyici olmaktan çok gereğinden fazla kısıtlayıcı olacaktır.

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?