MADDE 44 - ÇOCUK HAKLARI

Çocuk hakları
Madde 44- (1) Her çocuk, kendi iyiliği için gereken himaye ve bakımdan yararlanma hakkına sahiptir. Çocuklar görüşlerini serbestçe açıklayabilir ve bu görüşleri kendilerini ilgilendiren konularda, yaşlarına ve olgunluklarına göre dikkate alınır.
(2) Kamu veya özel kurum ve kuruluşlarca çocuklarla ilgili olarak yapılan eylem ve işlemlerde, çocuğun azamî iyiliği gözetilir.
(3) Her çocuk, kendi menfaatine açıkça ters düşmedikçe, ana ve babasıyla kişisel ve doğrudan ilişki kurma ve sürdürme hakkına sahiptir.

7 yorum:

oneiro dedi ki...

1.fıkrada ..kendilerini ilgilendiren konularda,.. kısıtlaması olmamalı.
3.fıkrada çocuğun ana babasıyla ilişki kurma ve "beraber yaşamasından" bahsedilmeli.

Adsız dedi ki...

(4) Çocuklar 18 yaşına kadar anne ve babanın gözetimi, denetimi ve eğitimi altındadır. Veliler isterlerse devletten yardım alabilirler. Anne ve baba yetersiz kaldığında, evrensel çocuk hakları ihlal edildiğinde bu görevi resen devlet üstlenir.

Adsız dedi ki...

Çocuk Suçlarında çocuğun tarifi yeniden yapılmalı yaş 18 den 15 e çekilmeli. 16-17 yaşında evlenmiş ve çocuğu olmuş insan suça karışırsa çocuk muamelesi görüyor, bazı büyüklere taş çıkartan çocuklar var 100. defada suça karışmış olsa serbest kalacağını iyi biliyor belki buyüzden adeta suça karışmanın tadını çıkartıyor. Çocuklar mağdur olunca anne babası olayın müştekisi oluyor, çocuk suça karışınca anne baba karıştırılmıyor bilmem nederdir.

Adsız dedi ki...

madde çok yetersiz.okullara çocuk hakları tabela olarak asılmalı.öğretmenleri kesin olarak çocuklara zarar verdiğini düşünüyorm.hertürlü tehditvebaskı sözlü şiddet çocuğun temel ihtiyaçlarında kısıtlama ödevini unutursan çok kötü kızarım ceza veririmgibi löğretmenler nazi eğitim anlayışlarını çocuklarımızın üzerinden kaldırsınlar .çocuk pedagojisi öğretmenlere ders olarak verilsin sertifikaları dağıtılsın.anne baba dışında kimse çocuk üzerinde otoritekuramaz. okulda çocuklar bütün haklarıyla emanettir.öğretmenin kesinlikle tasarruf hakkı yoktur diye bent eklenmelidir.1.sınıf öğretmenleri özellikle denetlenmeli.duyarlı bir anne

Adsız dedi ki...

çocukların öğretmen seçme hakkı bulunmalı.ve psikoloji eğitimi almamış öğretmen olmamalı öğretmenelr sadece sınavla değil sözlü mülakata da tabi tutulmalı ve sözlü mülakat çok değerli psikologlardan oluşmalı.evde ödevleri olmamalı evde anne baba ve aile ortamı olmalı.işi nasıl eve taşımıyorsak okuluda eve taşımayalım

Adsız dedi ki...

BÖYLECE BİR ZİYARET VERDİĞİMDEN SONRA BİR ZİYARET VERDİM.

Kendimi çok kutsanmış ve yerine getirmiş hissediyorum. Çevrimiçi olarak duyduğum bir kredi başvurusunda isteksiz oldum çünkü her şey gerçek olamayacak kadar iyi görünüyor, ama iş yerimde arkadaşım Progresive Loan INC'den bir kredi aldığında ikna oldum ve şok oldum. ve ayrıca başvurmaya devam ettim, bugün şirketimin gururlu bir sahibiyim ve ailem ve mutlu bir anne için para kazanıyorum. Ben de Pauls Valley, Oklahoma adında Annie Joe. Üç çocuklu bekar bir anne olarak, bana ve çocuklara bakabilecek bir iş bulmak zordu ve ödemek için çok faturalarım vardı ve kötü bir kredi aldım. banka. Bir saç stilisti olarak iş yapmaya başlamak için idealim vardı, ancak başlayacak sermayem yoktu, her tür bankadan işe başladım ama iş arkadaşım tarafından bir borç veren borç verene yönlendirilene kadar çalışmadım. % faiz oranı. Resmi e-posta adresini (progresiveloan@yahoo.com) kullanarak bir posta yolladım ve hemen bir cevap aldım ve kredim onaylandı ve krediyi doğrudan hesabıma çekdiğim Banka sitesine yönlendirildim. Kısa hikayeyi kesmek için saç stilist şirketimle gurur duyuyorum ve hayatımı nasıl dönüştürdüğümü dünyaya ifade edeceğime söz veriyorum .. Eğer herhangi bir krediye ihtiyacınız varsa, Progresive Loan INC ile iletişime geçmenizi ve mali olarak kaldırmanızı tavsiye ederim E-posta: progresiveloan@yahoo.com VEYA Çağrı / Metin +1 (603) 786-7565


Melih Samur dedi ki...

The legendary medicinal honey from Turkey’s Black Sea region is now accessible to everyone.
Turkish Mad Honey, or “Deli Bal” ,”Tutan bal ” as it’s called by locals, is a product shrouded in mystery. Until recently most people outside of the regions where it has been produced for thousands of years have never heard of it. But we’re working to change that.
We are working for everyone taste this miracle.
Now this Miracle Honey on sale Please visit us for more
Turkish Mad Honey

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?