MADDE 34 - İSPAT HAKKI

İspat hakkı
Madde 34- Kamu görev ve hizmetinde bulunanlara karşı, bu görev ve hizmetin yerine getirilmesiyle ilgili olarak yapılan isnatlardan dolayı açılan hakaret davalarında, sanık, isnadın doğruluğunu ispat hakkına sahiptir. Bunun dışındaki hallerde, ispat talebinin kabulü, ancak isnat olunan fiilin doğru olup olmadığının anlaşılmasında kamu yararı bulunmasına veya şikâyetçinin ispata razı olmasına bağlıdır.

9 yorum:

Adsız dedi ki...

Her hangi bir vatandaşa yüklenen suçlamayı suçlayan kişi, kurum, kuruluş ispatlamak durumundadır. Belgesiz, delilsiz suç isnadı yapılarak kişi, kurum ve kuruluş suçlanarak suç duyurusunda bulunulamaz.

Adsız dedi ki...

M. Zeki Aktaş isimli arkadaşın yazdıklarına aynen katılıyorum. Kişinin İstikbali yalan haber yada suçlamayla karartılamaz.

ibrahimoğlu dedi ki...

Hukukda esas olan bir kural vardır. "Beraat-i zimmet asıldır. Kişinin suçsuzluğu esastır." Buna göre isnad ve iddia eden kişi delil getirmek ve isbatlamak mecburiyetindedir. Yoksa suçlanan, itham edilen kişi değil. Günümüzde mahkemelerde yaşanan birçok haksızlığın kaynağı, suçlanan kişinin kendisini temize çıkarmak için uğraşmasındandır. Asıl olan iddiacının delillerini sunmasıdır.

Adsız dedi ki...

Değerli arkadaşlar... Aşağıda yer alan "AKP Kapatılsın mı?" başlıklı anketi cevaplandırmış bir istatistikçi olarak şunu söylemeliyim ki, anketin altında yer alan "oyunuzu değiştirin" kısmı anketin sağlığı açısından tehlikelidir. Zira, unutmayınız ki, insan psikolojisi gereği, çoğunluğun yanında yer almak gibi vazgeçemediğimiz bir huyumuz var. Ve bu huy, anket sonuçları görüldüğü taktide, kişiyi çoğunluktan yana taraf olmaya sevk edebilir. İşte bundan ötürüdür ki, eğer "oyunuzu değiştirin" butonu yer alacaksa ya anket sonuçları kullanıcıya gösterilmemelidir ya da anketör soruyu yanıtladıktan sonra tekrar oy kullanmalıdır.
Saygılarımla...

Adsız dedi ki...

slm arkadaşlar lawe için çok üzüldüm geçmiş olsun allah yardımcısı olsun şu adsız yazan arkadaşım sen neden saçma sapan yazılar yazıp insanların canlarını sıkıyorsun siz eğer bizlerden biri olsanız şu kelimelerinizi oğlu için çaba harcayan bir babaya yada evlatları için ayakta kalmaya çalışan bizlere yazamazdınız yazıklar olsun siz ve sizin gibi zihniyetlere asıl tefeci zihniyet sizsiniz

Adsız dedi ki...

deneme

Çek mağdurları dedi ki...

Yeni anayasa ile birlikte bazı kanunlarda düzenlenmelidir
çek kanunu taahhüdü ihlal adalet aihm kuralları gibi
Çek kanunu

Adsız dedi ki...

😀

Unknown dedi ki...

Eski eşimin iftirasi sonucu basit yaralamadn 3000tl para cezam var.mal beyaniyla kurtulabiliyormuyum.Yada nasıl bir yol izlemem lazım çokk tşk ederim şimdiden.

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?