MADDE 33 - SUÇ VE CEZALARA İLİŞKİN ESASLAR

Suç ve cezalara ilişkin esaslar
Madde 33- (1) Suç ile ceza ve ceza yerine geçen güvenlik tedbirleri ancak kanunla konulur. Kimse, işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanunun suç saymadığı bir fiili gerçekleştirmesinden dolayı cezalandırılamaz ve kimseye suçu işlediği zaman kanunda o suç için konulmuş olan cezadan daha ağır bir ceza verilemez.
(2) Suç ve ceza zamanaşımı ile ceza mahkûmiyetinin sonuçları konusunda da birinci fıkra uygulanır.
(3) Suçluluğu kesin mahkeme kararı ile hükmen sabit oluncaya kadar, kimse suçlu sayılamaz.
(4) Hiç kimse, kendisini ve kanunda gösterilen yakınlarını suçlayan bir beyanda bulunmaya veya bu yolda delil göstermeye zorlanamaz.
(5) Ceza sorumluluğu şahsîdir.
(6) Hiç kimse, yalnızca sözleşmeden doğan bir yükümlülüğü yerine getirememesinden dolayı hürriyetinden alıkonulamaz.
(7) Ölüm cezası ve genel müsadere cezası verilemez.
(8) Kamu İdaresi, kişi hürriyetinin kısıtlanması sonucunu doğuran bir müeyyide uygulayamaz. Türk Silâhlı Kuvvetlerinin iç düzeni bakımından bu hükme kanunla istisnalar getirilebilir.
(9) Uluslararası Ceza Divanına taraf olmanın gerektirdiği yükümlülükler hariç olmak üzere, vatandaş, suç sebebiyle yabancı bir ülkeye verilemez.

22.646 yorum:

«En Eski   ‹Eski   22201 – 22400 / 22646   Yeni›   En yeni»
Adsız dedi ki...

Çek kanununun çıkması tamamen meclisin keyfine kalmıştır.
Benim düşünem yasayı çıkarıp tatile kaçıcaklar (temennim) yada tatilden sonra sağlam kafayla hallederiz deyip sallıyacaklar.
Şu an onlar tatilde nereye gideceklerinin hesabında içeride boşyere yatan hayatları alt üst olmuş insanlar kimin umruda
Arkadaşlar mecliste mesaideyken uyuyan vekillerimiz gönderdiğimiz maillere ne kadar vakit ayırıyor
bence hiç
Ama elimizden başka bişey gelmiyor.
GELEMİYOR.
Eli kolu bağlanmış çoğumuzun bekliyoruz.
Güçsüz,çaresizkimsesiz
Bekliyoruz.
Allah yardımcımız olsun diyoruz.
Bekliyoruz.

A.B.

eski dost dedi ki...

Bir adam bir otele gidiyor. Cebinden 100 TL çıkartıyor. Resepsiyona bırakıyor. Diyorki ” ben bu otele daha önce gelmedim, bir bakayım, bahçenizi ve odalarınızı gezeyim. Hoşlanırsam 100 TL sizde kalır. beğenmezsem 100 TL ‘mi isterim. bir saat izin verin bana ..” Otel sahibi seviniyor. Zaten ekonomik kriz falan işler bozuk. “Tamam ” diyor.

Adamcağız, odaları gezmeye başlıyor. Otel sahibi, 100 TL ‘i alıyor, hemen çırağını kasaba gönderiyor. Kasaba olan 100 TL borcunu ödüyor.
Kasap 100 TL ‘i alıyor, hemen bakkala gidiyor. Bakkal’a olan 100 TL borcunu veriyor.
Bakkal hemen lokantaya koşuyor. Lokantaya olan 100 TL borcunu ödüyor. Lokantacı hemen koşuyor, köşedeki hayat kadınınına borcunu veriyor. Önceki gecenin hesabını kapatıyor.
Hayat kadını, koşuyor otele geliyor. Otele olan 100 TL borcunu veriyor.
Bu arada müşteri adayı, odaları geziyor. Resepsiyona geliyor. “odalardan hoşlanmadım. Ben burada kalmayayım” diyor. Bıraktığı 100 TL i geri alıyor, gidiyor.

hmm. şimdi ne oldu ? Ekonomik açıdan bakalım.

Dünyada ekonomik kriz var. Bu küçük kasabadada işler çok kötü. Sabah kasaba esnafı borç içinde yüzüyordu.
Otel’in Kasaba borcu 100 TL,Kasabın bakkala borcu 100 TL,Bakkalın lokantaya borcu 100 TL , lokantanın köşedeki kadına borcu 100 TL,Kadıncağızın otele borcu 100 TL
Küçük kasabamızda bu sabah 500 TL borç vardı.
Aradan bir kaç saat geçti ve tüm borçlar kapandı.
Herkes mutlu, haftaya daha güçlü başlıyorlar. Eski borçlarını kapattıkları için yeni mal alabilecekler ve iş yapabilecekler.
hmm şimdi olayı karşılıksız çek sorununa getirmezsek olmaz. Aynı kasabaya gidelim.

Bütün borç aynen kalsın. Herkes birbirine çek versin. İşi basitleştirelim. Herkes kendi çekini veriyor. Aldığı çeki bankaya takasa sokuyor.
Kasabada bir banka, bir icra avukatı ve bir mahkeme var.
Kasaba cezaevi kaç kişilik olmalıdır onu hesaplayalım.
Sırayla gidelim. Otel, kasaba olan borcu için 100 TL çek verdi. Karşılıksız çıktı. Kasap avukata gitti. Avukata 10 TL verdi. Avukat dava açtı. Mahkeme 100 TL para cezası verdi. Otel sahibi cezayı ödeyemedi. cezaevine girdi.
Aynı şekilde kasap ‘da borcunu ödeyemedi. çeki karşılıksız çıktı. sırayla Bakkal, Lokanta ve hayat kadını cezaevine giriyor.
Sonuçta avukat 5×10 TL = 50 TL vekalet ücreti aldı.
mahkeme 500 TL ceza kesti .
Kasabanın dört esnafı ve hayat kadını cezaevine girdi.
Esnafın toplam borcu 500 TL idi. 1000 TL oldu.
Kasaba esnafı toplu olarak cezaevine girdi. Dükkanları kapandı. kasabada hayat bitti.

Başka bir senaryo olsaydı. Devlet bir sahte müşteri gönderseydi, kasabada herkes mutlu oluyordu. Bunu gördük.

Ekonomik krizin, karşılıksız çeklere etkisini görüyoruz. Devlet ticaretin içine girerek çarkın işlemesini engelliyor durumuna düşüyor.Ekonomik krizin etkisini gidermek için devlet para cezalarını affetmelidir görüşümüze dayanak olarak sunuyorum.

GÜZEL VE HERŞEYİ İZAH EDEN BİR ÖRNEK...............................................ALINTIDIR(WOLDPRESS)

Adsız dedi ki...

30 defa yayınlandı bu fıkra...sıktı artık değişik bişeyler lazım.

Adsız dedi ki...

rc kardeşim.ev oğlumun üzerine ve eşyalarını da daha önce benim borcumdan dolayı satışa çıkan kendi ev eşyaların satışa çıkmasından aldı.yani icradan benim eşyalarımı alıp kendine ev açtı ben emkliyim eşimde emekli bizde eşyamız kalmadığından oğlumun yanında ikamet ediyoruz.
yani oğlumun dosyası var elinde eşyalarınımı icra satışı yolu ile ilk arttırmada aldığına dair.
yani belge var eşyaların oğlumun üzerine olduğuna istinaden.
biz de daha sonra gelen banka ve kredi kartı borçları için icraya mal beyanında bulunurken ev eşyalarımızın satıldığından dolayı
taşınırımızın olmadığını.üzerime kayıtlı bişey olmadığını sadece emekli maaşımın var olduğunu onunla geçindiğimi param olduğunda ödeyeceğimi beyan ediyorum.
şimdi icra gelince oğluma ait bu eşyaları alır mı? yani isterse alır ama almayı göze alır mı.çünkü bu sefer oğlum tabiki itiraz edecek.eşyalar benim diye.ne düşünüyorsunuz arkadaşım bu konuda.

kerem

Adsız dedi ki...

merhaba arkadaşlar

ekm2510 dedi ki...

sayın adsız 12-53
oğlunuz yasalyoldan daha önceki mallarınızı kanunen almış.Üzerinize gelecek hacizden dolayı bu malları alamazlar.Ancak evdeki herşey oğlunuzun üzerine değildir muhakkak.O nedenle sırf yptırım olsun diye diğer eşyalardan alıp giderler ve itiraz edin derler.Emekli maaşada artık haciz yok

ekm2510 dedi ki...

--------------------------------------------------------------------------------

Bu konuda dikkat etmeniz gereken borçlunun emekli maaşını hangi kanun kapsamında aldığı olmalıdır.

Eğer borçlu, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce emekli maaşına hak kazanmış ve kendisine 5534 sayılı Emekli Sandığı Kanununa göre emekli aylığı bağlanmışsa kendisine 5534 sayılı yasa tatbik edileceğinden ve ilgili kanun emekli maaşına haczi engellemediğinden emekli maaşına haciz koymak mümkündür.

Borçlu, 5510 sayılı yasa yürürlüğe girmeden önce 506 sayılı SSK kanunu yada Bağ-Kur yasası gereği emekli maaşına hak kazanmışsa ilgili yasalar gereği emekli maaşı haczidelimeyeceğinden haciz işlemi tatbik edilemez.

5510 sayılı yasa ise henüz 01/10/2008 tarihinde yürürlüğe girdiğinden bu yasaya göre henüz bir emeklilik tahsis işlemi yapılması söz konusu olayacağından emekli maaşlarına haciz taleplerinden yukarıda yer verilen hususlara dikkat etmek gerekecektir

Adsız dedi ki...

lehde geriye dönük yürüyeceğinden şu an hiçbir emeklinin ssk olsun bağ kur olsun emekli sandığı olsun maaşlarına haciz konulamaz.bu haciz talebi bundan böyle icra müdürlükleri tarafından reddedilir.(eskiden haciz icra müdürü tarafından konuluyor ama emekli tarafından itirazla kaldırılıyordu.nahkemelerde yoğunluğu önlemek adına bu getirildi şimdi hiçbir avukat emekli maaşı için icra müdürlüklerine müracaat etmiyor yada edemiyor)
emekli ancak kendi rızası ile haciz koydurtabilmekle istediği zaman kaldırtma haklarını da kullanabilirler.

çek alacaklısı dedi ki...

ANALİZ
Mustafa GÖKTAŞ

mustafagoldus006@gmail.com


Karşılıksız çek de yeni düzenlemeye dair!..






Meclise sunulan KARŞILIKSIZ ÇEK hususunda hazırlanan yeni tasarının bir kez daha çok acil ve ciddi bir şekilde gözden geçirilmesi lazım.
Hukukta Tek taraflı yasal düzenleme olur mu? Hazırlanan ve meclise sunulan KARŞILIKSIZ ÇEK hususunda yeni tasarının sadece borçluyu koruduğunu ve borçlunun rahatlamasını sağlayacağını, bu arada Bankaların işine geldiği, ancak alacaklının hiçbir şekilde hak ve hukukunu korumadığını görüyoruz. Özellikle Bankalar açısından doğru dürüst bir cezai müeyyide yok, görünmüyor.

Bir yasal düzenleme tek taraflı hak hukuk korumaz, çift tarafında, hatta üçüncü şahıslarında hak hukukunu korur. Yoksa onun adı yasal düzenleme değil, birilerini kurtarma operasyonu olur. Ülkemizde en kolay iş de zaten borca batağa batmışları özel operasyonlar ile kurtarmak olmuştur. Bunlar çok yanlış şeylerdir.

Bir taraftan ekonomi rahatlasın iş piyasası çalışsın derken diğer taraftan yasa gücü ile insanlar mağdur edilmemelidirler.
Karşılıksız çeki düzenleyen, kesen, şirket de olsa, şahıs da sorumluluk ağırlaştırılmalıdır.
Şirket kesti, müdür yapmış, yok diğer ortaklarının haberi yokmuş, iradem dışında alındı, kaybettim, çalındı, ıvır zıvır bahaneler ile kişilerin sorumluluklarını hafifleterek piyasada yeni bir bunalım yaratılmasın.
Bugün yapılan düzenleme öyle pek sevindirici değildir.
Banka çek yaprağına karşılıksız çıktığında 475 lira ödeyecekmiş…

Böyle komedi olur mu?
Anlaşılan Banka lobileri yine her zaman olduğu gibi devrede.
Çekin miktarı kadar sorumluluğu olmalı ki, işi daha sıkı tutsunlar.
Alacaklının suçu günahı ne? Art niyetli birkaç uyanık yüzünden -gününden önce yazılan çekler bahanesi- ile -fırsatçı ve düzenbaz bir takım borçlulara da- fırsat tanınmış oluyor. Burada suçu günahı olmayan alacaklının hak ve hukuku ne olacak? Yasa düzenleyici tüm bunları dikkate alarak düzenlemeyi tekraren gözden geçirmelidir. Tek tarafı rahatlatan yasa olmaz.

Bu yürürlükteki yasalara da, AB uyum yasalarına da aykırı bir tutumdur. Geçici çözümler sağlıklı olmaz. Geçmişte örneklerini yaşadık.
Kalıcı çözüm istiyorsak bu yasal düzenlemeyi daha ciddi ele almak zorundayız.

Her biri aynı zamanda tüketici olan ve bu yasal düzenlemeden dolayı mağdur duruma düşecek olan vatandaşlarımız adına ilgilileri bir kez daha uyarıyorum. Böyle ucu açık, tartışma götüren yasal düzenleme olur mu?
Çeki kesen de, çeki düzenleyen de, kullananda, çeki veren bankada, daha ağır sorumluluk altına girmelidir. Karşılıksız çıkan çek yaprağı için 475 lira ödeyecekmiş. Çek tutarı 500 milyar ise ne olacak? Çek de hapisliği kaldırıyormuş (!) İyi de HAPİSLİK adamına göre şehrine göre ayrı tecelli ediyor. Bu konuda alınan çok sayıda mahkeme kararı var. Kimi çıktı, kimi içerde, kimini ise Yargıtay bozdu. Uygulamalar çok farklı. Nasıl bir hukuk devletiyiz çözemedik ki.. Efendim hapisliği kaldırmışlar, alacaklı zaten korunmuş muş, icralar varmış, icra davaları devam ediyormuş, alacaklı hakkını arasın mış…

Eee Anladık ta, o çeki elinde bulunduran alacaklı, ödenmeyen o çek için icra davası açıp takip yapmak için bile çekin tutarından hesaplanan ve 5- 10 milyara yakın mahkeme masrafı yapmak zorunda kalıyor.
Üstelik uyanık borçlu gününden önce malı mülkü başkasına devrediyorlar, hileli elli çeşit entrika yapıp ortada çır çıplak duruyorlar. Şimdi nasıl olacak?
Hiçbir iş beleş olmuyor ki. Bir defa çekten ve senetten alacaklı olan kişilerden icra masrafları adı altında alınan harç ve diğer vergileri düşürün. Çok fazla. Zaten borçlu ödeyememiş, alacaklı tahsil edememiş, birde sen devlet olarak canını çıkartıyorsun. Bu husustaki Avukatlık vekâlet ücretleri de düşürülsün.

Kısacası, bir yasl düzenleme yapılıyorsa, düzenleme adil ve tarafsız olmalı.
Borçluyu koruyan alacaklıyı yerden yere vuran bir düzenleme, yâda alacaklıyı koruyan borçluyu yerden yere vuran bir düzenleme olmaz.
Çeki temin eden koçanı sunan bankanın sorumluluğu ise getirilen şartlar ile sınırlı olmaz. Yasal düzenleme bu hali ile çıkar ise borçluyu koruduğu kadar alacaklıyı da korumaz ise ve aynı anda bankaların sorumlulukları ağırlaştırılmaz ise bu işten netice alınmaz.

Kısacası alacaklıyı da, borçluyu da, bankayı da risk altına alan ve aynı zamanda koruyan kollayan, bir yasal düzenleme lazım.
Hiçbir şey bilmiyorsanız, AB kurallarına göre ÇEK nakit demektir. Çeki vadeli kesmeyin. Vadeli çeki önleyin. Vadeli çeki alanda kesende beş yıl yatacak deyin yasa çıkartın, bakalım kimse ÇEK keser mi?
Bir yasal düzenleme yapılıyorsa her kesimi sevindirmeli. Bir tarafı sevindirirken diğerini üzmemeli. Böyle hukuk devleti mi olur?
İlgili düzenleme bu hali ile çıkarsa iptal davası açarız.

Adsız dedi ki...

Mayıs 17th, 2009 at 13:22
2seker765 Says: Yorumunuz kontrol için beklemeye alınmıştır.

sayın yorumcu..burada gelip yorum yaparken argümansız davranarak ve suçlayarak taraflı yazınızı esefle karşılıyorum.ve yazınızın sehven yazıldığını ayrıca çek mağdurlarından (dikkat edin sahtekarlardan değil) özür dilemeniz gerektiğini size tavsiye ediyorum.
sayın yorumcu dünyanın hemen hemen hiçbir ülkesinde uygulanmayan bu kadar ağır müeyyideler içeriğinde değerlendirilerek borçluyu hem adli para cezası ile cezalandırıp (ödenmediğinde ki ödenemeyecek çünkü bunlar müflis iş adamlarıdır) günlüğü 100 tl den gün/para hesabı ile hapse atacaksınız..bitmedi cezanız infazından sonra kişiyi hürrüyete kavuşturmayıp borcun aynen devamı ile + haciz ve icra gücü ile ömrünün sonuna kadar mahkum edeceksiniz..bu hangi bir dünya ülkesinde uygulanmakta olan dünya ötesi bir müeyyidedir? ki örneği 3. dünya ülkelerinde bile insan hak ve özgürlüklerine aykırı bulunmuş ve literatürden kaldırılmış, bu yontma taş devri mantığı değil midir?
bilgi eksikliğinizi hoş görmek bile elde değildir sayın yorumcu. bu beğenmediğiniz ve daha da ağırlaştırılmasını istediğiniz kanun tasarısının dahasının İDAM cezası olduğunu anlayamadınız mı? bunun daha fazlası nedir sizce ? sizin kriterlerinizi anlamakta çek mağduru ve aklı selim insan zorlanır…siz önce bir kanun tasarısını inceleyin özünü anlayında sonra gelip burada yorum yapın bence…
çek bedeli kadar adli para cezası demek bedeli gün/para 100 tl den hapis cezası demektir.
bu eksik bilgilerle çek mağdurlarından özür dilemez
iseniz birdaha değil bu sayfaya yazmak ,okumak için bile pas geçeceğim…
yorumcu ele aldığı konuyu önce bir inceler…dahası bilmiyorsa eğer yada anlayamadı ise bir hukukçudan yardım alır, toplumun tepkisini ölçer ve ona göre burada gelip yazar…
eksik bilgilerle buradaki yorumunuzu esefle karşılıyor ve şiddetle kınıyorum…”teşbihte hata olmaz” mantığı ile yazınıza yorumum ABESLE İŞTİGAL dir.
saygılar..

Adsız dedi ki...

TEK KELİME BRAVO

Adsız dedi ki...

oy oy bu gülde neymiş be saşırdım yemin size,milletvekilleri danişmanları yargıtay üyeleri her gün görüşüyor olumlu cevap alıyor,yapma kardeşim biz bu kadar aptal değiliz.madem bu kadar güçlüsünde neden bir sonuc alamadın. limon sıkar gibi bu insanları birde sen sıkma umut dagıtma,önümüzde on beş diyorsun 15 gündede bir şey olmayacak. azami iki ay sürer.. günah değilmi bu kadar insanın vebali ile oynuyorsun.
yoksa dende sekermisin..
cevdet

Gül dedi ki...

SN. ARKADAŞLARIM:
ÖNÜMÜZDEKİ 15 GÜN ÇOK AMA ÇOK ÖNEMLİ
ŞİMDİYE KADAR YAPTIĞIMIZ ÇALIŞMANIN SONU. SADECE SON 15 GÜN
BAKIN BEN SN. VEKİLLERİMİZLE KONUŞTUM , KOMİSYON ÜYELERİMİZLE KONUŞTUM. İNANIN SON ÇABALARIMIZ
MAİL ATTIK KENDİMİZİ HATIRLATTIK,
YOKSA AĞLAMAMIZIN HİÇ BİR ANLAMI YOK
SADECE E-MAİL ATICAZ .............
EN HIZLI , EN ÇALIŞKAN OLACAĞIMIZ ZAMAN . SEVDİKLERİMİZİN HÜRRİYETİ İÇİN SADECE MAİL ATICAZ . OKADAR
SN. CÜNEYT BEYİN ATTIĞI MAİL ADRESLERİ ÇOK ÖNEMLİ.
SESİMİZİ DUYURMAZSAK KENDİMİZ BİLE KENDİMİZİ DUYMAYIZ.
KÖR OLURUZ, SAĞIR OLURUZ. İNANIN.

HAYDİ ÖZGÜRLÜK İÇİN PARMAKLAR KLAVYEYE.... BEN BAŞLADIM............

Adsız dedi ki...

sayın gül abla,lütfen bizi yapmış olduğun grüşmelerle igi blgilendir.
2 gündür sen yoksun diye millet umutsuzluğa düşmüştü.
inan sen burda olunca herkes çok seviniyor
ya varya şu ceza üstümden kalksın
hemen evlenicem,kızım olursa isminide GÜL koyucam...
yaptıkların için çok teşşekürler GÜL abla...

ekm2510 dedi ki...

günaydın arkadaşlar.Hayırlı sabahlar.Sayın gül hanımın ve diğer arkadaşlarımızında dediği gibi artık son 15 gün.Evet olumlu yada olumsuz bir sonucun çıkmasına en fazla 15 gün var.Fakat samimi söylüyorum,yaptığımız görüşmeler çok olumlu.Bu mücadeleyi yine bizler sürdüreceğiz ve biz kazanacağız.
NASILMI...?
Hukukun üstünlüğünden şaşmadan,Anayasal ve hukuksal haklarımızı kullanarak ve sesimizi arkadaşlarımızın verdiği fax ve maillere , telefonlara yönelerek gerçekleştireceğiz.
Önümüzdeki 15 gün süre içerisinde son bir çaba ve gayret gösterelim.Emeklerinize sağlık....kolay gelsin

ncdt dedi ki...

Karşılıksız çekler yüzde 42 büyüdü
Alışveriş işleminde nakit dışında iki önemli ödeme aracından biri çek, diğeri de senet. Aslında vadeli olamayacak ödeme aracı çek, piyasada böyle bir kabulden dolayı ileri tarihli de kullanılıyor. Ocak-nisan döneminde karşılıksız çıkan çeklerin artışı nisanda yüzde 73.5’le zirve yaptı. Toplamdaysa yüzde 41.8’lik büyümeyle 710 bin 807 çek karşılıksız çıktı. Ocak-mart döneminde protesto edilen senetler toplamı yüzde 1.28’lik artışla 418 bin 617’ye çıktı. Bunların tutarıysa yüzde 33.5’lük büyümeyle 1 milyar 986 milyon 328 bin liraya yükseldi.
LİNK>>>>Kaynak------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

ekm2510 dedi ki...

Arkadaşlar sitede herhangi bir sorun yok.Başta sayın GÜL hanım olmak üzere diğer arkadaşlar sayın CUNEYT,MY WAY,EMİR ,SAMİ KAL ve diğer arkadaşlar kararın çıkacağı şu günlerde yoğun tel ve mail trafiğindeler.Sayın NCDT ve sayın CUNEYT arkadaşın belirttiği yerlere yoğun olarak tel ve mail gönderiyoruz.Zaman daralıyor ve vakit kaybetmeden verilen mail adreslerine ulaşmalıyız.Emeklerinize teşekkür ederiz...

ekm2510 dedi ki...

2009-05-18 Taraf http://www.taraf.com.tr

Sayın NCDT arkadaşımızın verdiği bu haber çalışmalarımızın ne kadar başarılı olduğunun bir kanıtıdır.FAX ve MAİLLERE DEVAM...

ekm2510 dedi ki...

http://www.referansgazetesi.com/sonhaber.aspx?YZR_KOD=157

Çekin görüldüğünde ödenmesi ile vadesinde ödenmesi arasında hukuken çok önemli bir fark bulunmaktadır. Çünkü çek görüldüğünde ödenmesi halinde ödeme aracı özelliğini taşımasına karşın vadesinde ödenmesi halinde senet ve benzeri nitelikte ödenmesi söz konusu olabilen melez nitelikte bir hukuki talimat anlamına gelmektedir. Vade ile çekin düzenlendiği tarih arasında çeki düzenleyenin yasal düzenlemeden kaynaklanan bir dizi hakları söz konusu olabilmektedir.
Geçmişte oluşan çekte vade olmayacağı varsayımından hareketle vadeli çeklerin reeskonta tabi tutulamayacağı yönündeki yargı kararlarının bundan böyle yasayla düzenleme gereği ileri tarihli yani vadeli olarak düzenlenen çeklerde de teşmili pek mümkün olamayacaktır.

Gül dedi ki...

SN. ARKADAŞLARIM,
BİRAZ EVVEL KANUNLAR GENEL MÜDÜRLÜĞÜNDEN SN. İRFAN NEZİROĞLU BEYEFENDİYE ULAŞTIM. KENDİSİ SON 15
GÜNDÜR YOĞUN BİR ŞEKİLDE MAİL ALDIĞINI , GELEN MAİLLERİ DEĞERLENDİRİP İLGİLİ YERLERE İLETECEĞİNİ VE FİKİRLERİNİ BEYAN EDECEĞİNİ SÖYLEDİ.
MAİLLERİMİZİ BEKLİYOR

neziroglu@tbmm.gov.tr.

şimdi boş durmak zamanı değil
verilen tüm maillere mağduriyetlerimizi anlatmamız lazım.
yoksa kimse bizi duymaz , duyamaz.

Cuneyt dedi ki...

KANUNLAR VE KARARLAR MÜDÜRLÜĞÜ
Müdür Dr. İrfan NEZİROĞLU
Tel:0312 4206781-4206783-4206799
Fax:0312 420 67 82
Fax:0312 420 67 80

neziroglu@tbmm.gov.tr

Arkadaşlar
Sayın Neziroğlu emaillerinizi alıyor ve bunları Adalet Komisyonununa sunuyor.

Ne kadar çok mail o kadar ses

my way dedi ki...

sn arkadaşlar


ATTIĞINIZ HER MAİL HER FAX ÖZGÜRLEĞE BİR ADIM ATMAK DEMEK...

BUNU UNUTMAYIN DEVAM EDİN LÜTFEN...

my way

metin dedi ki...

Merhaba,

SKYTÜRK'de, KESKİN VİRAJ ve FAHRİ ATAŞE PROGRAMININ YAPIMCILARINDAN BİRİSİ İLE GÖRÜŞTÜM. KONU İLE BİLGİ BELGE İSTİYORLAR. YAYINLANACAK PROGRAMDA KONUYU ELE ALACAKLAR. ARKADAŞIN İSMİ NESRİN MAİLİNİDE AŞAĞIDA YAZIYORUM.

MAİL: nesrinkucuktuna@mynet.com

Adsız dedi ki...

arkadaşlar artık basın ,masın bizler için hiç bir yarar saglamaz.konumuza önem vermiş olsalardı zaten 5 aydır buralara fax ve maailler attık,ama maalesef bir kaç basın organı dışında kimse bilerle ve konumuzla ilgilenmediler.onlar tutturmuş bir reting telaşı gidiyorlar,ne yazalımda traj artıralım,veya haberi nasıl ilgi çekecek hale getirip yayınlayalımda trajlarımız artsın.İŞTE BİZİM BASINIMIZ.hadisenin etegi,beyazın son model arabası,teomanın gece kaçamakları,gülben ergenin ikiz bebekleri,vesaire vesaire. bu haberler flaş olarak verilirken,kim ilgilenir seninle?? senin paran kalmamış onlara ne?senin işyerin batmış onlara ne,senin eşin,baban ,oğlun,kızın,yoktan yere 5 aydır cezaevinde yatıyor,aileside dışarda ceza çekiyor onlara ne??O KADAR MAAİLLERE RAGMEN,DURUMLARIN İNCEDEN İNCEYE İZAH EDİLMESİNE RAGMEN SESİMİZİ DUYMADILAR VEYA DUYMAMAZLIKTAN GELDİLER.artık basınla masınla işimiz olmaz,bir yararıda dokunmaz.ÇÜNKÜ: bizim konumuz şu anda mejliste,orada görüşülüp orada karara baglanacaktır.bu nedenle saadece komisyon üyeleri ve milletvekilleri ve bu şahıslar üzerinde etki yaratacak hukuk adamları üzerinde yogunlaşmamız gerekir.AYRIYETEN işin yargı kanadı yönündende 10 cd ve yck üyeleri üzerinde olmalıdır.BUNLARIN HARİCİ UGRAŞLARIN ARTIK BİR YARAR SAGLAMAYACAGI,BURADAKİ MÜCADELEYİDE YAVAŞLATACAGI GÖRÜŞÜNDEYİM.şimdi tek dilegimiz ve ugraşımızın, alt komisyondan birazda olsa lehimize maddelerle üst komisyona bu yasanın gelmesi ve üst komisyondada gene lehimize maddelerle genel kurula sunulmasıdır.BİRDE yargıtaydan lehimize bir içtihat yayınlanmasıdır....saygılar.....

ncdt dedi ki...

ARKADAŞLARIN YAZILARINI DİKKATE ALARAK LÜTFEN HER ADRESE MAİL ATMAYA DEVAM ------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

SAMİ KAL dedi ki...

ARKADAŞLAR; BU GÜNDEN SONRA BİR DAKİKA BİLE BOŞA GEÇİRECEK ZAMANIMIZ YOK.SİTEDEKİ ADRESLERE TEKRAR TEKRAR MAİL ATTIM, ÇOGU GERİ DÖNDÜ AMA OLSUN DENEMEYE DEVAM EDECEGİM.VERİLEN FAKSLARA YAZIYORUM, DÜN AKŞAMDAN BUYANA ULAŞABİLDİGİM VEKİLLERE ULAŞTIM. ÖZELLİKLE MHP BU PARTİNİN HUKUK İŞLERİNDEN SORUMLU VEKİL FARUK BAL ONUN SÖYLEDİGİ PARTİ OLARAK KONUYU BİLDİKLERİ, GEREKLİ ÇALIŞMALARI YAPTIKLARI, KOMİSYONDA VE MECLİSTE LEHİMİZE ÇALIŞACAKLARINI SÖYLEDİ.GEVŞEKLİK VE YILGINLIK YOK ÇALIŞMAYA SON HIZ DEVAM HA GAYRET ARKADAŞLAR.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar,

adalet org vb yerlerden savcı ve hakim e-mailleri alsak ve bu kişilere sempoztum sonuçlarını ve lehteki mahkeme kararlarını göndersek ters tepki yaparmı veya kısaca başımıza iş alırmıyız?

ekm2510 dedi ki...

KARŞILIKSIZ ÇEK SORUNUNUN ÇÖZÜMÜ BAĞIMSIZ YARGIDA

BİAT KÜLTÜRÜ TERK EDİLEMLİ, SİZ SADECE ALACAKLILARIN YARGISI DEĞİLSİNİZ, MİLLETİN YARGISISINIZ, 10. CEZA DAİRESİNİN KARARI SİZİ BAĞLAMAZ, BAĞIMSIZ YARGININ BAĞIMSIZ YARGICI EĞER AYRI DÜŞÜNÜYORSA DAİREDEN FARKLI KARAR VEREBİLİR. DİRENME İLE ADİL SONUCA VARILABİLABİLİR.

HUKUK OTORİTELERİ 3167 SAYILI KANUNUN BİR OCAK 2009 DAN İTİBAREN YÜRÜRLÜKTEN KALKTIĞINI SÖYLÜYORLAR VE BU GÖRÜŞLERİNİN GEREKÇELERİNİ ORTAYA KOYUYORLAR. YARGITAY 10. CEZA DAİRESİ İSE ESKİ UYGULMAYA DEVAM KARARI ALIYOR. ESKİ UYGULAMAYA DEVAM KARARINDA HİÇBİR AÇIKLAMA, HİÇ BİR GEREKÇE YOK.

http://rahmiofluoglu.wordpress.com/

Adsız dedi ki...

Başkan : Ömer Faruk EMİNAĞAOĞLU
Genel Sekreter : Ali Rıza AYDIN
Sayman :Mahmut KAMACI
Başkan Yardımcısı : Hasan Ali ATAY
Başkan Yardımcısı : Kazım DAĞDEVİREN
Başkan Yardımcısı : Zekerya SEVİMLİ
Başkan Yardımcısı : Ziya ÖZCAN

ysb@yarsav.gov.tr

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR WORLD PRESS DEKİ YAZIYI MUTLAKA OKUYUN ADEM SÖZÜER BEN YENİ ÇEK KANUNU HAZIRLIKLARINA ÇAĞRILMADIYSAM KESİN İÇİNDE4 VATANDAŞIN ALEHİNE BİR ŞEYLER VARDIR DİYOR GÜNLERDİR KONUŞTUĞUMUZ İNSANLAR TİMSAH GÖZYAŞLARIMI DÖKÜYOR ACABA!BU İNSANLAR BU KADAR ACIMASIZ OLABİLİRMİ EŞLERİN ,ÇOCUKLARIN GÖZYAŞLARINA HİÇMİ ACIMAZLAR WORLDPRESS YETKİLİSİ ÇEK MAĞDURLARININ UMUDU BAĞIMSIZ YARGI DEMİŞ NE GÜZEL DEMİŞ!

etkili dedi ki...

Sn Ofluoğlu yazılacak her şeyi yazmış. Bu yazının başta cumhurbaşkanlığı olmak üzere gitmediği hiç bir yer kalmamalı.

Adsız dedi ki...

SAMİ KAL....!!!!!
BAK NE DİYO BAK OKUUU...!!!


Hákim Düşle Karar Vermez





Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er'in "Dün Bir Düş Gördüm; Ülkemin Başbakanı Danıştay'a Sahip Çıkıyor" Sözlerine AKP Yönetimi Tepki Gösterdi.




Danıştay 5. Daire Başkanı Salih Er’in "Dün bir düş gördüm; ülkemin Başbakanı Danıştay’a sahip çıkıyor" sözlerine AKP yönetimi tepki gösterdi.
Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ, şöyle konuştu: "Yargı bağımsızdır, yargılamayı ve mahkemeleri etkilememek lazımdır’ diye konuşan, açıklama yapanların, herkesten önce kendilerinin bu ilkelere uyması lazım. Hákim, düş görerek karar vermez. Önündeki somut dosya, delil, hukuk, kanun, Anayasa ile karar verir. Konuşurken siyasi partiler ve siyasetçiler gibi değil, hukukçular gibi konuşurlarsa Türkiye için daha iyi olur."




SENİN RÜYALAR İŞTE BÖYLE :)))))
AKILLI OL SAMİ GECE YATARKEN ÜZERİNİ ÖRT.AMAN DEYİM BİYERLERİN AÇIKTA KALMASIN.SAMİİİİİİİİİ...:)))))

my way dedi ki...

http://www.pressturk.com/haber.php?haber_id=38448

Adsız dedi ki...

sayın my way gerçekten sizi tebrik ederim,verdiginiz adres''pressturk''te konumuzla çok yakın alakalı,üstelik yorumunuzda harika olmuş.tekrar tebrik ederim.

my way dedi ki...

sn adsız

yüzbinlerin katıldığı bir cenaze töreninin haberinin 29 kere okunmuş olmasını tuhaf karşıladığım için yazdım...sonuçta arada bir başka konuları da okumanın kimseye zararı olmaz...

ayrıca bu çek tasarısıyla keşke 2003 te 4814 çıkmadan önce bu kadar ilgili olabilseydik bu konu belkide o tarihlerde çözülebilirdi..

şu anda zaten mail atmaya devam ediyoruz...press türkün diğer yazılarınada göz atmamız ne kadar vefalı olduğumuzunda bi göstergesi olacaktır...

yanlış mı düşünüyorum?

my way

Adsız dedi ki...

çok haklısınız sayın my way,,bende zaten tebrik ettim.::))

RCN...20 dedi ki...

sayın my way,sayın adsız,

"prestürk" te sol-üst taraftaki çek ile ilgili 2 konuyu ikinizde görememişsiniz herhalde!biraz daha etraflıca okumanızı tavsiye ederim.
SAYGILARIMLA

Adsız dedi ki...

sayın rcn o ve ona benzer sitelerin her yerini ezberledik,nasıl bu siteye 5 dakikada bir bakıyorsak,oralarada 5 dakikada bir bakıyoruz,ayrıca türkan saylanıda buradan saygıyla anıyorum.ve allahtan rahmet diliyorum.tüm türkiyede türkan saylanla ilgili her haberin defalarca okundugunu ve akşama kalacak bir haber olmadıgını,bişeyler yapıyo görünmek için bişeyler yapmanın yanlış oldugunu vurgulamak istemiştim.

seker765 dedi ki...

Ben yanmasam, sen yanmasan, nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa?..

Başbakan, Nazım’ın dizelerini okuyarak, “Gelin demokrasinin alanlarını yükseltelim” çağrısı yaptı

BAŞBAKAN Erdoğan, partisinin Afyonkarahisar İl Kongesi’ne katıldı. Konuşmasında Aşık Veysel ve Yunus Emre’den dizeler okuyan Başbakan Erdoğan, Nazım Hikmet’in şiirinden de alıntılar yaptı. “Ben yanmasam, sen yanmasan nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa” dizelerini okuyan Erdoğan, “Bu sözler yıllar boyu adeta slogan gibi tekrarlandı durdu. Hani, yandım, piştim, oldum var ya işte o. Başka türlü olmaz. Gelin hep birlikte elimizi taşın altına koyalım. Gelin Türkiye’yi karanlıktan aydınlığa çıkarma mücadelemizde hep birlikte nasibimizi alalım. Gelin demokrasinin alanlarını yükseltelim” dedi.

“Biz AKP olarak uzlaşmadan hiçbir zaman kaçmadık, kaçmayacağız” diyen Erdoğan, CHP lideri Deniz Baykal’ı isim vermeden eleştirdi:

“Ancak uzlaşıyı, kendi dayatmasını, herkesin kabullenmesi gibi algılayanlar, belli çevrelerin görüşünün galip olması için uzlaşıyı araç haline getirinler bilmelidir ki uzlaşı milletin iradesiyle, milletin takdiriyle olur. Uzlaşı ileriye doğru adım atmakla, gelişmekle olur. Statükonun muhafazasını uzlaşı zemini gibi gösterenler hata yaparlar. Ama kimsenin o dar görüşünü kimsenin statükocu anlayışında uzlaşmak zorunda değiliz. Anayasal konularda ne zaman bir değişiklik gündeme gelse birileri hemen tavrını belli ediyor. Daha baştan biz bunda yokuz. Gel bunları beraber konuşalım. Bir kolektif akıl oluşturalım. Biz burada yokuz. Sen nerede varsın ki? Hiçbir müzakere, mutabakat çalışmasında yoksun. Geçenlerde Sayın Cumhurbaşkanı davet etti. Yine açıklama peşin, biz yokuz. Her konuda engelleyici tavrın içine giriyorlar. Laf konuşmaya gelince uzlaşıdan taraf oluyorlar.”

İşte Erdoğan’ın esinlendiği Nazım Hikmet’in şiiri...

Hava kurşun gibi ağır!

Bağır, bağır, bağır, bağırıyorum.

Koşun, kurşun eritmeğe çağırıyorum...

O diyor ki bana:

- Sen kendi sesinle kül olursun ey!

Kerem gibi yana yana...

Deeeert çok, hemdert yok

Yüreklerin kulakları sağır...

Hava kurşun gibi ağır...

Ben diyorum ki ona:

- Kül olayım Kerem gibi yana yana.

Ben yanmasam,

sen yanmasan,

biz yanmasak,

nasıl çıkar karanlıklar aydınlığa..



ÇEK MAĞDURLARIDA YANIYOR ZATEN SAYIN BAŞBAKANIM ...GEL ÇIKART BİZİ DE AYDINLIĞA...

Adsız dedi ki...

PRESSTÜRK SAĞOLSUN VAROLSUN
AMA ŞUNUDA UNUTMAYALIM
PRESSTÜRKÜN OKUYUCU GURUBU YÜZDE DOKSANBEŞ ÇEK MAĞDURLARIDIR.
PRESSTÜRKÜN HABERLERİ YÜZDE DOKSAN BEŞ KENDİ GÖRÜŞLERİ VEYA ÇEK MAĞDURLARININ GÖRÜŞLERİDİR.
YANİ TOPLUMUN HER KESİMİNİN TAKİP ETTİĞİNİ
VE KONUMUZLA İLGİLİ ÇIKAN HABERLERİN BİZİM İÇİN HABER DEĞERİ OLDUĞUNU SÖYLEYEMEYİZ.
BİZ PRESSTÜRKTEN BİRAZ DAHA FAZLASINI BEKLEDİK AÇIKÇASI
AMA BİZİM İÇİN SADECE KENDİ PAYLAŞIMLARIMIZI YAPTIĞIMIZ BİR FORUMDAN ÖTEYE GİDEMEDİĞİNİ GÖRDÜK
O NEDENLE BU SİTEYE İLK ZAMANLARDAKİ BEKLENTİ VE İLGİ AZALMIŞ DURUMDA
BEN ŞAHSİ ÇABALARINDAN DEĞERLENDİRMELERİNDEN DOLAYI MUSTAFA BEYE TEŞEKKÜR EDERİM
BİZİM İÇİN SADECE DUYARLI BİR İNSAN OLARAK KAFA YORMASI BİLE TAKTİRE ŞAYANDIR.
AMA ŞUNUDA BELİRTMEDEN GEÇEMİYCEM BEN ONDAN HABER ADINA DAHA FAZLASINI BEKLİYORUM ARTIK
YAPABİLECEĞİNEDE İNANIYORUM
YANILIYORMUYUM?

A.B.

Adsız dedi ki...

SİTE TEMİZLENMİŞ

Adsız dedi ki...

yaw şeker nerelerdesin sesin çıkmıyor yoksa türk polisi seni paketledimi

eski dost dedi ki...

,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,GÜNAYDIN ARKADAŞLAR,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,,yeni çek yasası şu an alt komisyonda görüşülüyor.kafaları krışık,çeşitli yerlerden öneriler ve baskılar mevcut.KONUNUN ARTIK HUKUKİ BOYUTLARINI,KANUN BOŞLUGUNU VS HEPSİNİ BİLİYORLAR.bence,,,artık, maillerimize uzun uzun kanunları ,maddeleri yazma yerine,,,,,,mağduriyetlerimizi,çektigimiz sıkıntıları anlatmamız lazım.kısa ve özetle ,okumaları için.uzun ve içi kanun maddeleri dolu metinleri artık okumazlar zannediyorum.onun için magduriyetlerimizi anlatan kısa ve öz maailler atmalıyız.ÖZELLİKLE ŞU AN İÇİN KOMİSYON ÜYELERİNE..saygılar

etkili dedi ki...

Dünkü tbmm tutanaklarından;


Sayın Aslanoğlu, buyurun efendim.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Sayın Bakan, sorduğum çekle ilgili soru yaklaşık iki yıl öncenin bir sorusuydu. Ben krizde gerek komisyonda gerekse burada bu çeklerin bu şekilde düzenlenmesi gerektiğini defalarca ifade ettim ve siz de gördünüz ki, Plan ve Bütçe Komisyonundan -Adalet Bakanlığımız değil Plan ve Bütçe Komisyonundan- geçirdiğimiz ve Meclisten geçirdiğimiz kanunla piyasaya bir istikrar gelmiştir, çeke güven gelmiştir. Bu iki yıl önceki soru… Ancak, buradaki esas sorun, karşılıksız çeklerden dolayı farklı uygulanan hapis cezalarından dolayı bir sürü mağdur var. Onunla ilgili bir önceki dönem Adalet Bakanlığımız yasa tasarılarının hazırlandığını ve Meclise geleceğini söylüyordu. Bir sürü sorun var, bu konuda mahkemeler faklı farklı kararlar uyguluyor, bir sürü insanlar mağdur edildi. Yani acilen gelmesi lazım, yani iki gün içinde gelecek demişti bir önceki Bakanımız, ama bu yasa hâlâ ne komisyonlara ne Meclise gelmedi. Öncelikle hapis cezalarından dolayı şu andaki en büyük sorun farklı mahkemelerin farklı kararlarla bazı insanlara hapis bazılarına hapis cezası vermemesinden dolayı bir sürü mağdur var. Bu nedenle, öncelikle, bu yasanın herkese eşit uygulanması açısından Meclise gelmesini öncelikle bekliyoruz.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Efendim, çeklerle ilgili, hapis cezalarıyla ilgili Sayın Bakan bir aydınlatırsanız… Herkes cevap bekliyor.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Efendim, Sayın Bakan herhalde oturduğu yerden açıklama yapacak Sayın Başkan.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN (Hatay) - Sayın Başkan, bir açıklama yapmak istiyorum, arkadaşların açıklamalarına kısa kısa cevap vermek istiyorum.

BAŞKAN - Buyurun kürsüye Sayın Bakanım.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN (Hatay) - Teşekkür ediyorum Sayın Başkanım.

Ferit Mevlüt Aslanoğlu arkadaşımızın Çek Yasası'yla ilgili uygulama birliğinin sağlanmasına dönük talepleri haklı taleplerdir. Bu talepleri karşılamak üzere çek kanun tasarısı Parlamentoya sevk edilmiştir, komisyonlarda görüşülmek üzeredir. O komisyon çalışmalarına katkılarını da Sayın Aslanoğlu'nun bekliyoruz.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Memnuniyetle.

ADALET BAKANI SADULLAH ERGİN (Devamla) - İnşallah, en kısa sürede bu sorunları gidermek üzere komisyonumuzda da görüşülecektir.

FERİT MEVLÜT ASLANOĞLU (Malatya) - Adalet Komisyonunda mı?

eski dost dedi ki...

sayın nejdet...gerçekten daha yeni farkettim...düzeltmen için teşekkür ederim.

emo dedi ki...

Tek kanadı kırılan melekler birbirine sarılarark uçarlarmış,sakın dayanışmanızdan ve bilgi paylaşmanızdan vazgeçmeyin

Adsız dedi ki...

günde kaç defa bu siteye girdiğimi bilemiyorum her açtığım da mutlu bir haber heycanı sarıyor içimi ama olmuyor yaradan hepimizi kurtaracak inşallah saygılarımla

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar farklı mahkemelerin farklı kararlarını mecliste en iyi Kamer genç gündeme taşır. Mail adresini bilen varmı.

yaşayan ölü.

ekm2510 dedi ki...

Selam arkadaşlar,kolay gelsin.Bizlere şu anda biraz sabır ve arkadaşlarımızın verdiği tel-fax ve maillere yüklenmek düşüyor.Ne kadar mesafe alındığını sizlerde görüyorsunuz.Ancak kanun artık meclis gündeminde ve taktir edersinizki kanunun mecliste ele alınmasından önce komisyonlarda ele alınması gerekiyor.Bu zaman zaten çok kısa ve bizler mümkün olduğunca lehimize karar alınması için azami çaba sarfetmeliyiz.

21 Mayıs 2009 Perşembe 12:27

eski dost dedi ki...

ZÜBEYİR KINDIRA
İNTERNETHABER

ANKARA- Son 5 ay da mahkum sayısında yüksek bir artış oldu. Adalet Bakanı Sadullah Ergin, geçen yıl sonu itibariyle 90 bin 837 olan cezaevindeki utuklu ve hükümlülerin sayısının 14 Mayıs 2009 tarihi itibariyle 110 bin 880 kişiye ulaştığını açıkladı. Bakan Ergin, yatak kapasitesinin de yeterli olduğunu açıkladı.

Gaziantep Milletvekilimiz Sayın Yaşar Ağyüz'ün so ru önergesine sözlü yanıt veren Adalet Bakanı Ergin, “Ceza infaz kurumlarımızın yatak kapasitesi ile aynı dönemdeki tutuklu ve hükümlü sayıları yıllar itibarıyla aşağıdaki şekliyle gösterilmiştir.

-2007 yılı ocak ayı itibarıyla yatak sayısı 74.140 iken toplam hükümlü ve tutuklu sayısı 70.277,
-2008 yılı ocak ayı itibarıyla yatak sayısı 86.387 iken toplam hükümlü ve tutuklu sayısı 90.837,
-14 Mayıs 2009 tarihi itibarıyla yatak sayısı 103.904 iken toplam hükümlü ve tutuklu sayısı 110.880 kişidir” dedi.

ncdt dedi ki...

Daire:10
Tarih:2009
Esas No:2007/15325
Karar No:2009/5798
Kaynak:MAHKEME DOSYASI
İlgili Maddeler:TCK 5, 20/2, 60
İlgili Kavramlar:01.01.2009 TARİHİNDEN İTİBAREN ADLİ PARA CEZASININ "TL" OLARAK BELİRLENMESİ GEREKTİĞİ VE TÜZELKİŞİLER HAKKINDA YAPTIRIM UYĞULANMASINA OLANAK BULUNMADIĞI

GEREĞİ GÖRÜŞÜLÜP DÜŞÜNÜLDÜ:
A) Sanık Mehmet S….. hakkında verilen mahkumiyet hükmünün incelenmesi:
Yapılan duruşmaya, toplanıp karar yerinde gösterilen delillere, Mahkemenin soruşturma sonuçlarına uygun şekilde oluşan inanç ve takdirine, incelenen dosya içeriğine göre, diğer temyiz itirazlarının reddine, ancak;
1-Ağır para cezasının ; 5083 sayılı kanun’un 1 ve 2, 5252 sayılı Kanun’un 5/1. maddeleri ile hükümden sonra 01.01.2009 tarihinde yürürlüğe giren Bakanlar Kurulunun 04.04.2007 tarih ve 2007/11963 sayılı kararının 1.maddesi uyarınca 1 TL’nin küsuru hesaba katılmadan belirlenmesinde ve adli para cezasına dönüştürülmesinde zorunluluk bulunması,
2- 4814 sayılı Kanun’la değişik 3167 sayılı Kanun’un 16/3. maddesinde öngörülmediği halde, “çek keşide etmekten” yasaklama kararı verilmesi,
Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün CMUK 321. maddesi gereğince BOZULMASINA; ancak, bu aykırılıkların yeniden duruşma yapılmaksızın aynı Kanun’un 322. maddesi uyarınca düzeltilmesi mümkün bulunduğundan;
1-Hükmolunan sonuç ağır para cezasının “4.770.00 TL” olarak belirlenmesi ve adli para cezasına dönüştürülmesi,
2-Hüküm fıkrasından “çek keşide etmesinin” ibaresinin hüküm fıkrasından çıkarılması,
Suretiyle, hükmün DÜZELTİLEREK ONANMASINA,
B) HLM Turizm İnşaat Tekstil Gıda Kuyumculuk İthalat İhracat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi hakkındaki hükmün incelenmesi:
5237 sayılı TCK’nın 5, 20/2. ve 60. maddeleri ile 5252 sayılı Kanun’un geçici 1.maddesi uyarınca, tüzel kişiler hakkında yaptırım uygulanmasına olanak bulunmaması,
Bozmayı gerektirmiş, sanık müdafiinin temyiz itirazları bu nedenlerle yerinde görülmüş olduğundan, hükmün istek gibi BOZULMASINA,
30.03.2009 tarihinde oybirliğiyle karar verildi.
Başkan Üye Üye Üye Üye

Adsız dedi ki...

SN NCTD,

Ne anlama geliyor bu..biraz açarmısın??

Adsız dedi ki...

mücadelemizin yeni biçiminin başlaması anlamına geliyor.Bu kararın ayrıntılı açıklaması birazdan detaylarıyla aktarılacak.

cuneyt dedi ki...

Sayın bişeyapmalı

Karşılıksız çekten verilen ceza ne? Adli Para cezası! Devlet alacağı bir şekilde zorla alır sizden. Yasada boşluk olmuş devletin umrundamı.

Haa yargı var derseniz kendini devletin adamı (milletin değil) sayan yargı mensupları nedeni ile yargıda yoktur. Bu nedenle hiç boşluk var demeyin, devlete bu para cezasını ödeyin olsun bitsin.

Yargıçlar, (istisnalar hariç) Halkın içinden gelipte güçlü olana (Devlet) sırtını dayayanlardır malesef. Halktan taraf olmak yürek ister..

Çek Ekonomi için çok önemli (Avukatların ekonomisi) birde dört gözle emekli olayımda serbest avukatlığa başlıyayım diyen savcı ve Hakimleri düşündükçe!!

Adsız dedi ki...

arkadaşlar benim karşılıksız şirket çekim için yeniden yapılandırma adı altında ileriki tarihe ait sahsi senet vererek protokol düzenleyip imzaladık yanlız çek te onlarda
daha müşterisinden gelmemiş bu protokol karşılıksız çek ile senetin değiştiğini gösteriyor dolayısıyla artık çekten yana bir şey olmaz gibi ne dersiniz bir yorum lütfen...bjk

Adsız dedi ki...

Sayın Cuneyt
Hukuki görüşlerin tartışıldığı ve bilgi paşlaşımı yapılan bu platforma, Yargıya yönelik "Haa yargı var derseniz kendini devletin adamı (milletin değil) sayan yargı mensupları nedeni ile yargıda yoktur" şeklindeki yakışıksız yaklaşımınızı kınıyorum.

Mehmet SAMUR
Hakim

cuneyt dedi ki...

Sayın Samur

Beni kınamak yerine uygulamalara bakarsanız belkide daha sağlıklı hukuk topluma yansır. Sizde kendinizi kötü hissetmezsiniz.

Çok iyi bildiğinizi tahmin ettiğim 3167 Sayılı yasada 01.01.2009 Tarihinden itibaren oluşan yasa boşluğuna rağmen Yargıtay 10. Ceza Dairesi temyiz incelemesinden onama ile geçen dosyalar bana bunu söyletiyor.

Yargıda istisna mıdır bu durum yoksa istisna kuralı bozar mı bunu siz taktir ediniz.

Yok eğer tüm mahkemelerde yasalar aynı ve itiraz mercii de aynı şekilde yargılamayı yapıyor gibi bir kanaatiniz varsa tabiki çok haklısınız bende kendimi kınarım.

Saygılarımla

Adsız dedi ki...

günlerdir tarıyorum ama ben bişey bulamadım dava iptalleri, infazın ertlenmesi veya onanması ile ilgili.

izmirli

Adsız dedi ki...

http://www.tvkeyfim.com/haberoku-yeni-cek-yasasi-tasarisi-gundeme-geldi-peki-simdi-ne-olacak--183.html

R.C dedi ki...

Benim anladığım Tasarı Kanunlar Müdürlüğünden geldiği haliyle ekleme / çıkarma yapılmadan yani ellenmeden alt komisyondan geçmiş şu anda Adalet komisyonunda ve Avrupa Birliği Uyum komisyonunda.

Gül ablanın söylediği ise eğer yazılanlardan yanlış anlamadıysam verilen bir önerge.Çünkü grup başkan imzasıyla verilen teklif yazmış Gül abla.Eğer bahis edilen teklif ise yani önerge ise meclis başkanı sorar .Komisyon önergeyi kabul ediyormu ? Evet / Hayır sonrada genel kurula sorar meclis önergeyi kabul ediyormu?Evet yada Hayır denir.Seyrettiğim Tbmm de işler böyle yürüyor.

Son günlerde konuşulan Mayın temizleme işi ile ilgili Mhp'nin bir teklifi / önergesi vardı.Okundu sordular Akp toptan red etti , komisyonda red etti önerge kaale alınmadı.Beni umutlandıran birşey yapmalı arkadaşımızın yazdığı dünkü mesajda Chp'li vekilin söylediği "hem hükümetin hemde muhalefetin görüş birliğiyle" böyle bir teklif/önergenin verildiği.

Eğer böyle birr önergeyi sadece Chp olarak verdiler ise komisyondan aynen geçen kanun önerge red edilerek meclistende aynen geçer.Şu an yapılacak olan Adalet komisyonuna ve bilhassa Avrupa Birliği Uyum Komisyonuna maillarla , fakslarla yüklenmek.Avrupa birligi uyum komisyonuna hapis cezasının olduğunu ekonomik bir ödeyememenin hapise döndüğünü anlatmak bunun avrupa birliği yasalarına aykırı olduğunu idrak ettirmek.İnşallah komisyonlarda bir sonuç elde ederiz yoksa genelde hükümet kanadı kendi hazırlattığı bir kanun tasarısına kimse birşey eklemesin yada cıkarmasın istiyor yani biz yaptık , kimse karışamaz gibi bir inat durumu var hakkımızda hayırlısı inşallah.

R.C

cuneyt dedi ki...

YENİ ÇEK YASASI ADALET KOMİSYONUNUN YANISIRA AB UYUM KOMİSYONUNADA SUNULMUŞ AB KOMİSYONU TASLAK İÇERİĞİNİ OKUMADIKLARI İÇİN KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS VERİLMEDİĞİNİ SANIYOR!!
ÜYELERİ UYARALIM VE GERÇEĞİ GÖRMELERİNİ SAĞLAYALIM

AB Uyum Komisyonu Başkanı
Yaşar YAKIŞ
yasaryakis@akparti.org.tr
yasaryakis@hotmail.com
Tel : +90.312 420 54 01-2
Fax :+90.312 420 54 03

AB Uyum Komisyonu Uzmanları
Havvana YAPICI
havvanayapici@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

Zeynep DURAN
zeynep.duran@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

AB İşleri Birimi
Selçuk BAYRAKTAR
Müdür Yardımcısı
sbayraktar@tbmm.gov.tr
Tel:+90.312 420 67 44 / 67 60
Fax :+90.312 420 67 56-68

AB Uyum Komisyonu Üyeleri

LUTFİ ELVAN lutfi.elvan@tbmm.gov.tr
ONUR ÖYMEN onur.oymen@tbmm.gov.tr
FAZİLET ÇIĞLIK fazilet.ciglik@tbmm.gov.tr
OSMAN ÇAKIR ocakir@tbmm.gov.tr
AFİF DEMİRKIRAN afifd@tbmm.gov.tr
BURHAN KAYATÜRK burhan.kayaturk@tbmm.gov.tr
YUSUF ZİYA İRBEÇ irbec@tbmm.gov.tr
CEVDET YILMAZ cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
İBRAHİM KAVAZ ibrahim.kavaz@tbmm.gov.tr
MUSTAFA ÖZTÜRK mustafa.ozturk@tbmm.gov.tr
M. Sait DİLEK mehmet.sait.dilek@tbmm.gov.tr
M.BEYAZIT DENİZOLGUN mehmet.denizolgun@tbmm.gov.tr
TAHA AKSOY taha.aksoy@tbmm.gov.tr
MUSA SIVACIOĞLU msivacioglu@tbmm.gov.tr
İ.HAKKI BİÇER ihbicer@tbmm.gov.tr
CÜNEYT YÜKSEL cuneyt.yuksel@tbmm.gov.tr
ÇAĞLA ÖZYAVUZ cagla.aktemur.ozyavuz@tbmm.gov.tr
NEVİNGAYE ERBATUR gaye.erbatur@tbmm.gov.tr
ŞÜKRÜ ELEKDAĞ selekdag@milliyet.com.tr
ALGAN HACALOĞLU algan.hacaloglu@tbmm.gov.tr
OSMAN COŞKUNOĞLU o.coskunoglu@tbmm.gov.tr
KENAN TANRIKULU ahmet.kenan.tanrikulu@tbmm.gov.tr
MİTHAT MELEN mithat.melen@tbmm.gov.tr
BENGİ YILDIZ aydin_apo@hotmail.com
HÜSEYİN PAZARCI hpazarci@tbmm.gov.tr

ARKADAŞLAR
AB UYUM KOMİSYONUNA KARŞILIKSIZ ÇEKLERDEN VERİLEN ADLİ PARA CEZALARINI VE BU ADLİ PARA CEZALARININ NASIL 5 YILA VARAN HAPİS CEZALARINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ UYGUN BİR DİLLE ANLATALIM..
DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ, ÇEKE HAPİS CEZASI YOK SANIYORLAR!!!

ncdt dedi ki...

SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ


TIKLAYIN>>>>Burada Çek Kanunu Tasarısı TAM METNİ

ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ
AKP
Ahmet İyimaya Fax:0312 4205322
Hakkı Köylü Fax:0312 4206957
Mehmet Emin Ekmen Fax:0312 4206957
İlknur İnceöz Fax:0312 4206972
Ahmet Aydın Fax:0312 4206970
Zekeriya Aslan Fax:0312 4206966
Yılmaz Tunç Fax:0312 4206977
Fatih Metin Fax:0312 4206961
Mehmet Tunçak Fax:0312 4206952
M. Salih Erdoğan Fax:0312 4206968
Celal Erbay Fax:0312 4206945
Veysi Kaynak Fax:0312 4206962
Ali Öztürk Fax:0312 4206996
İhsan Koca Fax:0312 4206952
Mustafa HamaratFax:0312 4206970
Yahya Akman Fax:0312 4206974
CHP
Halil Ünlütepe Fax:0312 4206958
Turgut Dibek Fax:0312 4206956
Ali Rıza Öztürk Fax:0312 4206966
Rahmi Güner Fax:0312 4206974
Ali İhsan Köktürk Fax:0312 4206974
DTP
Hamit Geylani Fax:0312 4206973
MHP
Osman Ertuğrul Fax:0312 4206961
Metin Çobanoğlu Fax:0312 4206966
Rıdvan Yalçın Fax:0312 4206958

Arkadaşlar aşağıdaki mail adreslerine ve imkan varsa telefonla arayarak mağduriyetlerimizi anlatmaya çalışalım ve gündemde olak için çaba gösterelim.

İletişim :
Tel 0312 420 53 23
Fax 0312 420 53 24

EPosta adlkom@tbmm.gov.tr
EPosta adlkom@tbmm.gov.tr
EPosta adlkom@tbmm.gov.tr

BU EMAİL ADRESİNE ÜYE İSMİNİ YAZARAK GÖNDEREBİLİRSİNİZ, AMA FAXLAR DAHA ETKİLİDİR.

MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

Adsız dedi ki...

Diğer siteye taşıdılar,burayı bu hale getirdiler. bunu yapan cüneyt ve mw way,hakaret etmem bu site savcılıkta.mw way gül olarak yazıyor anladıgım kadarıyla iyi bir sol görüşlü.palavra üzerine palavra atıyor.görüştü konuştu müjdeler verdi..nsanlarla oynadı. cüneyt ve myway kendinize gelin.
Bilgisayar uzmanı

Adsız dedi ki...

Arkadaşalar tasarı,adalet alt komisyonu ile birlikte AB uyum komisyonundada şuanda incelemede,AB uyum komisyonu bu işin Avrupa da nasıl olduğunu burada bizim yasaya bu uyarlamanın nasıl yapılacağını araştırmak ve ve uyumlu olmasını hazırlamak ile ilgili çalıyor.bu çalışmaların bitmesi ve yasa tasarısının genel kurulda görüşülmesi ile ilgili bir ay gibi bir zaman geçeceği tahmin ediliyor..Onların bu araştırma süreci içerisinde bizde elimizden geldiğince anlatmalıyız hapis cezasının dünyada uygulanmadığını.. bu çok önemli .. elinde bunla ilgili aktarımları AB uyum komisyonuna fax layalım..bütün gelen faxları okuyup değerlendirmeye alıyorlar.. lutfen hepimiz yazalım.. artık uzatmaları oynuyoruz..unutmayalım ki toplu hareketler bireysel hareketlerden daha fazla ses getirir..ve bu şans birdaha elimize geçmeyecek aleyhimize bir durumun söz konusu olması ,bu yanlışın devam etmesi çok daha sıkıntılı8 günler yaşayacağımız anlamına geliyor..

Adsız dedi ki...

MÜJDE: ÇEK HAPSİNE RET KARARI!

Ankara 10. Asliye Ceza Mahkemesi 27. 10. 2006 tarihinde karşılıksız çek keşide etmek suçundan Çankırı Cezaevindeki Ö.K’nin dilekçesini görüştü ve karara bağladı!

--------------------------------------------------------------------------------
24 Mayıs 2009 12:50
--------------------------------------------------------------------------------






İŞTE O TARİHİ KARAR




ANKARA 10 ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
DOSYA NO : 2007/948
KARAR NO : 2008/220

HAKİM : İBRAHİM EKDEMİR 22085
C.SAVCISI: ARAP LÜTFÜ KARAKUŞ
KATİP : HÜSEYİN KARAKUŞ
KATILAN : A.. G..
VEKİLLERİ: Av. HÜSEYİN BUZOĞLU
HÜKÜMLÜ : Ö.K. ÇANKIRI ORTA K2 TİPİ KAPALI CEZAEVİNDE TUTUKLU
SUÇ : Karşılıksız Çek keşide etmek
SUÇ TARİHİ : 27/10/2006
ASIL KARAR TARİHİ: 12/03/2008
EK KARAR TARİHİ: 13/05/2009

Orta C.Başsavcılığı muhabere bürosunun 24.04.2009 tarih 2009/289 sayılı yazısı ile gönderilen 14.04.009 tarihli dilekçesi ile hükümlü Ö.K kendisi hakkında verilen cezaya dir infazın durdurulmasına karar verilmesini talep etmekle:
Mahkememiz C.Savcısının yazılı görüşü CMK.33 uyarınca alındıktan sonra dilekçe ve dava dosyası birlikte tetkik edildi.

TÜRK MİLLETİ ADINA GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ
Hükümlü hakkında karşılıksız çek keşide etmek suçundan kamu davası açılmış olup davaya konu çekin tetkikinde
22.11.2006 keşide tarihli olmasına rağmen bu tarihten önce 27.10.2006 tarihinde bankaya ibraz edildiği görülmektedir.
28.02.2009 tarihinde yürürlüğe giren 5858 sayılı SK nın 18. maddesi ile 4814 sk’da 3167 sayılı kanuna geçici 2. madde eklenmiştir.
4814 skd 3167 sk’nın 16/ b-2 maddesinde
“ çekin karşılığının bulunmaması nedeniyle şikayet hakkı 8.maddede belirtilen miktarın yatırılması için öngörülen sürenin dolduğu tarihte doğar”
hükmü yürürlükte iken bu yasa maddesi üzerinde herhangi bir değişiklik yapılmaksızın geçici ikinci madde kanuna eklenmiştir.
5237 sayılı TCK nın 7/1-2 maddelerinde “İşlendiği zaman yürürlükte bulunan kanuna göre suç sayılmayan bir fiilden dolayı kimseye ceza verilmez ve güvenlik tedbiri uygulanmaz böyle bir ceza veya güvenlik tedbiri hükmolunmuşsa infazı ve kanuni neticeleri kendiliğinden kalkar. suçun işlendiği zaman yürürlükte bulunan kanun ile sonradan yürürlüğe giren kanunların hükümleri farklı ise, failin lehine olan kanun uygulanır ve infaz olunur içermektedir.
Geçici ikinci maddenin gerekçeleri ne olursa olsun keşide tarihinden önce çeklerin geçersizdir hükmü getirildiğine göre Bu kuralın yargılaması biten hükümlülere ve cezası süren sanıklara lehe olması sebebiyle uygulanması yasal zorunluluktur.
HÜKÜM: Bu nedenlerle,
Hükümlü Ö.K nın talebinin kabulüne
5858 sayılı kanunun 18. maddesi ile eklenen geçici 2. madde uyarınca hakkındaki İNFAZIN HEMEN DURDURULMASINA
Ek kararın, infaz evrakının infaz edilmeden hemen iadesi için Orta C.Başsavcılığı infaz bürosuna FAX ile gönderilmek üzere kararın Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına gönderilmesine
İnfaz evrakın geldikten sonra duruşma açılarak işin esasına ilişkin karar verilmesine
Kararın katılan vekili ve hükümlüye ayrı ayrı tebliğ edilmesine
Dair talebe uygun tebliğ tarihinden itibaren 7 gün içinde Ankara Nöbetçi Ağır Ceza Mahkemesine itiraz yolu açık olmak üzere karar verildi. 13/05/2009
Hakim : 22085
Katip : 86482

User dedi ki...

BU BLOGTA ADIMA YAZI YAZILIYOR HİÇ BİRİ BANA AİT DEĞİLDİR BİLGİNİZE

cuneyt dedi ki...

Arkadaşlar
Yorum yazısı ile gelen mail adreslerini sitede yayınlamıyoruz..
gazeteci yok editör adresi bu mail atın haber yapsınlar diye bazı yanıltıcı adresler verenler var amaç mail adreslerimizi öğrenmek..
Site harici verilen hiç bir mail adresi yayınlanmıyor.
Site denetimi yapan arkadaşlarımız bu konuya dikkat etsinler..
Mail adreslerini öğrenmek isteyen art niyetli kişiler yanıltıcı adresler verebilir
Bu konuya dikkat edelim..

Adsız dedi ki...

Sn şenol

Avukatımla konuştum. Tek ve kesin yol, davacı olanlar vekaletleri ile gidip, dosyayı bizzat imzalayacaklar. Bunun dışındaki her yol güvenmiyorsanız bı kişilere risk arz ediyor

etkili

Adsız dedi ki...

Cüneyt bey merhaba,

Benim sormak istediğim şu:

2 çekim var yazılan .Birisi gününden önce diğeri zamanında yazdırıldı. 2 çekimdede keşide yeri yok. Dosyam temyize gitti.Asliye cezaya yeniden itiraz edebilirmiyim .(Uygunsanız cevap bekliyorum)

Saygılarımla,

User dedi ki...

BURAYA KİŞİ ADLARI İLE YAZI KOPYALAYANDA ŞEREFSİZDİR

Adsız dedi ki...

ŞEKER METRİSTE RUHU BURDAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA

etkili dedi ki...

Ünal İnanç ın sitesi. Kendisi çok eski ve çok etkili bir muhabir. Yargı muhabirleri derneğinin kurucusu ve halen de başkanı. Yargıtay daireleri ile çok sıkı ilişkileri olan birisi.

Yargıtay ile ilgili e-mailleri kendisine atarsak, yargıtaya dolaylı ulaşabiliriz.

Ben de kendisine ulaşmaya çalışıyorum.

http://www.aykirihaber.net/wordpress/

telefon:03122558859 faks:03122568552 aykirihaber@windowslive.com denizbilgencakir@windowslive.com inanc_unal@hotmail.com

erdalyus dedi ki...

Pressturkteki habere erdal rumuzuyla müjde için erken yorumunu yazdım.Çünkü bu haberler ani sevinç yaratıp daha sonra tansiyon yükseltip başağrısı yapıyor soğukkanlı olmakta fayda var diye düşünüyorum

cuneyt dedi ki...

Adsız 16:31
hüküm kesinleşse bile infazı tamamlanıncaya kadar yerel mahkeme yani davanızın görüldüğü mahkeme dosyayı yeniden ele alabilir, dosyanın temyizde olup olmaması farketmez.
Gerekli itirazları yapın, çeklerde keşide yerlerinin olmaması veya vadesinden önce yazılaması gibi..
Ankara 10.Asliye ceza mahkemesi kararınıda ekte sunabilirsiniz.

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLARA VERDİĞİ BİLGİLER İÇİN TEŞEKKÜR EDERİM SAĞOLUN VAR OLUN.
Senol-MERSİN

Adsız dedi ki...

Teşekkür ederim Cüneyt Bey,

Adsız dedi ki...

.

etkili dedi ki...

AVRUPA BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
E-posta : bilgiedinme@abgs.gov.tr

Avrupa Komisyonu Türkiye Delegasyonu
http://www.avrupa.info.tr

AB Bilgi Merkezleri
istanbul@avrupa.info.tr

İstanbul Avrupa Birliği Bilgi Merkezi (Zeynep Akgül
zeynep.akgul@ecotec.com

seza dedi ki...

Şenol Bey aynı durumu bende yasadım gerci biz anlasamadık ancak bu durumda yapacağınız alacaklının davanın görüldüğü mahkemeye ilgili dosya için davadan vazgeçtiğini belirtir dilekçe vermesidir bu dilekçeyi sizin takip etmeniz farklı illerde olduğunuzdan ötürü zor olacağından, mahkemeye verilecek dilekçenin örneğini noterden tasdik ettirilmesini isteyin noterden tasdikli örnek elinize gectiğinde havaleyi çıkarmanız daha uygun olacaktır.
Kolay Gelsin.

etkili dedi ki...

yukarıdaki AB'nin Türkiye ofislerine yeni çek yaasının mecliste olduğunu ve hapis cezası içerdiğini belirten e-mailler atılabilir

etkili dedi ki...

yukarıdaki AB'nin Türkiye ofislerine yeni çek yaasının mecliste olduğunu ve hapis cezası içerdiğini belirten e-mailler atılabilir

etkili dedi ki...

delegation-turkey@ec.europa.eu
avrupa türkiye delegasyonu

Adsız dedi ki...

herkes nerde
yokmu bir gelişme arkadaşlar

Adsız dedi ki...

Geçenlerde adalet bakanımız cezaevlerimizde kapasite sorunu yok demişti..

İŞTE BUNU İSPATI:):):):(

Türkiye'de suç ve suç oranları sürekli yükseliyor. Polis ve jandarma kayıtlarına göre her yıl bir önceki yıla göre artış yaşanıyor. Bu durumu kimi çevreler "nüfus artış hızına", kimi çevreler "ekonomideki dengesiz dağılıma", kimileri "yoğun işsizliğe" bağlıyor. Ahlaki yapıdaki değişimlerin bile sorgulandığı tedirgin edici gelişmede tartışmalar sürerken, çok çarpıcı bir gerçek bu konuyu daha farklı bir boyuta taşıyor. Çarpıcı gerçek, belki de en yetkili ağızdan Aydın'dan, Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi Müdürü'nden geldi. Gerçeğin adı ise: Tıka basa dolu olan cezaevlerindekilerin neredeyse tamamının gençlerden oluşması...

Cumhuriyet gazetesinden Tevfik Akbaş'ın haberine göre suç oranlarının artışı ve buna bağlı olarak cezaevlerindeki doluluk oranları aynı hızla yükseliyor. Türkiye'deki cezaevleri son zamanlarda, gerçek kapasitelerinin 2 katı, 3 katı mahkum ve tutuklu tarafından doldurulmuş durumda. Rakamlar korkunç. Ancak, daha korkunç ayrıntılar Aydın E Tipi Cezaevi Müdürü Yavuz Urş'tan geldi. Urş, kendi yönetimindeki cezaevinin 3 katı kapasite ile hizmet verdiğini belirterek o flaş gelişmeyi şöyle açıkladı:

CEZAEVLERİNİ GENÇLER DOLDURDU

"Ne yazık ki cezaevleri gençlerle dolu! Şu anda 475 kapasitesi olan Aydın E Tipi Kapalı Cezaevi'nde 1065 tutuklu ve hükümlü var... Ve bunların da hamen hemen tamamı 18 ila 35 yaş arasındaki gençlerden oluşuyor. Bu sadece Aydın'da değil, Türkiye genelinde de böyle..."

erdalyus dedi ki...

Valla aklımdan ne geçiyor biliyor musunuz? benim gibi kaçak arkadaşlar Topluca teslim olup cezaevlerini işlemez haline getirelim. o zaman ne yapacaklar merak ediyorum...110.000 bin küsür kişi tutuklu ve hükümlü üstüne aranan binlerce kişi cezaevleri işlemez hale gelir mi gelmez mi?

Adsız dedi ki...

dün akşam sevgili uğur abimiz tv de yine bağrındı ama bizimle ilgili tıkı yok.herkes kendine göre adil!!!

Adsız dedi ki...

YAHU KİMSE YOKMU SAYIN GÜL ABLA YOKMU YENİ BİR HABER!

Ncdt dedi ki...

YENİ ÇEK YASASI ADALET KOMİSYONUNUN YANISIRA AB UYUM KOMİSYONUNADA SUNULMUŞ AB KOMİSYONU TASLAK İÇERİĞİNİ OKUMADIKLARI İÇİN KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS VERİLMEDİĞİNİ SANIYOR!!
ÜYELERİ UYARALIM VE GERÇEĞİ GÖRMELERİNİ SAĞLAYALIM

AB Uyum Komisyonu Başkanı

Yaşar YAKIŞ
yasaryakis@akparti.org.tr
yasaryakis@hotmail.com
Tel : +90.312 420 54 01-2
Fax :+90.312 420 54 03

AB Uyum Komisyonu Uzmanları

Havvana YAPICI
havvanayapici@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

Zeynep DURAN
zeynep.duran@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

AB İşleri Birimi
Selçuk BAYRAKTAR
Müdür Yardımcısı

sbayraktar@tbmm.gov.tr
Tel:+90.312 420 67 44 / 67 60
Fax :+90.312 420 67 56-68

AB Uyum Komisyonu Üyeleri

LUTFİ ELVAN
lutfi.elvan@tbmm.gov.tr
ONUR ÖYMEN
onur.oymen@tbmm.gov.tr
FAZİLET ÇIĞLIK
fazilet.ciglik@tbmm.gov.tr
OSMAN ÇAKIR
ocakir@tbmm.gov.tr
AFİF DEMİRKIRAN
afifd@tbmm.gov.tr
BURHAN KAYATÜRK
burhan.kayaturk@tbmm.gov.tr
YUSUF ZİYA İRBEÇ
irbec@tbmm.gov.tr
CEVDET YILMAZ
cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
İBRAHİM KAVAZ
ibrahim.kavaz@tbmm.gov.tr
MUSTAFA ÖZTÜRK
mustafa.ozturk@tbmm.gov.tr
M. Sait DİLEK
mehmet.sait.dilek@tbmm.gov.tr
M.BEYAZIT DENİZOLGUN
mehmet.denizolgun@tbmm.gov.t
TAHA AKSOY
taha.aksoy@tbmm.gov.tr
MUSA SIVACIOĞLU
msivacioglu@tbmm.gov.tr
İ.HAKKI BİÇER
ihbicer@tbmm.gov.tr
CÜNEYT YÜKSEL
cuneyt.yuksel@tbmm.gov.tr
ÇAĞLA ÖZYAVUZ
cagla.aktemur.ozyavuz@tbmm.gov.tr
NEVİNGAYE ERBATUR
gaye.erbatur@tbmm.gov.tr
ŞÜKRÜ ELEKDAĞ
selekdag@milliyet.com.tr
ALGAN HACALOĞLU
algan.hacaloglu@tbmm.gov.tr
OSMAN COŞKUNOĞLU
o.coskunoglu@tbmm.gov.tr
KENAN TANRIKULU
ahmet.kenan.tanrikulu@tbmm.gov.tr
MİTHAT MELEN
mithat.melen@tbmm.gov.tr
mithatmelen@turk.net
BENGİ YILDIZ
aydin_apo@hotmail.com
HÜSEYİN PAZARCI
hpazarci@tbmm.gov.tr


ARKADAŞLAR
AB UYUM KOMİSYONUNA KARŞILIKSIZ ÇEKLERDEN VERİLEN ADLİ PARA CEZALARINI VE BU ADLİ PARA CEZALARININ NASIL 5 YILA VARAN HAPİS CEZALARINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ UYGUN BİR DİLLE ANLATALIM..
DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ, ÇEKE HAPİS CEZASI YOK SANIYORLAR!!!

MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

Adsız dedi ki...

arkadaşlar cezaevleri ile sıkıntı yok doğru diyorlar mayısın ilk haftası yakalandım ikinci haftası anlaşma sağladık çıktım evet cezaevinde kalan mahkum sayısı 1230 du yerlerde yatıyorduk ama bir o kadar kişiyi yatıracak boş koğuşlar var içeride oraları açmıyorlar sıkıntı yok dedikleri olay bu şayet o koğuşlar kullanıma açılırsa vay halimize

Adsız dedi ki...

MECLİSİN BU HAFTAKİ GÜNDEMİ İKİ HAFTADIR TARTIŞILMAYA DEVAM EDEN SURİYE SINIRININ MAYINLARDAN TEMİZLENMESİYLE İLGİLİ YASA TASARISI
BENİM BİLDİĞİM BU MESELE SEKİZ YILDIR ÇÖZÜLEMEDİ BAYA Bİ SÜREDE MECLİSİ OYALIYACAĞA BENZER
MECLİS TATİLE GİRMEDEN SIRA GELİRSE ÇEK YASASI VAR
İKİ YASADA ÇÖZÜMLENEMEMESİ SEBEBİYLE BİRBİRİNE BENZİYOR
ANCAK
SURİYE SINIRINDAKİ MAYINLAR DAHA UZUN YILLAR PATLAMADAN BEKLİYEBİLİR
SİZ İÇERDEKİ MAYINLARI TEMİZLESENİZ PATLAMADAN ÖNCE OLMAZMI
A.B.

SAMİ KAL dedi ki...

MERHABA SAMİ BEY ,MAALESEF BEN DE ÇEK MAĞDURU BİR AİLEYİM.EŞİM 8 AYDIR METRİS CEZA EVİNDE.DURUMLARI VE ŞARTLARI BENDEN ÇOK DAHA İYİ BİLİYORSUNUZ.ANCAK EN SONUNDA BÜYÜK MEDYA GRUPLARINDAN YANIT ALDIK.. ROPÖRTAJ YAPMAK İSTİYORLAR.BEN DEVLET MEMURU OLDUĞUM İÇİN YAPAMIYORUM.ÇARŞAMBA GÜNÜ SAAT 09-10 ARASI AÇIK GÖRÜŞÜMÜZ VAR.EYER 3-4 AİLE TELEVİZYONA ÇIKMAYI KABUL EDERSE KANAL D VE SHOW TV.ÇEKİM YAPMAK İÇİN GELECEK. BU KONUDA YARDIMLARINIZI BEKLİYORUM.BELKİ BANKA VE FAKTÖRİNG LOBİLERİNE KARŞI TAM DA OYLAMA ÖNCESİ BİR SIFIR ÖNE GEÇERİZ.TELEFON NUMARAM TV KANALLARI BÜGÜN AKŞAMA KADAR HABER BEKLİYOR.EN KISA SÜREDE BANA DÖNERSENİZ ÇOK SEVİNİRİM.KOLAYLIKLAR DİLİYORUM.

Adsız dedi ki...

YARGITAY NEDEN YENİ KANUNU BEKLİYOR?
MADEM HÜKÜMET GEREKLİ DÜZENLEMEYİ İSTEDİĞİ ZAMAN YAPICAKTI
MADEM YARGI ESKİ KANUNDAN HÜKÜM VERMEYE DEVAM EDECEKTİ.
NEDEN HÜKÜMETE DÜZENLEME YAPMASI İÇİN TARİH VERİLDİ.
BU TARİHİN ANLAMI YOKMUYDU
HÜKÜMET DÜZENLEMEYİ BİLİNÇLİ OLARAK YAPMADI
TBMM ADALET KOMİSYONU BAŞKANI BU BOŞLUĞUN ANLAMINI BİZZAT AÇIKLADI
GEREKENİ YAPMAYI YARGIYA BIRAKTI PEKİ BAĞIMSIZ TÜRK YARGISI NEDEN YAPMASI GEREKENİ YAPMIYOR.
A.B.

Ncdt dedi ki...

YENİ ÇEK YASASI ADALET KOMİSYONUNUN YANISIRA AB UYUM KOMİSYONUNADA SUNULMUŞ AB KOMİSYONU TASLAK İÇERİĞİNİ OKUMADIKLARI İÇİN KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS VERİLMEDİĞİNİ SANIYOR!!
ÜYELERİ UYARALIM VE GERÇEĞİ GÖRMELERİNİ SAĞLAYALIM

abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr

ARKADAŞLAR
AB UYUM KOMİSYONUNA KARŞILIKSIZ ÇEKLERDEN VERİLEN ADLİ PARA CEZALARINI VE BU ADLİ PARA CEZALARININ NASIL 5 YILA VARAN HAPİS CEZALARINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ UYGUN BİR DİLLE ANLATALIM..
DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ, ÇEKE HAPİS CEZASI YOK SANIYORLAR!!!



MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

Adsız dedi ki...

gül abla nerelerdesin
lütfen bişiler yaz
herkes olumsuz şeyler söylüyor
meclis tatiline yetişmez filan diyorlar
lütfen bizi bilgilendr :(

TOLGA dedi ki...

GÜL ABLADAN MESAJ :

ab uyum komisyonu yusuf ziya irbeç konumuzla ilgili faks bekliyor FAKSINIZ İÇERİĞİNE KANUNLA İLGİLİ YANLIŞLIKLARI VE TALEPLERİNİZİ DE EKLEYİNİZ faks : 312 420 69 65

TOLGA dedi ki...

GÜL ABLADAN MESAJ :
mehmet sait dilekle görüştüm ab uyum komisyonundan. Durumumuzu anlattım mahkeme farklılıklarından ve adli para cezasının 5 yıl hapise dönüştüğünden bahsettim.
tamam dedi bu konu zaten gündemde
ve B O M B A
TATİLDEN ÖNCE YETİŞTİRMEYE ÇALIŞIYORUZ SIKI ÇALIŞMA VAR MERAK ETMEYİN dedi

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR MERHABA

meclis adalet komisyonu telefonu
0312 - 420 53 23

telefon ettim, yasa komisyona geldi, derler,
ne zaman çıkar diye sordum,
kesin bir şey söylüyemiyoruz.derler,
10 gün sonra tekrar arayın derler.

ded

erdalyus dedi ki...

Sn. Gül Hanım Çabalarınız için gerçekten teşekkür ederim içten samimi şükranlarımı sunuyorum.AB uyumkomisyonuna ancak mail atabiliyorum, Çünkü KAÇAK yaşıyorum. Çocuklarımdan uzak bir yerde bir net ortamının bana ne lüx geldiğini size anlatamam bu adamlar hiç mi maillere bakmaz

Adsız dedi ki...

devlet bakanından açıklama..

http://www.trt.net.tr/Haber/HaberDetay.aspx?HaberKodu=3c9a8038-1ac9-4a4b-982c-a53916e7ee9c

Detayda göremedim ama..inşallah çek kanunu ekonomik önlemler içindedir...

Adsız dedi ki...

YOKMU YENİ BİR GELİŞME ARKADAŞLAR

Gül dedi ki...

sn. erdalyus,
sn. arkadaşlarım,
bugün aramalarım tamamen AB uyum komisyon üyeleri idi. ancak 9 kadar üyeye ulaşabildim. notları arkadaşlarım siteye attılar. konuyu maillerimizden biliyorlar çoğunluk zaten sürekli mailler ve telefon geldiğini konuya dikkatle eğileceklerini söylüyorlar.
merak etmeyin. mailleriniz ulaşıyor
SON SÜRAT MAİLLERE DEVAM.

BU İŞİN SONU GELECEK. ALLAH BÜYÜK.

Adsız dedi ki...

ŞİŞLİ 3.ASLİYE CEZA MAHKEMESİ
DOSYA NO: 2007/221
KARAR NO: 2008/167
HAKIM : YALÇIN HAYRET 30442
C.SAVCISI : HASAN OZDEMIRN 24633
YAZI ISLERI MÜDÜRÜ : SAADET ÖZOGUZ
SANIK : H.A.
SUÇ : KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETME
SUÇ TARİHİ : 10/04/2006 , 24,04/2006
ASIL KARAR TARİHİ : 13/02/2008
EK KARAR TARİHİ : 02/03/2009

Şişli Cumhuriyet Başsavcılığının 02/03/2009 tarih ve 2008/10-4157 sayılı Müzekkeresi mahkememize gelmiş olmakla dosya incelendi.



GEREĞİ DÜŞÜNÜLDÜ :

Hükümlünün, 30/06/2006 keşide tarihli ve 8500 TL Bedelli, 30/04/2006 keşide tarihli ve 1600 Tl: bedelli, 30/05/2006 Keşide tarihli ve 5000 TL. Bedelli, miktarındaki çeklerle ilgili olarak, karşılıksız keşide etmek suçundan 3167 sayılı yasanın 16/1-3 maddeleri gereğince adli para cezası ile cezalandırılmasına karar verilmiş İSE DE dava konusu bu çeklerin, üzerinde yazılı keşide tarihinden önce ödenmek için muhatap bankaya ibraz edilmiş olduğu anlaşılmakla, 3167 sayılı Yasaya, 28.02.2009 tarihinde yüyürlüğe giren 5838 sayılı bazı kanunlarda değişiklik yapılması hakkında kanunun 18.maddesi ile eklenen Geçici. 2.Madde gereğince hükümlünün, 31.12.2009 tarihine kadar üzerinde yazılı keşide tarihinden önce çekin ödenmek için muhatap bankaya ibrazı geçersiz olduğundan, TCK.nun 7/2 maddesi gereğince hükümlünün lehine olan bu düzenleme doğrultusunda, yeniden yapılan değerlendirme sonucunda, hükümlünün bu çekler ile ilgili olarak, kanunda suç olarak tanımlanmayan http://karsiliksizcek.wordpress.com/YÜKLENEN SUÇTAN BERAATİNE KARAR VERİLMİŞTİR

Adsız dedi ki...

arkadaşlar gercekten gülün attığı palavralara inanıyormusunuz. 9 üyeye ulaşmış güldürmesin beni. umut taciri

Adsız dedi ki...

şekerin ruhu geri döndü, adamım sen metriste degilmiydin yoksa seni kullananmı var. bak kaşınma ...............................................................................................................................

seren dedi ki...

bence yorum yapıp durmayın 2 ay bu sitenin başında sabahladık nöbet tuttuk resmen ama yok işte biz 4aydır bu yasayı beklioz bişiyin oldugu yok boşuna burda vakit geçirmeyin sacma sacma şeyler bu yasa zor cıkar bu devlet varken bizdee...hadi kolay gele size....

Ncdt dedi ki...

YENİ ÇEK YASASI ADALET KOMİSYONUNUN YANISIRA AB UYUM KOMİSYONUNADA SUNULMUŞ AB KOMİSYONU TASLAK İÇERİĞİNİ OKUMADIKLARI İÇİN KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS VERİLMEDİĞİNİ SANIYOR!!
ÜYELERİ UYARALIM VE GERÇEĞİ GÖRMELERİNİ SAĞLAYALIM

abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr
abuyumkomisyonu@tbmm.gov.tr

AB Uyum Komisyonu Başkanı

Yaşar YAKIŞ
yasaryakis@akparti.org.tr
yasaryakis@hotmail.com
Tel : +90.312 420 54 01-2
Fax :+90.312 420 54 03

AB Uyum Komisyonu Uzmanları

Havvana YAPICI
havvanayapici@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

Zeynep DURAN
zeynep.duran@tbmm.gov.tr
Tel : +90.312 420 67 46
Fax :+90.312 420 54 03

AB İşleri Birimi
Selçuk BAYRAKTAR
Müdür Yardımcısı

sbayraktar@tbmm.gov.tr
Tel:+90.312 420 67 44 / 67 60
Fax :+90.312 420 67 56-68

AB Uyum Komisyonu Üyeleri

LUTFİ ELVAN
lutfi.elvan@tbmm.gov.tr
ONUR ÖYMEN
onur.oymen@tbmm.gov.tr
FAZİLET ÇIĞLIK
fazilet.ciglik@tbmm.gov.tr
OSMAN ÇAKIR
ocakir@tbmm.gov.tr
AFİF DEMİRKIRAN
afifd@tbmm.gov.tr
BURHAN KAYATÜRK
burhan.kayaturk@tbmm.gov.tr
YUSUF ZİYA İRBEÇ
irbec@tbmm.gov.tr
CEVDET YILMAZ
cevdet.yilmaz@tbmm.gov.tr
İBRAHİM KAVAZ
ibrahim.kavaz@tbmm.gov.tr
MUSTAFA ÖZTÜRK
mustafa.ozturk@tbmm.gov.tr
M. Sait DİLEK
mehmet.sait.dilek@tbmm.gov.tr
M.BEYAZIT DENİZOLGUN
mehmet.denizolgun@tbmm.gov.t
TAHA AKSOY
taha.aksoy@tbmm.gov.tr
MUSA SIVACIOĞLU
msivacioglu@tbmm.gov.tr
İ.HAKKI BİÇER
ihbicer@tbmm.gov.tr
CÜNEYT YÜKSEL
cuneyt.yuksel@tbmm.gov.tr
ÇAĞLA ÖZYAVUZ
cagla.aktemur.ozyavuz@tbmm.gov.tr
NEVİNGAYE ERBATUR
gaye.erbatur@tbmm.gov.tr
ŞÜKRÜ ELEKDAĞ
selekdag@milliyet.com.tr
ALGAN HACALOĞLU
algan.hacaloglu@tbmm.gov.tr
OSMAN COŞKUNOĞLU
o.coskunoglu@tbmm.gov.tr
KENAN TANRIKULU
ahmet.kenan.tanrikulu@tbmm.gov.tr
MİTHAT MELEN
mithat.melen@tbmm.gov.tr
mithatmelen@turk.net
BENGİ YILDIZ
aydin_apo@hotmail.com
HÜSEYİN PAZARCI
hpazarci@tbmm.gov.tr


ARKADAŞLAR
AB UYUM KOMİSYONUNA KARŞILIKSIZ ÇEKLERDEN VERİLEN ADLİ PARA CEZALARINI VE BU ADLİ PARA CEZALARININ NASIL 5 YILA VARAN HAPİS CEZALARINA DÖNÜŞTÜĞÜNÜ UYGUN BİR DİLLE ANLATALIM..
DEĞERLİ VEKİLLERİMİZ, ÇEKE HAPİS CEZASI YOK SANIYORLAR!!!

MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR,

AB UYUM KOMİSYONUNA ATTIĞIMIZ MAİLER TIKIR TIKIR GİDİYOR. GERİ DÖNEN MAİL YOK. GÖNDERMEYE DEVAM.MİLETVEKİLLERİ BU KOMİSYONUN DÜŞENCELERİNE ÇOK ÖNEM VERİYORLARMIŞ.ÇÜNKÜ BU KOMİSYON ÖNÜNE GELEN HER BİLGİYİ DEĞERLENDİRİYORMUŞ. BURDAN OLUMLU BİR GÖRÜŞ ÇIKARSA GENEL KURUL BUNU KESİNLİKLE DİKKATE ALIR DENİYOR.

Adsız dedi ki...

arkadaşlar,


HABER TURK internet sitesine
bi bakın

etkili dedi ki...

Orhan Pala ya teşekkür e.maillerini untmayalım ayrıca bolca iletişim bölümündeki e-mail kullanarak yorum atalım. En çok yorum alan haber olursa F. aLTAYLININDA dikkatini çeker diye düşünüyorum

Adsız dedi ki...

orhan pala ya mail atıp
aynı maili fatih altaylı ya cc edersek daha etin olacağı inancındayım

koray

Adsız dedi ki...

SAYIN FATİH BEY ,BİZLER SANAYİCİ VE FİRMALAR SAHİBİ OLARAK 30 SENE İŞ YÜRÜTMÜŞ İNSAN İSTİHDAM ETMİŞ ,VE EKONOMİK YANLIŞ KARARLARI SONU İŞİNİ KAYBETMİŞ BİNLERCE İNSANLARDAN BİRİYİZ.TÜRKİYENİN EN BÜYÜK SORUNLARINDAN BİRİ OLAN KARŞILIKSIZ ÇEKE VERİLEN 5 SENE HAPİS CEZASI Kİ BU TAMAMEN HAKSIZLIK VE KANUNSUZLUKTUR.BUNU KİMSE GÖRMEZLİKTEN GELEMEZ KISACA BU GÜN ORHAN PALA BEY DİLE GETİRMİŞ,FAZLA YAZIP SİZİ MEŞGUL EMEK İSTEMEDİM.KONULAR GAZETENİZDE BU GÜN AÇIKLANDI .PRF ADEM SÖZÜER İ PROGRAMINIZA DAVET EDİP BU KONUYA EL ATMANIZI BİLMİYEN MİLLET VEKİLLERİ VE YETKİLİLERİN BİLMESİNİ 31 12 2008 DE KANUNUN BOŞA DÜŞTÜKTEN SONRA HALA KANUN ÇIKARILMADIĞI,BAZI MAHKELERİN BEREAT BAZILARININ HALA HAPİS CEZASI VERİP İNSANLARI HAPSETTİĞİ KANUN BOŞLUĞUNUN DEVAM ETTİĞİNİ TÜM KAMU OYU ÖNÜNDE AÇIKLANMASINI SİZDEN DÜRÜST GAZETECİ OLARAK RİCA EDİYORUZ.SAYGILARIMLA Tiponne

Adsız dedi ki...

etkili arkadaşımıza katılıyorum herkez bu habere durumu hakkında bilgi verip teşekkür yorumu yaparsa sesimizi biraz daha yukarlardan duyurabilirler bencede
sesimizin ulaştığı yelere yoğunlaşmakta fayda var.

a.b.

eski dost dedi ki...

İletiniz gönderildi
Gelen kutusuna dön
Kişi listenizde yok
orhanpala@haberturk.com
Sayın ,,orhan PALA:öncelikle toplumun bu çok önemli kanayan yarasını ele alıp haber yaptıgınız için tüm çek magdurları adına teşekkürlerimi sunarım.yalnız sizlerden daha flş ve daha etkili çalışmalar beklemekteyiz..çünkü bu çek konusu artık toplumsal faciaya dogru hızla ilerlemektedir.ne kanun koyucularımız ne de yargı üyelerimiz ısrarla görmüyorlar durumun ciddiyetini.bir çok vekil ve komisyon üyeleri ile görüşmelerimizde,,,ekonomik suça ekonomik ceza uygulanıyor,,anayasamızın öngördüğü,,hiç kimse borcundan dolayı özgürlüğünden alıkonulamaz maddesine uyuyoruz gibilerinden cevaplar alıyoruz,,,şu anki durum tamamen bu söylenenlerin tersi bir uygulamada seyrediyor..şöyleki,,asliye ceza mahkemeleri çek bedeli kadar adli para cezası veriyor,yanii borç ikiye katlanıyor,hem alacaklıya hem devlete borçlanılıyor.devlete borç 1 ay içinde ödenmesi şart koşuluyor,ödenmez ise,gün para ceza sistemine göre,hapise çevriliyor.ve dogru cezaevine,işin dahada kötüsü,katil,hırsız ,tecavüzcü,çeteci,gaspcı,vs vs aldıgı hapis cezasının yaklaşık olarak yarısını yatıp şartlı tahliyeden yararlanıp tahliye oluyor,,AMA ÇEK CEZASINA BU UYGULAMADA YOK,,,aldıgı cezayı tam yatmak durumundadır.üst sınır 150000 tl ve 1500 gün hapis,bu da 5 yıl ceza ve tam yatılması gereken ceza,YANİİİ YAKLAŞIK İNFAZ KANUNLARINA GÖRE DÜŞÜNÜRSEK 10YIL CEZA DEMEK,,,HIRSIZ ,GASPÇI ,KATİL,ÇETECİ,TECAVÜZCÜ,,VS VS VS ALIYORMU BU KADAR CEZA???,,,işte bu sayın pala,,,ne yaptıda bu çek yazan ve ekonomik sebeplerle borcunu ödeyemeyen insanlar,bu kadar agır hapisle cezalandırılıyor??ÜLKE EKONOMİSİNİN MASA BACAĞI OLAN ESNAF VE SANAYİCİLERİ BU NEDENLERLE CEZAEVİNE ATMANIN NE GİBİ EKONOMİK VE TOPLUMSAL FACİALARIN GETİRECEGİNİ GÖRMEK BU KADAR MI ZOR?yaklaşık olarak 35 bin esnaf ve sanayici cezaevlerinde,,70 -80 bin insan çek cezasından dolayı evini işyerini terk etmiş aranır ve kaçak konumda ,,halen devam eden yüzbinlerce dava..ve ve son verilere göre bunlara eklenecek 7-8 milyon yazılan çek,,her kişiyle beraber en az 5 kişinin etkilendigini düşünürsek buyrun rakamları,,
Şimdi gelelim işin hukuki kanadına , Ceza hukuku otoriteleri Sayın Prof. Adem Sözüer ve Adalet Komisyonu Başkanı Ahmet İyimaya’nın görüşleri de bu yöndedir. Türkiye genelinde Sarayköy, Sakarya 1. Ağır Ceza Mahkemesi, Şişli 11. Asliye Ceza, Şişli 3. Asliye Ceza ve başka mahkemeler infazı durdurma kararı vermekteler. Hukukta, özellikle ceza yasalarında yorum ve kıyas olmaz.
Anayasa kuralı olan ’bir taahhütten dolayı, kişilere hürriyeti bağlayıcı ceza verilemez’ şartı varken, genel kaide olan ’suçsuz ceza olmaz’ şartı varken, bazı mahkemelerin uygulayıp, bazılarının da karara devam etmesi hukukta kaosa neden olmakta. 5252 Sayılı Yasanın geçici 1. maddesine; “Diğer kanunların Türk Ceza Kanununun birinci kitabında yer alan düzenlemesine aykırı hükümleri, 31.12.2006 tarihine kadar uygulanır” demektedir.Daha sonra yapılan yasal düzenleme ile ,5252 Sayılı Kanunun Geçici 1. Maddesindeki süre 31 Aralık 2008 tarihine kadar uzatılmıştır"
Bahsi gecen maddeler uyarınca 3167 sayılı çek yasasıda 5237 sayılı türk ceza kanunun uygun hale getirilmemesinden dolayı çek kanunun içerdiği ceza hükümleri uygulanamaz hale geldi . nedeni 5237 kanunun 2. 5 .7. 21. 52 .62 .maddeleri……31.12.2008 tarihine kadar uyum yasasının çıkmaması nedeni ile 3167 sayılı yasadaki suç ve cezaların ilga olduğunu söyledi. Özellikle 5237 sayılı kanunun 21.maddesi suçta kastı zorunlu gördüğünün altını çizdi ve 3167 sayılı yasanın 16. Maddesinin bu açıdan TCK ile çeliştiğini ve bu nedenle de ilga olduğunu söyledi.
Aynı ülke,aynı suç,aynı kanun,,,,NEDEN?????DEGİŞİK KARARLAR???bazı mahkemeler beraat bazı mahkemeler ceza vermekte,,hatta itiraz üzerine agır ceza mahkemelerinin beraat vermesi NEDEN??Bu durumda çek kanununun içnden çıkılmaz bir hal aldıgı,adaletin hiç uygulanamadıgı görülmektedir.bu durumu çözmesi gereken yargıtay halen bir içtihat yayınlamamakta direnmektedir.NEDEN???....SAYGILAR

Adsız dedi ki...

arkadaşlar herkes heryerde birşeyler yazıyor ama (lehimize) ama kimse birşey yapmıyor ne meclis, nede yargı bize PLAN DEĞİL PİLAV LAZIM,CEZAEVİ GÖRÜŞÜNDEN YANİ GELDİM GERÇEKTENDE ÇOK KALABALIK..........İÇERİSİ ÇEKTAN YATANLARLA DOLU BABAMIM KOĞUŞUNDA 7 KİŞİ ÇEKTEN YATIYOR İŞİN KOMİĞİ 2 KİŞİ BİRBİRİNDE ALACXAKLIYMIŞ 3.SAHISLAR 2 SİNİDE İÇERİ ATTIRMIŞ İÇERDE GÜLÜŞÜP SARILMIŞLAR ŞAKA GİBİ...BU DEVİRDE KİN ALACAKLI KİM BORÇLU BELLİ OLMAZ BUGÜN ALACAKLISINDIR YARIN BORÇLU BİR BAKMIŞSIN 2 GÜN SONRA ALACAKLI OLDUĞUN ADAMLA BİRLİKTE İÇERDE YATIYORSUN!

erdalyus dedi ki...

Arkadaşlar Habertürkte Orhan Pala nın yazısına yorum yazmak istedim ancak yorum bağlantısını göremedim yorum alan haberlere baktım 0 yorum var Ben de Orhan Bey'e mail attım aynı şekilde gazeteye öneri ve şikayet yazısı yazarak bu konuya eğilmelerini istedim.

Adsız dedi ki...

adsız arkadaş,
gerçekten şaka gibi..benim başımdada benzer bir olay var.bende adli para cezası aldım.malum ödeyemedim.Yakalamam var.Kelimemnin tam anlamıyla rezillik.eve gidemiyorum çalışamıyorum.Dışarı çıktığımda gördüğüm 10 arabadan 9 u polis arabası:(

benim elimdede 5-6 tane müşteri çeki var karşılıksız çıkan.Adam icraya versen kaç yazar bitik durumdayım diyor.İcraya versen %10 u yatırmak lazım..Tam kaos, bir yerde kaçak ol bir yerde kovalayan.Hala karar veremedim ne halt edeceğime..ilk çek şubat tarihli..2 ay sonra şikayet süresi doluyor..
Ne yapayım?bana acımadılar, bende kimseye acımayacağım diyorum sinirlenip, sonra düşmanımın başına gelmesin, kimsenin işi bozulmasın, ailesinden çoluk çocuğundan ayrı kalmasın diyorum.
bi söz vardır bilirsiniz " 2 çıplak 1 hamama"..galiba akibetimiz bu olacak..içeride kucaklaşacaz..

Adsız dedi ki...

isyan ediyorum,dayanacak gücüm kalmadağını hiçbir şeyin düzelmeyeceğini düşünmeye başladım iyice..

Yahu bukadar zormu bi içtihat yayınlamak.hadi davası sürenleri geçtim, içerde 5 aydır hukuka aykırı olarak yatan onbinlerce kişinin, yakınlarıyla beraber nerden baksan 5060 bin kişin mağduriyetinin çözülmesi..2 sayfa a4, bir miktar toner, 3-5 tane imza.

Yazacaklarıda ey hükümet,yasa koyucu, kanunun süresi doldu.Kılını kıpırdatmadın.yapacak bişi yok adalet ve hukuk davaların düşmesi vs içerdekilerin salıverilmesini emreder..bitmiştir..

varmı böyle bi ülke..yargıtay cezaların devamına diyor bir üye, karşı oy kullanıyor yanlıştır diyor.Karşı oy kullanana uzaydamı eğitim görmüş, zimbabwe kanunlarına göremi karşı çıkmış.

ki aynı ülkenin yargıtayından 7. ceza dairesi markalar kanunu gecikti diye hükümete geç kaldın, KHK ile iş olmaz deyip game over diyor..

İsyan ediyorum, uzun aradan sonra evime uğradım, ailemi özledim, zil çaldı, eşim oğlum ve tabii ben çözüldük.kendimi geçtim eşim ve oğlumun durumunu görmeliydiniz:(kızdım kendime..lan git yat, böyle ızdırapmı olur:(bu insanların ne günahı var diye..gitmeyeceğim birdaha dedim.tutulacak yeri kalmamış. tuttuğum yer elimde kalıyor..bide diyorlar kaçak maçak özgürsün..Yok böyle birşey..hangi özgürlük..

maillara faxlara devam ama ..arada böyle yazmak geliyor içimden blogumuza..nede olsa damdan düşenin halinden damdan düşen anlar derler.

isyan ediyorum,ampul partisine, altı kazık partisine ve diğerlerine.İsyan ediyorum seyrek bıyıklı asabi adama,yargıtaya ..kendime..sanada,onada,evet onada..herşeye heryere herbişeye ..isyan ediyorum

ekm2510 dedi ki...

Kanun Tasarı ve Teklifleri Sonuç Formu Görüntülenen Kayıt Aralığı : 1 - 1
Toplam Kayıt Sayısı : 1
Dönemi ve Y.Yılı Esas No Başkanlığa Geliş Tarihi Önergenin Özeti
23 / 3 1 / 710 08/05/2009 Çek Kanunu Tasarısı
Tasarı ile çek defterlerinin içerikleri, çek düzenlenmesi, kullanımı, çek hamillerinin korunmaları ve kayıt dışı ekonominin denetim altına alınması önlemlerine katkıda bulunmayan ilişkin esaslar ile çekin karşılıksız çıkması ve belirlenen diğer yükümlülüklere aykırılık hallerinde ilgililer hakkında uygulanacak yaptırımlar düzenlenmektedir.
Son Durumu : KOMİSYONDA

Adsız dedi ki...

Ahmet Türk'ten açıklama
"Krizin sorumlusu biz değiliz, ifade vermeye gitmeyeceğiz"

gideceksin kardeşim..öyle bi gideceksin ki..gitmelisin.bizim seçtiğimiz adamlar (ki seni ben seçmedim)benden nasıl üsütün olur..donukunulmazmış..dokunulmalı...bana bırak dokunmayı dokundunmu böbrek yatağımada değiyor elin..hem daha ne istiyorsun..bak seni ifade almaya çağırmışlar.Beni çağırmadılar..başka şehirde mahkeme yapılmış, yazılmış çizilmiş, bana gelen hiç bi bilgi evrak vs yok..gelen bişey yok..pardon var..adli para cezası:)küt diye..nokta atışıyla adresime..yahu nerde benim savunmam, imza benimmi değilmi, nerde ön soruşturma karakola davet edilipte vermiş olmam gereken?

bu milletvekillerinin dokunulmazlığıda aynı bizim piyada çekte vade olmaz ama etik kurallar gereği beklenir mantığı gibi.
Her seçim öncesi ilk işimiz dokunulmazlıkalrın kaldırılması olacak(çek kanunu, çekte vade olmaz),ver önergeyi kaldıralım diye..verdiğinle kal.Ki hepside veriyor, ama kimse görüşülmesi oylanması kararı almıyor(etik kurallar bekleyelim)..

Şu suriyede bi külliyenin korunması kanununu hallettik.Mayınlarıda hallettikmi, yer kalırsa 1 temmuzdan önce çek kanunuda hallolacak..

Acele edin sayın seçtiklerimiz..(milletvekili olarakta adlandırılırlar,seçildikten sonra milletten ayrılıp sadece vekil kimliği ile kalırlar, bazen kime vekillik ettikleride kendi aralarında tartışma konusu olur, )

Eğer bu hızla ve bu kanunlarla giderse ne o külliyeyi gezecek ,nede temizlenen mayınlı bölgede tarım yapacak vatndaş aklamaycak, ha tarım yapacak olanı buldunuz yetiştirileni satacak işleyecek işadamı esnaf, tüketecek kimse kalmayacak..

ekm2510 dedi ki...

orhanpala@haberturk.com

sayın Orhan bey,Öncelikle böyle hassas bir konuyu gündeme getirdiğiniz için kaleminize,
YÜREĞİNİZE sağlık ...! Orhan bey öncelikle çeklerde 711 sorunu 2 ay önce bir düzenle
meyle kaldırıldı ,ikincisi çekte vade yoktur ,görüldüğünde ödenir emride kaldırıldı.Yani çek
artık çek olmaktan çıktı vadeli bir ödeme aracı oldu.Dolayısıyla nasıl kredi kartlarında,Se
netlerde yada diğer ödeme araçlarında hapis cezası uygulanmıyorsa çeklerdede uygulan
maması gerekir.Zaten böyle bir uygulama dünyanın hiç bir yerinde yok.
Yanlız burada bir yanılgıya düşüyoruz.Ekonomik suça,ekonomik ceza diyoruz.Fakat bunun
ardında yatan gerçeği başta sayın milletvekilleri olmak üzere ,basınımızda çok iyi bilmiyor.
Karşılıksız çeklerde hapis dediğiniz zaman zaten yokki,ADLİ PARA CEZASI var diyorlar.
Asıl karmaşa bundan sonra başlıyor.Diyelimki30 bin TL çekinizi ödeyemediniz.Mahkeme
sizi günlüğü 100 TL den ADLİ PARA CEZASI ile cezalandırıyor.Yani bu çeki öde ,ödemez
sen 300 gün hapis yatacaksın diyor.Zaten 30 bin TL para olsa ödersin ve hapis yatmazsın.Ayrı
ca devlete bu 30 bin TL yi ödesen , gerçek borçlunun hesabına yatmıyor bu para,doğrudan
devlete gidiyor...Dolayısıyla 30 bin TL olmadığı için mahkemenin verdiği ADLİ PARA CEZASI
hapse dönüşüyor ve 300 gün hapis yatıyorsun.Peki 300 gün sonra ne oluyor.Borcun bitiyormu..?
HAYIR...Zaten iş yerin kapanmış,talan olmuş,vergi,ssk,bağkur vs borçlar birikmiş.Nasıl ken
dimizi toparlayıp hayata başlayacağız.Hele birde bu çek miktarının 150 bin olduğunu düşünün
tam 1500 gün hapis.Borcun ödeniyormu...? HAYIR...
Böyle bişey olurmu , sesimizi duyurduğunuz için sizlere 10 bin karşılıksız çek mağduru adına
teşekkürler ,saygılar ekm2510

cek-magdurlari.blogspot.com

Gül dedi ki...

SN. ARKADAŞLARIM :
SİZE GÜNÜN EN GÜZEL HABERİ.....
ELLER KLAVYEYE...............
SON SÜRAT MAİLLERE..............
TAVANA VURMALI MAİLLER...........
TÜM ADRESLERE................
ADALET KOMİSYONU...........
AB UYUM KOMİSYONU..............
CEZA KURULLARI................
YARGITAY.....................

ARKADAŞLARIM BİRAZ EVVEL SN. İHSAN KOCA BEYEFENDİYİ ARADIM.
ÇEK YASASININ 3 HAZİRAN 2009 TARİHİNDE KOMİSYONDA GÖRÜŞÜLECEĞİNİ VE GÖRÜŞMENİN 3 GÜNDE TAMAMLANABİLECEĞİNİ SÖYLEDİ.
HAYDİ NE BEKLİYORUZ TARİH KESİN
SADECE MAİL ATICAZ FAKS ÇEKİCEZKİ
BİRŞEYLER OLSUN.
İNANIN OLUMLU KONUŞUYORLAR.
SESİMİZİ DUYURALIM .
KESİNLİKLE ARA VERMEK YOK.
YA HEP , YA HİÇ ONA GÖRE

ekm2510 dedi ki...

Cezaevlerinde Doluluk Hat Safhada
26 Mayıs 2009 / 14:40
Muş Cumhuriyet Başsavcısı Feridun Süzer, cezaevlerinde cumhuriyet tarihinin en büyük doluluk oranının yaşandığını, Muş'ta kurulması planlanan açık cezaevi için muhtemel yerlerin görüntülerini çekip Adalet Bakanlığı'na gönderdiklerini belirtti.

http://www.nethabercilik.com/haber/cezaevlerinde-doluluk-hat-safhada.htm

eski dost dedi ki...

arkadaşlar habertürk te ki orhan palanın''bu ceza çekmekle bitmez''başlıklı yazısı,manşetten inmişti ,şimdi tekrar manşete almışlar..bu da habere yogun ilgi nedeni ile dikkat çektigini gösteriyor...orhan palaya maaillere ve fax lara devam edelim.

ekm2510 dedi ki...

manşetten inen bir yazının , tekrar manşete çıkmasındaki tek sebep gönderdiğimiz fax-mail ve telefonlarımızdır.Bu nedenle kalan son 10 gün içinde fax ve maillere devam arkadaşlar...

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR MADEM ÖNÜMÜZDEKİ AY TASARI MECLİSTE GÖRÜŞÜLECEK OZAMAN YARGITAY DAHA NEYİ BEKLİYOR İÇTİHAT KARARI İÇİN!

Adsız dedi ki...

adsız arkadaş,

ne beklediklerini bir bilsek.??
ancak olayı şöyle bir değerlendirelim...

konuyu çözecek olanlar
MECLİS ve/veya YARGITAY

taraflar
BORÇLULAR (pek ağır bir şuç işlediler.3167 ye muhalefet-kimilerine göre ömür boyu hapis cezasından bir hafif suç işleyenler. yaşamaktan men edilmesi gerekenler..Bir kısmı cezaevine alınıyor, bir kısmının yaşamaktan men cezası kaçak yaşamak şeklinde veriliyor.Bunların içinde dolandırıcı tabir edilenlerde var ancak bunlara ikiside yapılamıyor.çünkü onlar minare öncesi kılıfı hazırlıyorlar)

ALACAKLILAR ..haklıdırlar,ticaret yapmşılar para kaptırmışlardır.ancak gerçekten ticaret yapanların büyük kısmı borçlularının hapse düşmesini istemediklerinden uzlaşmış, ii insanlardır.Hapis cezasından birşey alamayacakalrını bilen, adli para cezasının kendilerine ödenmediğini görünce borçlular gibi tüküreyim böyla kanununu içine diyenlerden oluşur.Alacaklıları 2 ye ayırmak gerekir ki bunlardan biri facroting ve bankalardır.Bunlara yasal tefecide denir..Alacaklılar alt sınıfından olup, çek davalarının en ödenmli aktörleridirler.Kolay kolay uzlaşmazlar.Türkiye de beslendikleri grup işadamları esnaflardır.Çok güçlüdürler.Kimse onlarla üre yarıştıramazlar.

DEVLET,taraflardan biridir.Kanun yapar.Dünyada genel kanı devlet halk için vardır denmesine rağmen Türkiyede halk devlet için vardır diye rivayet edilir.iki kişinin borç alacak meselesinde abi rolünde olup iki tarafında memnun etme ayaklarına cebini doldurmaya çalıştığı yönünde eleştirilir.Ancak Yetkili devlet kişileri bunun böyle olmadığını abilik rolünden hiç kazançalrı olmadığını hatta kendilerini alacalıların tahsilatçısı gibi gördüklerinden yakınırlar..(bakınız SAVCI).

gelelim 3167 ye..ne yapmalıda herşeyi bi yoluna koymalı..
maduriyetler ortada..kitle büyük..ama konu bir okadarda karışık..çünkü tarafaar çok enteresan..tam ateşten gömlek..(devlet ve yargıya göre)..

ARKADAŞLAR..DEVAMI DAHA SONRA..İŞİMİ YAPMAK ZORUNDAYIM.(İŞİMMİ NE..İŞİMİ KAYBETİM.BEN KAÇAK izmr..yaff kanımıza işlemiş.ben DR gibi der oldum..UZUN SÜREDİR İŞİM BU..BU ARADA FAXLAR METİNLER OTOMATİĞE BAĞLANDI..GÖNDERİMLER DEVAM EDİYOR..)

Adsız dedi ki...

Yargı reformu tatilden önce Meclis'ten geçecek


Hükümet, uzun süredir Türkiye'nin gündeminde bulunan yargı reformu çalışmalarına hız verdi. AB taahhütleri arasında yer alan Yargı Reformu Stratejisi, 1 Temmuz'da başlayacak tatilden önce Meclis'ten geçirilecek.



Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, çalışmaların hızlandırılması ve haziran ayı sonuna yetişmesini arzu ettiklerini açıkladı. Bakan Çiçek, "Yargı makamlarıyla da gerekli istişareler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra buna son şekli verilmiş olacaktır." dedi. Alınan bilgilere göre reform paketinde, HSYK kararlarının yargı denetimine açılması, ceza infaz sisteminin geliştirilmesi, yargıda meslekî yetkinliğin ve güvenin artırılması ve iş yükünün azaltılması yer alıyor.

Strateji belgesi 2009-2023 arasında yargı alanında çıkarılacak olan yasalara ilişkin takvimi öngörüyor. AB Komisyonu, 23. fasıl olan 'Yargı ve Temel Haklar' faslının müzakereye açılabilmesi için Ankara'dan bu yönde bir yol haritası çıkarılmasını istemişti. Strateji belgesine ilişkin çalışma, Adalet Bakanlığı bünyesinde yürütülüyor. Mehmet Ali Şahin'in bakanlığı döneminde çeşitli sivil toplum kuruluşlarından ve kurumlardan görüşler istenmişti. Ulaşan bilgiler ışığında bir taslak hazırlandı. Son rötuşlar yapıldıktan sonra AB'ye iletilecek.

Bakanlar Kurulu sonrası açıklamalarda bulunan Hükümet Sözcüsü Cemil Çiçek, Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan Yargı Reformu Stratejisi'nin çalışmalarının hızlandırılması ve haziran ayı sonuna yetişmesini arzu ettiklerini söyledi. Çiçek, "Bu çalışma yapılırken tabiatıyla yargı makamlarıyla da gerekli istişareler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra buna son şekli verilmiş olacaktır." dedi. 1 Temmuz'dan önce hangi yasaları öncelikle çıkarmaları gerektiği konusunda bir değerlendirme yaptıklarını kaydeden Çiçek, bunların önemli bir bölümünün ekonomiyle ilgili olduğunu dile getirdi. Ayrıca "Kamu Düzeni ve Güvenliği Müsteşarlığı" ile "Türk Vatandaşlık Kanun Tasarısı"nı da öncelik verilen düzenlemeler arasında saydı. İlgili kurumların temel haklar konusunda bir eylem planı üzerinde çalıştığını kaydeden Çiçek, yine siyasî kriterler bakımından önem arz eden yasal boşlukların bulunduğuna işaret etti. Çiçek, şöyle konuştu: "Adalet Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan 'Yargı Reformu Stratejisi'nin çalışmalarının hızlandırılması ve mümkünse haziran sonuna yetişmesini arzu ediyoruz. Bu çalışma yapılırken tabiatıyla yargı makamlarıyla da gerekli istişareler ve değerlendirmeler yapıldıktan sonra buna son şekli verilmiş olacaktır. Üzerinde önemle durulan Yolsuzlukla Mücadele Stratejisi Taslağı'nın Başbakanlık Teftiş Kurulu tarafından bir an evvel nihai hale getirilmesi ve onun hızlandırılması söz konusu olacaktır."

Pakette neler var?

Yargı Reformu Stratejisi 'Türk yargısının bağımsızlık, tarafsızlık ve etkinliğinin sağlanması, yargıya güvenin artırılması ve adalete erişimin kolaylaştırılması' gibi temel unsurları içeriyor. Reform kapsamında yapılacak düzenlemelerden bazıları şöyle: HSYK kararlarının yargı denetimine açılması, Yargının tarafsızlığının geliştirilmesi, Adalet dağıtımında verimliliğin ve yetkinliğin sağlanması, Hakim ve savcıların mesleki yetkinliğinin artırılması, Yargıya güvenin temin edilmesi, Mahkemelerin iş yükünün azaltılması, Ceza infaz sisteminin geliştirilmesi. ZAMAN

ERDAL ŞEN
26 Mayıs 2009, Salı

http://www.zaman.com.tr/haber.do?haberno=851667&title=yargi-reformu-tatilden-once-meclisten-gececek

HİÇADAM

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR,

MAİLE FAKSA DEVAM. KARAMSARLIĞA GEREK YOK. HAKLIYI SAVUNMAK KOLAY.

SONUÇ OLUMLU ÇIKACAK. YETERKİ ARKADAŞIN DEDİĞİ GİBİ OTOMATİĞE BAĞLAYALALIM. KONUYU FAZLA KAFA KARIŞTIRMADAN BASİTCE ANLATALIM. ÇÜNKÜ AKAŞM HABERLERDE SEYRETTİM. MAYINLARIN TEMİZLENMESİ İLE İLGİLİ MİLLETVEKİLLERİNE O BÖLGENİN GENİŞLİĞİNİ SORDU MUHABİR. HİÇBİRİ DOĞRU CEVAP VEREMEDİ.:::)))BİLGİLENDİRMEYE DEVAM.

Adsız dedi ki...

http://www.haberturk.com/ekonomi/yazar/10453-Bu-ceza-cekmekle-bitmez.aspx

yaşayan ölü.

Ncdt dedi ki...

SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ

ADALET KOMİSYONU ÜYELERİ
AKP
Ahmet İyimaya Fax:0312 4205322
Hakkı Köylü Fax:0312 4206957
Mehmet Emin Ekmen Fax:0312 4206957
İlknur İnceöz Fax:0312 4206972
Ahmet Aydın Fax:0312 4206970
Zekeriya Aslan Fax:0312 4206966
Yılmaz Tunç Fax:0312 4206977
Fatih Metin Fax:0312 4206961
Mehmet Tunçak Fax:0312 4206952
M. Salih Erdoğan Fax:0312 4206968
Celal Erbay Fax:0312 4206945
Veysi Kaynak Fax:0312 4206962
Ali Öztürk Fax:0312 4206996
İhsan Koca Fax:0312 4206952
Mustafa HamaratFax:0312 4206970
Yahya Akman Fax:0312 4206974
CHP
Halil Ünlütepe Fax:0312 4206958
Turgut Dibek Fax:0312 4206956
Ali Rıza Öztürk Fax:0312 4206966
Rahmi Güner Fax:0312 4206974
Ali İhsan Köktürk Fax:0312 4206974
DTP
Hamit Geylani Fax:0312 4206973
MHP
Osman Ertuğrul Fax:0312 4206961
Metin Çobanoğlu Fax:0312 4206966
Rıdvan Yalçın Fax:0312 4206958

Arkadaşlar aşağıdaki mail adreslerine ve imkan varsa telefonla arayarak mağduriyetlerimizi anlatmaya çalışalım ve gündemde olak için çaba gösterelim.

İletişim :
Tel 0312 420 53 23
Fax 0312 420 53 24

EPosta adlkom@tbmm.gov.tr
EPosta adlkom@tbmm.gov.tr
EPosta adlkom@tbmm.gov.tr

BU EMAİL ADRESİNE ÜYE İSMİNİ YAZARAK GÖNDEREBİLİRSİNİZ, AMA FAXLAR DAHA ETKİLİDİR.

MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

Adsız dedi ki...

KARŞILIKSIZ ÇEKE HAPİS AB UYUM MEVZUATINA AYKIRIDIR
AB UYUM KOMİSYONUN DEĞERLİ ÜYELERİ

Karşılıksız Çeke Hapis Cezası Çek Kanunu Tasarısında Devam Ediyor

TBMM Adalet komisyonundaki Çek kanunu Tasarısının 5. Maddesi karşılıksız çeke 1500 iş gününe kadar adli para cezası öngörmektedir. Bunun anlamı adli para cezasını ödeyemeyenler 1500 güne kadar hapis yatacaklardır. Bu da yaklaşık 4 yıl hapis cezasına denk gelir. İnfazların birleşmesi ile toplam hapis cezası ise 5 yıldır. Ekonomik suça ekonomik ceza deyimi hem literatürde olmayan bir deyimdir, hem de çeklerini veya adli para cezasını ödeyemeyenler için bir anlam ifade etmemektedir. Bu insanlar sonuçta hapisle cezalandırılmaktadır.
Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi Ek protokol 1. Maddesi hiç kimsenin borcundan ötürü özgürlüğünden yoksun bırakılmayacağını hüküm altına almaktadır. Anayasanın 38.maddesi de bu düzenlemeye paralel bir düzenleme yapmıştır ve borç için hapsi yasaklamıştır. Protokolün 1. Maddesi şöyledir:
BORÇ İÇİN HAPİS YASAĞI
Article 1 . Prohibition of imprisonment for debt
No one shall be deprived of his liberty merely on the ground of inability to fulfil a contractual obligation
Hiç kimse sadece bir sözleşme yükümlülüğünü yerine getiremediği için özgürlüğünden yoksun bırakılamaz.
Komisyondaki Çek kanunu Tasarısı Anayasaya aykırı olduğu gibi AB mevzuatı ile de uyumlu değildir.
Söz konusu tasarı 5237 sayılı Türk ceza kanunu ile de uyumlu değildir. Türk ceza kanunun 21. Maddesi suçun oluşması için kastın varlığını şart koşmaktadır. 21. Madde şöyledir:
TCK 5237 MADDE 21. - (1) Suçun oluşması kastın varlığına bağlıdır. Kast, suçun kanunî tanımındaki unsurların bilerek ve istenerek gerçekleştirilmesidir.

Her ne kadar 5. Madde ‘sebebiyet’ vermek ifadesi ile suçu şekli olmaktan çıkarıp kusur ilkesini benimsemişse de bu yeterli değildir. Maddenin gerekçesinde sebebiyet verme doğal afetlere bağlanmaktadır. Bu, uygulamada maddenin yorumunu daralmakta ve eğer doğal afet yoksa suçun oluşmuş olacağı gibi bir sonuç çıkarılabilecektir. Oysa 5237 sayılı kanunu 21. Maddesi ve bu maddenin gerekçesi bu düzenlemeden tamamen farklıdır. Suçtaki kastı veya taksiri doğal afetlerle sınırlamak mümkün değildir.
Tasarı zorlama ile bir yandan Anayasanın 38. Maddesini, Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesini ve TCK nın 21 maddesini dolanmaktadır.
Tasarını bu şekli ile yasallaşması halinde Anayasa mahkemesinde İptal davası söz konusu olacağı gibi yığılan ve yargıyı işgal eden davaların Avrupa insan Hakları Mahkemesine gideceği de düşünülmektedir.
Komisyonunuzda görüşülmekte olan Çek Kanunu Tasarısı İle İlgili Görüşlerimi Sizlerle Paylaşmak istedim, saygılarımla.

Gül dedi ki...

SN. ARKADAŞLARIM.
HELAL OLSUN SAKARYA YAPTI YAPACAĞINI YİNE :
http://www.medyabar.com/haber/9208/bu-haber-cek-kurbanlarina.aspx
Bu haber çek kurbanlarına!

yine tahliye , yine tahliye,,,,,,
bizlere hüküm ...................

Gül dedi ki...

YETER YA YETERYA BİZİM GÜNAHIMIZ NE

MEDYABAR :

Bu haber çek kurbanlarına!


Sakarya 1nci Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi mahkeme olarak karşılıksız çek suçundan yine tahliye kararı verdi. Karar sayısı 20 'ye ulaştı.İŞTE SON KARAR

SAKARYA 1. AĞIR CEZA MAHKEMESİNİİ HAFTABAŞI ALDIĞI KARAR İLE CEZAEVİNDE ÇEK KANUNUNA MUHALEFET SUÇUNDAN TUTUKLU BULUNAN B.Y. İÇİN TAHLİYE OLDU
SAKARYA 1NCİ AĞIR CEZA MAHKEMESİ MART AYINDA DA KARŞILIKSIZ ÇEK VERMEKLE İLGİLİ OLARAK YASADA BOŞLUK OLMASI NEDENİYLE KARŞILIKSIZ ÇEK VERMEK SUÇUNDAN CEZAEVİNDE TUTUKLU BULUNANLARIN AVUKATLARININ YAPTIĞI İTİRAZ ÜZERİNE TAHLİYE KARARI VERMİŞTİ
SAKARYA AĞIR CEZA MAHKEMESİ BUGÜNE KADAR ÇEKLE İLGİLİ OLARAK ASLİYE CEZA MAHKEMESİNİN VERDİĞİ TEVKİFE İTİRAZIN RED EDİLMESİYLE İLGİLİ KARARA YAPILAN İTİRAZLARDA 20 AYRI DAVA DOSYASINI KARARA BAĞLAYARAK ÇEKTEN TUTUKLU BULUNANLAR HAKKINDA TAHLİYE KARARI VERDİ

adanalı3434 dedi ki...

YA SAYIN GÜL ABLA HAKİKATEN İNANILACAK GİBİ DEĞİL NE BİÇİM İŞ YA SANKİ SAKARYA FARKLI BİR ÜLKE NE BİÇİM İŞTİR ANLAMADIK YA!

Adsız dedi ki...

Soruyorum size sakarya kurtarılmış bölgemi?
Ordaki mahkemeler yasaları uyguluyor gerekçeli kararlarınıda açıklayarak
Peki bizi mahkum edenlerin uyguladıkları kanun,gerekçeli kararları nerde?
Yeter yaa yeter artık
Biz bu zulmü haketmedik.
A.B.

Adsız dedi ki...

Gül hanım
Çabalarınızı taktirle ve şükranla izliyoruz.
Benim kafama bişey takıldı yine
Bu ülkede eşini seven sahip çıkan
o içerdeyken kendisi dışarda nefes alamıyan çek mağduru eşi birtek sizmisiniz.
Bizim elimiz kolumuz hertürlü bağlanmış gerektiği kadar aktif tepki gösteremiyoruz
Peki yakınlarımız,yada yakıları hapiste olanlar
onlardamı düşenin dostu olmaz diyorlar

A.B.

Adsız dedi ki...

Siz toplumumuz değer yargılarımız ve tüm mağdur arkadaşlarımız için aile nasıl olunur,haksızlıkla mücadele nasıl verilir sorularının cevabı,
ayrıca hak verilmez alınır sözünün temsilcisisiniz.
Tekrar teşekkür ediyorum.
Deniz Gül hanım
A.B.

Adsız dedi ki...

Günaydın,

MESUT YAR SABAH YİNE MAİLİMİ OKUDU.
Show yayında şimdi.
60dk@showtv.com.tr uygun olan varsa mail göndersin.

Adsız dedi ki...

Sakarya hakimlerini tebrik ediyorum gerçeği gören bir tek kendileri sanırım

ROSE

Adsız dedi ki...

http://www.referansgazetesi.com/


ded

ekm2510 dedi ki...

örnek olsun ülkemizin tüm mahkemelerine.Cesur - yürekli kanun adamlarına saygılar. Helal olsun SAKARYA AĞIR CEZA MAHKEMESİNİN BÜTÜN ÜYELERİNE....

http://www.medyabar.com/haber/9208/bu-haber-cek-kurbanlarina.asp

ekm2510 dedi ki...

Çek Yasası'nda önemli düzenleme
Onbinlerce kişinin beklediği, 'Çek Kanunu Tasarısı' ile yeni bir çek türü kavramı oluşturuluyor
27 Mayıs 2009 Çarşamba, 09:04


http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/149280-Cek-Yasasinda-onemli-duzenleme.aspx

ekm2510 dedi ki...

Yeni çek yasası 'tacir
çekleri'ni getiriyor
27.05.2009 | Misafir Yazar : Prof. Dr. ÖMER TEOMAN * | Yorum

http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=123274

BAŞINDAN BERİ DEDİĞİMİZ GİBİ,ARTIK BASIN BU İŞİN TAKİPÇİSİ...PEKİ BİZZZZZZZZZ .....?????

Adsız dedi ki...

Merhaba,

Anlayan beri gelsin. Yargıtay kararı var. Keşiede yeri olmayan çeklerler ilgili. Asliye Cezadan
2. Red çıktı. Yargıtay yargıtay diyoruz. Mahkeme onuda dikkate almıyor. Yorum alabilirmiyim.

ekm2510 dedi ki...

Referans İstanbul
Hürriyet Medya Towers
GÜNEŞLİ 34212 İSTANBUL
info@referansgazetesi.com
Telefon : (0212) 449 69 50 - 51
Faks : (0212) 449 60 53
----------------------------
Referans Ankara
Erdal SAĞLAM

Telefon : (0312) 207 00 90
Faks : (0312) 207 00 94

---------------------------

Referans İzmir
Selim TÜRSEN

Telefon : (0232) 488 67 35
Faks : (0232)421 46 25

----------------------------
ARKADAŞLAR ÇIKAN YAZILARA , İÇİNDE BULUNDUĞUMUZ HAKSIZ DURUMU ANLATAN
FAX VE MAİLLER GÖNDERELİM....BANKA VE FACTORİNG KURULUŞLARI YAZMAYA BAŞLAMIŞ BİLE

ekm2510 dedi ki...

http://www.haberturk.com/ekonomi/haber/149280-Cek-Yasasinda-onemli-duzenleme.aspx
----------------------------------
http://www.medyabar.com/haber/9208/bu-haber-cek-kurbanlarina.aspx
------------------------------------
http://www.referansgazetesi.com/haber.aspx?HBR_KOD=123274
-----------------------------------
FAX VE MAİLLERE DEVAM

ekm2510 dedi ki...

Çek yasası'nda düzenleme
27 Mayıs 2009 / 09:34
Onbinlerce kişinin beklediği, 'Çek Kanunu Tasarısı' ile yeni bir çek türü kavramı oluşturuluyor

http://www.haber61.net/news_detail.php?id=37427

Tel: 0 462 326 73 73 | Destek: info@haber61.net

ekm2510 dedi ki...

http://www.sakaryahalk.com/detay.php?id=10166

Sakarya 1nci Ağır Ceza Mahkemesi Nöbetçi mahkeme olarak karşılıksız çek suçundan yine tahliye kararı verdi. Karar sayısı 20 'ye ulaştı.İŞTE SON KARAR

Yönetim
Pabuççular Mahallesi Adnan Menderes Cad. Mehmet Hamdi Güler İş Merkezi No:24 Daire 19 Adapazarı
Tel: 0.264.281 51 54 (pbx)
Fax:0.264.281 23 03
E-mail: sakaryahalk@sakaryahalk.com

Adsız dedi ki...

İNCELEME GEZİSİ
Sakarya' ya gitmek ve incelemek şart oldu!

Bu güzide ilimiz tarih yazmaya devam ediyor.Bu il hangi ülke sınırları içindedir, nasıl yönetilir incelememiz gerekiyor.

Özellikle merak ettiğim konu beraat veren mahkemelerin hukuka saygılı kanun ne emrederse yapan hakimlerini merak ediyorum..

-beslenme şekilleri/ne yerler ne içerler.(konu önemli, acaba herşeye rağmen tüm türkiye de birkaç mahkeme dışında kimsenin vermeye cesaret edemedeği kararları verme ,akil, hukuk ,adalet anlamında gerekeni uygulama enerji yeti ve yetkisini tetikleyen besin maddesi çıkarmı diye meraklanmadan duramıyorum)

-Eğitim geçmişlerini merak ediyorum(bu konu kanun kitabını okuma anlama baabında hayati önem arzediyor.matematik ve sayıları kavrama yetenekleri tüm türkiye ye bakıldığında şaşırtılacak derecede farklı.31.12.2008,1.1.2009 gibi rakamların anlamlaştırılması bunun kanıtıdır)
-Ellerindeki kanun kitabını(kitabının hangi ülkeye ait olduğunu,ne zaman basıldığını, basıldığı kağıdın kalitesini, puntolarını ,süreli kanunlarda tarihin nasıl yazıldığını, kaçıncı baskı olduğunu ve kitabın bilecik, konya,şişli gibi benzeri mahkemelere nasıl dağıtıldığının araştırılması


gibi konular ivedi şekilde araştırılmasının davamızın gidişatı ve selameti açısından önemlidir..

izmirli

Adsız dedi ki...

HEPİMİZ SAKARYALIYIZ!
Arkadaşlar bana göre mücadelemize yeni bir cephe açma zamanı gelmiştir hatta hızla geçmektedir.

Aylardır verdiğimiz savaşa devam ediyoruz.Bu cepheden vazgeçmek gibi bir niyetimiz yok ve buradaki çalışmaları hızlandırmak zorundayız.

Yeni açacağımız cephe;
-Memleketimizin adalet ve hukuk coğrafi yapılanması tümden değiştirilmelidir.Bunlar sakarya, şişli, konya,denizli,ankara gibi merkezlerde toplanmalı, tüm vilayetler buralara bağlanmalı ve dava dosyaları aktarılmalıdır.Bunu kanunlaştırtığımızda boşa çıkan illerdeki mahkemelerin ortadan kalkmasına dair kanuna gerek yoktur.Çıkarılan Kanun eskisini İLGA edecektir
-en acilinden tüm TC vatandaşlarına istedikleri mahkemede yargılanma hakkı tanınmalıdır.sakarya KHK ile hızlıca sağlanmalı, daha sonra kanunlaştırılmalı)
(sakarya ve yukarıdaki diğer mahkemeler)
-Çıkarılacak kanun bikereden bişey olmaz deyip, geriye ve ileriye dönük uygulanmalıdır.

HEPİMİZ SAKARYALIYIZ.!

izmirli
(çıkarılacak karar sonrası sakaryalı-izmirli olarak değiştirilecektir.Sakaryalı-izmirli, izmirlinin eylemlerindende sorumlu olacaktır)

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR BU VERİLEN KARAR YENİ BİR KARAR DEĞİL 4. AYDA VERİLDİ MEDYABAR YETKİLİLERİ AKILLARINCA HABERCİ CİNLİĞİ YAPIP KARARI ŞİMDİ SİTEYE KOYDU AMA YİNEDE ALLAH RAZI OLSUN!

erdalyus dedi ki...

Adsız'a cevap:Gül Hanım'ı hepimiz takdir ediyoruz Ben içinde bulunduğum duruma sanki tek başıma neden olmuşum gibi etrafımdan hep eleştiri alıyorum. En yakınlarım dahil buna.. Bu yüzden söylüyorum Dayanılması en kolay acı; BAŞKASININ ACISIDIR. Bide bu psikolojimi bozuyor ya neyse...Bildiğiniz teraneler hepimiz yaşıyoruz

ekm2510 dedi ki...

sayın vekilimiz Akif GÜLLE konumuzla yakından ilgilendiler,ancak bizden konumuzla ilgili fax,lar beklemektedirler.

FAX : 312 420 69 48

alper dedi ki...

Arkadaşlar Merhaba,

Ben çok sıklıkla olmasada arada sırada yazıyorum ama hergün buradayım...bugün şişli 2 asliyede duruşmam vardı,menfii tespit davam olduğu için 25.01.2010 ertelendi davam..avukatımla beraber gittim sabah duruşmaya ve biraz araştırma yaptım...kapıda duran mübaşirmi diyorlar onla konuştum şişli 2 asliye vadesinden önce yazılan çeklere ne olursa olsun BERAAT VERİYOR muş ve geriye dönük olarak bütün dosyaları hakim temizliyormuş AMAAA vadesinde yazılan çeklere İNFAZ devam yaniii ve şişli 2 asliyede bugün 36 dava vardı 18 i karşılıksız çekti...devamı var arkadaşlar

alper dedi ki...

şişli 2 den 6 ya geçtim ve ordaki davalara baktık avukatımla şili 6 asliye bütün çeklere BERAAT VERİYORRRRRRR VEE 2 tanede 30.04.2009 tarihli gerekçeli karar aldırdım avukatıma şişli 6 nın kaleminden şuan bu kararlar bende siteye koyacağim...devamıııı varrrr

alper dedi ki...

ve bu arada yarın benimde şili 6 da davam var sabah saat 10.da beraat bekliyorum....inşallah hakimin başına bir kaza gelmez...neyse ordan şişli 11 asliyeye geçtik veee orasıda arkadaşlar ne olursa olsun BERAAT VERİYORRR tabiiki kaleminden gerekçeli kararını aldık24.02.2009 tarihli oda bende birazdan siteye atacağim

alper dedi ki...

ve arkadaşlar size bie evrak daha bu sefer T.C YARGITAY 10.CEZA DAİRESİ E.2OO7/8699 K.2009/605 T.26.01.2009

SAYILI KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETMEK SUÇU İLE İLGLİ KARARI

alper dedi ki...

ARKADAŞLAR BU KARARLARI SİZE SCAN YAPARAK ATABİLİRİM ANCAK SİTEDEKİ ARKADAŞLARDAN BİRİ ÖZELLLİKLE SİTE YÖNETİCİSİ BANA MAİL ATACAĞIM ADRESİ YAZSIN BENDE HEMEN BU KARARLARI ;
26.01 2009 TARİHLİ YARGITAY
30.04.2009 TARİHLİ ŞİŞLİ 6 ASLİYE
YİNE
30.04.2009 TARİHLİ ŞİŞLİ 6 ASLİYE
VE
24.02.2009 TARİHLİ ŞİŞLİ 11 ASLİYE
KARARLARINI GÖNDEREYİM MAİL YOLUYLA
YOKSA BEN BUNLARI YAZARSAM ÇOK UZUN SÜRER
MAİL ADRESİ BEKLİYORUM...
SAYIN RC
SAYIN MY WAY

cuneyt dedi ki...

Sayın Alper
mail adresim

cekyasasi@gmail.com

RCN...20 dedi ki...

sayın alper,

şimdilik Yarıtay 10.Ceza Dairesinin kararını kısaca yazarsanız seviniriz.saygılarımla

alper dedi ki...

Sayın cüneyt,,


10 dak sonra elinizde scan yapıyorum...

özellikle yargıtay kararı yorumunuzu bekliyorum......
saygılar sunarımm

Adsız dedi ki...

ARKADAŞLAR,


ŞİŞLİ 4.ASLİYE CEZADAN YOKMU BERAAT..

Adsız dedi ki...

yavvv ne oluyoooo,,,,,,bizede söyleyin,,,ne yargıtay ne beraati,,ne şişlisii???????

Adsız dedi ki...

milattan önce 4. yüzyılda12 levha kanunu roma hukukunun kaynağını ve ilkel aşamasını oluşturur bu kanuna göre borcunu 30 gün içinde ödemeyen borçlu hakim önüne çıkartılır ve alacaklının esiri olur alacaklı isterse onu zincire vurup satabilir borçluya keşke anam beni doğurmasaydı dedirtecek yaptırım, alacaklı şayisinin birden fazla olması durumunda. böyle bir durumda borçlu birkaç parçaya ayrılarak (borç değil efendim borçlu) alacaklılara dağıtılabiliyorlardı bu yasaldı. o parçaların alacaklıların hangi isine yarayacak türkiyede karşılıksız çek uygulamasının12 levha kanunlarından farkı yok

ctizen 27 Mayıs 2009 14:51
ARKADAŞLAR, haberturk ün yazısına yorum yapmış bir arkadaş.

ded

27 Mayıs

alper dedi ki...

T.C
YARGITAY
10.CEZA DAİRESİ
E.2007/8699
K.2009/605
T.26.1.2009


.KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETMEK SUÇU(Türk Ceza Kanununun Yürürlülük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun geçici 1. maddesinin 1.1.2009 dan itibaren verilecek hükümlerde sonuca etkili olmadığı)
.ÇEKLE ÖDEMELERİN DÜZENLENMESİ VE ÇEK HAMİLLERİNİN KORUNMASI HAKKINDA KANUN(31.12.2008 e kadar değişiklik yapılmadğı - 5252 S.K Geçici Md. 1.in 1.1.2009 dan itibaren verilecek hükümlerde sonuca etkili olmadığı

3167-1/m 16/1-3
5252/m.Gec .1
5237/m 5

sayın cünet scan programını yeni kurdum yinede siteye yazayım bir fikir sahibi olun istedim
ben size mail olarak tamamını atacağim

R.C dedi ki...

Daire:10
Tarih:2009
Esas No:2007/8699
Karar No:2009/605
Kaynak:MAHKEME DOSYASI
İlgili Maddeler:3167 SY'NIN 16/1-3, TCK'nun 20, 43, 52, 53, 60, 61.MADDELERİ.
İlgili Kavramlar:KARŞILIKSIZ ÇEK KEŞİDE ETMEK SUÇUNDA KARŞI OY GEREKÇESİ


Yargılama sürecinin yasaya uygun olarak yapıldığı; delillerin gerekçeli kararda gösterilip tartışıldığı; eylemin sanıklar tarafından gerçekleştirildiğinin saptandığı; vicdani kanının dosya içindeki belge ve bilgilerle uyumlu olarak kesin verilere dayandırıldığı; eyleme uyan suç tipi ile yaptırımların doğru biçimde belirlendiği anlaşıldığından, yerinde görülmeyen temyiz itirazlarının reddiyle, hükmün istem gibi ONANMASINA, 26.01.2009 tarihinde oyçokluğuyla karar verildi.
Başkan Üye Üye Üye Üye
KARŞI OY GEREKÇESİ:
5237 SAYILI Türk Ceza Kanunu’nun 5. maddesinin birinci fıkrasında “Bu Kanunun genel hükümleri, özel ceza kanunları ve ceza içeren kanunlardaki suçlar hakkında da uygulanır” ve 5252 sayılı Türk Ceza Kanununun Yürürlük ve Uygulama Şekli Hakkında Kanun’un geçici 1. maddesinde “Diğer kanunların, 5237 sayılı Türk Ceza Kanununun Birinci Kitabında yer alan düzenlemelere aykırı hükümleri, ilğili kanunlarda gerekli değişiklikler yapılıncaya ve en geç 31 Aralık 2008 tarihine kadar uygulanır” denmesine, sözü edilen kanunların kabul edildiği tarihten sora 3167 sayılı Çekle Ödemelerin ve Çek Hamillerinin Korunması Hakkında Kanun’da değişiklik yapılmamasına göre; 3167 sayılı Kanunun karşılıksız çek keşide etmek suçuna ilişkin 16. maddesindeki yaptırımlarla ilgili hükümlerinin, 5237 sayılı TCK’nın 20, 43, 52, 53, 60 ve 61. maddelerinde yer alan genel hükümlerine aykırı olduğu, aykırı olan hükümlerin yerine 5237 sayılı TCK’nın genel hükümlerinin uygulanmasında ve buna bağlı olarak sanıkların hukuksal durumunun yeniden değerlendirilip belirlenmesinde zorunluluk bulunduğu, bu nedenle hükümlerin bozulması gerektiği kanısını taşıdığımdan, çoğunluğun onama yönündeki görüşüne katılmıyorum. 26.01.2009
Üye Ali Kınacı



Bu 10.Ceza kararı 18.Martta siteye atılmıştı arkadaşlar bu kararda entresan bir yer yoktu.Ama kararın genelini görmedik hiç.

alper dedi ki...

sayın cüneyt bey


yargıtayın tam metnini gönderdim diğerlerinide yolluyorum...

Adsız dedi ki...

Sn Alper bu bilgiler yeni değilki, 5 aydır bilinen kararlar.

yaşayan ölü.

erdalyus dedi ki...

Arkadaşlar
Adalet Komisyonu yarın çek tasarısı için mi toplanıyor?

ekim2510 dedi ki...

arkadaşlar sözün özü ,3 haziran,ı bekleyeceğiz.Ama beklerkende boş boş oturmayacağız.Hangi vekille görüşsek,hangi kom üyesi vs ile görüşsek ya önümüzdeki salı yada çarşamba görüşülecek deniliyor.Artık olumlu yada olumsuz bu meselenin sonuna geldik.Yapacağımız tek şey son bir gayret fax ve maillere devam.Başka yolu yok bunun...saygılar

alper dedi ki...

sn Yaşayan Ölü

yargıtayın 26 01 2009 tarihli kararını biliyorduk ama ben neden böyle bir karar verdiklerini merak ediyordum bu karar tam metin ve bu kararda yargıtay neden onama verdiğini çok açık bir dille anlatıyor...

ayrıca şişli 6 ve 11 dende beraat kararları aldım bugün buda hatırlarsanız arkadaşlar hep siteden soruyor nerak ediyor yok mu başka bir beraat daha diye buda beraatların aynı mahkemelrde halen devam ettiğini gösteriyor ve bugüm 6 ve 11 kalemlerine girdim sırf beraat veriyorlarmış şahsen öğrendim kalemden...

Cuneyt dedi ki...

Sayın Alper
şişli kararlarını en kısa zamanda siteye atarım
Şişli mahkemesinden yargıtayın 3167 sayılı yasa hakkında 3 farklı ve tutarsız karar aldığınıda öğrendik böylelikle
1. karar 3167 uygulanır
2. karar kısmen uygulanır
3. karar yargı kendini yasakoyucu yerine koyamaz 3167 uygulanamaz

teşekkürler Alper

Adsız dedi ki...

Arkadaşlar kamer Genç 'i ihmal etmeyin en önemli kişi. Ve Kanunsuz Suç vurgusunu sakın unutmayalım, bizimd erdimiz KANUNSUZ SUC, yeni kanun değil.

yaşayan ölü.

Adsız dedi ki...

Cüneyt bey,

Keşide yeri olmayan çeklerde yargıtay kararı olmasına rağmen red çıkıyor. Avukatımda var. Nerde hata yapıyoruz. Yorumunuzu bekliyorum.

Cuneyt dedi ki...

sayın adsız
email daresinizi msng ekledim kabul ederseniz keşide yeri olmayan çekle ilgili bu konuyu değerlendirelim

Adsız dedi ki...

>>>>> SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ
<<<<<

AHMET İYİMAYA
iyimaya.ahmet@gmail.com
MEHMET EMİN EKMEN
eminekmen@tbmm.gov.tr
İLKNUR İNCEÖZ
iince@hotmail.com
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr
AHMET AYDIN
ahmetaydin@tbmm.gov.tr
ZEKERİYA ASLAN
zekeriya.aslan@tbmm.gov.tr
YILMAZ TUNÇ
yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
FATİH METİN
fatih.metin@tbmm.gov.tr
MEHMET TUNÇAK
farukbebek@hotmail.com
mehmet.tuncak@tbmm.gov.tr
CELAL ERBAY
celal.erbay@tbmm.gov.tr
VEYSİ KAYNAK
veysikaynak@tbmm.gov.tr
MUSTAFA HAMARAT
mustafahamarat@tbmm.gov.tr
A. İHSAN KÖKTÜRK
Ali.İhsan.kokturk@tbmm.gov.tr
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
HALİL ÜNLÜTEPE
halil.unlutepe@tbmm.gov.tr
ALİ RIZA ÖZTÜRK
aliriza.ozturk@tbmm.gov.tr.
HAMİT GEYLANİ
hamit.geylani@tbmm.gov.tr
İHSAN KOCA
iletisim@ihsankoca.com
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
OSMAN ERTUĞRUL
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr
TURGUT DİBEK
turgut.dibek@tbmm.gov.tr
METİN ÇOBANOĞLU
metin.cobanoglu@tbmm.gov.tr


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

http://cekmagduru.blogspot.com/

Ncdt dedi ki...

>>>>> SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ
<<<<<

AHMET İYİMAYA
iyimaya.ahmet@gmail.com
MEHMET EMİN EKMEN
eminekmen@tbmm.gov.tr
İLKNUR İNCEÖZ
iince@hotmail.com
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr
AHMET AYDIN
ahmetaydin@tbmm.gov.tr
ZEKERİYA ASLAN
zekeriya.aslan@tbmm.gov.tr
YILMAZ TUNÇ
yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
FATİH METİN
fatih.metin@tbmm.gov.tr
MEHMET TUNÇAK
farukbebek@hotmail.com
mehmet.tuncak@tbmm.gov.tr
CELAL ERBAY
celal.erbay@tbmm.gov.tr
VEYSİ KAYNAK
veysikaynak@tbmm.gov.tr
MUSTAFA HAMARAT
mustafahamarat@tbmm.gov.tr
A. İHSAN KÖKTÜRK
Ali.İhsan.kokturk@tbmm.gov.tr
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
HALİL ÜNLÜTEPE
halil.unlutepe@tbmm.gov.tr
ALİ RIZA ÖZTÜRK
aliriza.ozturk@tbmm.gov.tr.
HAMİT GEYLANİ
hamit.geylani@tbmm.gov.tr
İHSAN KOCA
iletisim@ihsankoca.com
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
OSMAN ERTUĞRUL
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr
TURGUT DİBEK
turgut.dibek@tbmm.gov.tr
METİN ÇOBANOĞLU
metin.cobanoglu@tbmm.gov.tr


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

http://cekmagduru.blogspot.com/

Adsız dedi ki...

bende bir çek mağduru annesi olarak toplanarak ankaraya yürüş fikrinize tam destek veriyorum vede katılmak istiyorumnasıl baş vurabilirim

my way dedi ki...

sn arkadaşlar

adalet komisyonunda çek yasasının görüşüldüğü/görüşüleceği kesinlik kazanmış durumda...bu artık kesin olarak belli...bizim üstünde durmamız gereken konu genel kurula indiğinde ek bir madde ekleyecekler mi?

aylardır telefon görüşmeleri mailler ve faxlarla mevcut durumun adaletsizliğini defalarca anlattık ve anlatmaya ara vermeden devam etmeliyiz...artık sonuç yakın görünüyor...bu sonuçun lehimize olmasını sağlamanın tek yolu var anlatmaya devam etmek...bunu yapmalıyız hele şu günler çok önemli...okumuyorlar ilgilenmiyorlar düşüncesi pek doğru değil bu günleri boşa geçirmeden anlatmaya devam etmeliyiz....

BU YASANIN EN AZINDAN 31.12.2008 TARİHİNDEN SONRA UYGULANMASININ ADALETSİZLİK OLDUĞUNU HERKESE ANLATMAYA DEVAM ETMELİYİZ...

LÜTFEN...SN NCDT 'İN VERDİĞİ ADRESLERE ULAŞMAYA DEVAM EDELİM...

my way

Cuneyt dedi ki...

Arkadaşlar

mail adresimiz

cekyasasi@gmail.com

TBMM e gurup olarak katılmak isteyen arkadaşlarımız irtibat kurmak için yukardaki email adresiyle iletişim kurabiliriz

Adsız dedi ki...

Sn Site adminleri mağdurlara ait özel iletişim adreslerini ve numaralarını yayınlamayın lütfen

Adsız dedi ki...

bende çek mağduru eşi olarak ankaraya yürüyüşünüze tamm destek veriyorum.yürüyüşün tarihini öğrenebilirmiyim

TOLGA dedi ki...

GÜL ABLADAN MESAJ : sn. ahmet tan ile görüştüm. Mağdurların maillerini bekliyor. Kendisi alehimize bir yazı yazmış ancak yanlış anlaşıldığını ifade etmiştir. Gereken düzenlemeleri maillerinizide dikkate alarak yapacağım dediler

tanahmet@gmail.com

Ncdt dedi ki...

Sn arkadaşlar sn Ahmet Tan milletvekili ve aynı zamanda köşe yazarıdır bilginize
tanahmet@gmail.com

tanahmet@gmail.com

tanahmet@gmail.com

tanahmet@gmail.com

Adsız dedi ki...

merhaba mansa dan magdur eşiyim cocuklarımla yürüyüşe katılacagım gününü bilelim yeter arkadaşlar manisadan aylin ben

Ncdt dedi ki...

SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ


AHMET İYİMAYA
iyimaya.ahmet@gmail.com
MEHMET EMİN EKMEN
eminekmen@tbmm.gov.tr
İLKNUR İNCEÖZ
iince@hotmail.com
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr
AHMET AYDIN
ahmetaydin@tbmm.gov.tr
ZEKERİYA ASLAN
zekeriya.aslan@tbmm.gov.tr
YILMAZ TUNÇ
yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
FATİH METİN
fatih.metin@tbmm.gov.tr
MEHMET TUNÇAK
farukbebek@hotmail.com
mehmet.tuncak@tbmm.gov.tr
CELAL ERBAY
celal.erbay@tbmm.gov.tr
VEYSİ KAYNAK
veysikaynak@tbmm.gov.tr
MUSTAFA HAMARAT
mustafahamarat@tbmm.gov.tr
A. İHSAN KÖKTÜRK
Ali.İhsan.kokturk@tbmm.gov.tr
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
HALİL ÜNLÜTEPE
halil.unlutepe@tbmm.gov.tr
ALİ RIZA ÖZTÜRK
aliriza.ozturk@tbmm.gov.tr.
HAMİT GEYLANİ
hamit.geylani@tbmm.gov.tr
İHSAN KOCA
iletisim@ihsankoca.com
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
OSMAN ERTUĞRUL
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr
TURGUT DİBEK
turgut.dibek@tbmm.gov.tr
METİN ÇOBANOĞLU
metin.cobanoglu@tbmm.gov.tr





MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL


----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

http://cekmagduru.blogspot.com/

ekm2510 dedi ki...

GÜL HANIM DEDİKİ

Sayın Yaşar Ağyüz (Gaziantep), milletvekilimiz
trt 3 canlı :vekilimiz esnaf işyerlerini kapatıyor çekler ödenmiyor diyor...

intiharlar var diyor .
Arkadaşlar çok az bir zaman kaldı,fax ve maillere devam

http://www.yasaragyuz.com.tr/

Cuneyt dedi ki...

yasar.agyuz@tbmm.gov.tr

Tel: (0312)4206344 - 4206345
Fax: (0312)4206996

SAMİ KAL dedi ki...

SAYIN VEKİLİMİZ YAŞAR AGYÜZE'E MÜCADELEMİZE VERMİŞ OLDUĞU DESTEKLERDEN DOLAYI ÇOK TEŞEKKÜRLER.

Adsız dedi ki...

1.1.2009 tarihi itibari ile oluşan yasal boşluğu;cezaevindeki insanların , kaçak durumda yaşayanların ve ailelerinin yaşadıkalrı zorlukları konuşup duruyoruz.Cezaevlerindekilerin ve kaçak durumda olanların, mevcut yasa ile (aslında uygulanamayan) devam eden davalar düşünüldüğü zaman bu sayı 100 000 lerin çok üzerine çıkıyor.

1.1.2009 dan beri yok yargıtay yok meclis yok seçimler, öncesi sonrası, şu gün görüşülecek bugün görüşüşecek şu oldu bu olduyla hergün her saat her dakika her saniye mağduriyetle daha da artmakta.
100 000 lerin umudu olan meclis 2 haftadır tartıştığı mayınların temizlenmesi yasa tasarısını dün sonra görüşülmek üzere geri çekti.Olması gerekende bu idi.

Ama öyle yada böyle, meclis çek yasası dahil çıkarabileceği onlarca kanunu çıkaramadı.

Bu gün itibari ile 1.1.2009 dan bu yana
5 ay
150 gün
20 hafta
3600 saat
216.000 dakika
12 960 000 saniye geçti..Geçemeyede devam ediyor.

Şimdi onlarca tarihten, o karardan bu karardan sonra yeni tarih 3.haziran 2009.(Ki bu tarih çabalarımızın sonucudur)Bu tarihtede ne olacağı belli değil.iş yargıtaya mı kalacak, yoksa meclistemi bitecek bilemiyoruz.

Bir önemli tarihte 1. temmuz..Meclis tatile girecek.kaldı 30 gün.Mücadeleye devam ediyoruz.Çırpınıyoruz sesimizi duyurmak için.


bir general " bir askerin ölümü trajedi, binlercesinin ölümü istatistiktir" demiş.

Acaba bizlerde istatistikmiyiz meclise ve yargıtay a göre çok merak ediyorum.Geçen süre umud vaadetmiyor.

Tek Umudumuz gelinen seviyedir. bu seviyeye biz getirdik.


Sn. GÜL HN. mesajında ödenemeyen çeklerden kapanan isyerlerinden,intiharlardan bahsettiğini söylüyor bir milletvekilinin.Bu bile bizim için haber değeri taşıyor.Umut oluyor.

İnşallah 3 haziranda bu iş biter ve mağduriyetler herkes açısından hakça, adaletli bir yapıya kavuşturulur.Tekrar çalışan üreten TC vatandaşları oluruz.

izmirli

ekm2510 dedi ki...

GÜL HANIM DEDİKİ

SAYIN YAŞAR AĞYÜZ DEDİKİ,

sordum ---dediki ben daha önce komisyona sormuştum sanıyorum sizin işiniz hallolacak

-- ve siz faydalanacaksınız

--- dedim biz borçlarımızı ödemek isitoyoruz yatarak olmuyor

---- yok dedi lehinize olacak ben öyle sanıyorum çünki olumlu görüş bildirdiler

--Sayın Yaşar Ağyüze teşekkürler

Gül dedi ki...

sn. arkadaşlarım, yoğun gelen mesajlarınız üzre Sn.Yaşar Akyüz Beyfendiyi aradım . Kendisine hepimiz adına teşekkür ettim.
Desteğini istedim. Kendisi görüşmelerin olduğunu ve bizimde faydalanabileceğimizi sandığını söylediler.
BİNLERCE TEŞEKKÜRLER SN. YAŞAR AKYÜZ . DESTEĞİNİZİ BEKLİYORUZ

my way dedi ki...

sn arkadaşlar

içinde çekle ilgili bir kelime geçer belkidiye trt 3 ün ve genel kurulun müdavimi olduk...sn yaşar ağyüz bugün konuşmasında sesimiz oldu on binlerin sesi oldu...

böyle vekillerimiz olduğu müddetçe sırtımız yere gelmez...kendisine şükranlarımı sunuyorum...

Cuneyt dedi ki...

Sayın Vekilimiz Yaşar Ağyuz'e sesimiz olduğu için minnettarız

ekm2510 dedi ki...

Sayın Vekilimiz Yaşar Ağyuz'e sesimiz olduğu için teşekkürlerimizi ve saygılarımızı sunuyoruz....

Ncdt dedi ki...

Milletin gerçek vekillerine duyarlılıkları için teşekkürler
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

http://cekmagduru.blogspot.com/

surya dedi ki...

Sayın Ağyüz,sonunda sesimizi duyan bi vekilimiz oldu sağ olun var olun,umarım herzaman başarılı olur kendileri,minettarız

ekm2510 dedi ki...

HATİCE HANIM DEDİKİ

Sayın Yaşar Ağyüzü aradım çok olumlu konuştu 10 güne kadar yasa meclisten çıkıcak diyor ve içerdekileride kapsıycak biz bu işin peşindeyiz çok üstünde duruyoruz dedi....

kandisinede çok tşk ettim

Adsız dedi ki...

Yahu arkadaşlar gül hanımın zırvalarına inanmayın. yaşar benim amcamın oğlu hangi telefondan aradınne sordun ben sordum beni arayan olmadı dedi.yalanını kuyruklu atma ispat et gül.yüzleştiririmde.
yaşar abim kendisi müh. babası kardeşleri esnaf.GÜL seni ispata cagırıyorum. görüştüm deme mail atın de. buna katılırım.

CEVDET

Ncdt dedi ki...

SAYIN ARKADAŞLAR ADALET KOMİSYONUNA MAİL ATIYORUZ SON HAFTALAR


AHMET İYİMAYA
iyimaya.ahmet@gmail.com
MEHMET EMİN EKMEN
eminekmen@tbmm.gov.tr
İLKNUR İNCEÖZ
iince@hotmail.com
ilknur.inceoz@tbmm.gov.tr
AHMET AYDIN
ahmetaydin@tbmm.gov.tr
ZEKERİYA ASLAN
zekeriya.aslan@tbmm.gov.tr
YILMAZ TUNÇ
yilmaz.tunc@tbmm.gov.tr
FATİH METİN
fatih.metin@tbmm.gov.tr
MEHMET TUNÇAK
farukbebek@hotmail.com
mehmet.tuncak@tbmm.gov.tr
CELAL ERBAY
celal.erbay@tbmm.gov.tr
VEYSİ KAYNAK
veysikaynak@tbmm.gov.tr
MUSTAFA HAMARAT
mustafahamarat@tbmm.gov.tr
A. İHSAN KÖKTÜRK
Ali.İhsan.kokturk@tbmm.gov.tr
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
HALİL ÜNLÜTEPE
halil.unlutepe@tbmm.gov.tr
ALİ RIZA ÖZTÜRK
aliriza.ozturk@tbmm.gov.tr.
HAMİT GEYLANİ
hamit.geylani@tbmm.gov.tr
İHSAN KOCA
iletisim@ihsankoca.com
YAHYA AKMAN
yahya.akman@tbmm.gov.tr
OSMAN ERTUĞRUL
osman.ertugrul@tbmm.gov.tr
TURGUT DİBEK
turgut.dibek@tbmm.gov.tr
METİN ÇOBANOĞLU
metin.cobanoglu@tbmm.gov.tr




MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL
MAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİLMAİL

----------------------------------------------------------------------------------------------------------------
Kasıt ve Kötü niyet yoksa, ekonomik suçlarda, Devlet veya şahıslara olan borç yüzünden hapis cezası insan onuruyla oynamaktır.

http://cekmagduru.blogspot.com/

«En Eski ‹Eski   22201 – 22400 / 22646   Yeni› En yeni»

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?