MADDE 7 - YÜRÜTME YETKİSİ VE GÖREVİ

Yürütme yetkisi ve görevi
Madde 7- Yürütme yetkisi ve görevi, Cumhurbaşkanı ve Bakanlar Kurulu tarafından, Anayasaya ve kanunlara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.

6 yorum:

Adsız dedi ki...

Hiç bir kimse, hiç bir kurum, hiç bir kuruluş, zümre Anayasa ve yasalarla kendisine verilmemiş yetki ve sorumluluğu kullanamaz, kullanmaya zorlanamaz. Bu yetki ve surumluluklar kanunla düzenlenir.
( Bu madde şunun için yazılmıştır. Geçmişte bir çok kişi, kurum ve kuruluş durumdan vazife çıkararak yasalara dayanmayan iş, eylem ve beyanatlarda bulunmuş ve huzursuzluklara sebebiyet vermiştir.)

oneiro dedi ki...

Darbeleri yasalarla engelleyemezsiniz. Darbe tanımı gereği zaten varolduğu anda tüm güçleri elinde toplayan bir üst kurum oluşturur. Siyasi ve toplumsal olgunluk seviyesi yükselmediği sürece bu tip girişimler olagelir.

Adsız dedi ki...

Yürütme yetkisive görevi,halk tarafından seçilen devlet başkanı tarafındah,bakanları atamak suretile yürütülür.bakanlar başkana karşı sorumlu,başkan da meclise karşı sorumludur.yetki ve görevler anaysa ve ysalara uygun olarak kullanılır ve yerine getirilir.başkanın bakanlarını atamak ve görevden almak yetkisi ve denetleme görevi vardır.Başkanın görevine yapılacak yeni olağan ya da olağan dışı birseçimle yine halk karar verir.Meclis ise bu seçimle ilgili kararı almakla yükümlüdür.

Adsız dedi ki...

Bu maddede değişiklik yapılmamış. Tamamen aynı. sayın oneiro darbe engelleme amacı vs. nereden çıkardığınızı anlamış değilim.

şu an yürürlükteki anayasa linkte TBMM web sitesinde mevcuttur. Karşılaştırma ve yorum için faydalanabilirsiniz. http://www.tbmm.gov.tr/Anayasa.htm

Adsız dedi ki...

akp kapatılmalı

Adsız dedi ki...

akp kapatılmalı

Yeni anayasa yapılmalı mı?

AKP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?

DTP'nin tavrı kürt sorununun çözümüne olumlu katkı yapıyor mu?